Mozipénztár

A srácnál van a csaj diákja. De nem csak így hogy külön tokban, és zsebre vágta, mert szegény lánynak nincs zsebe. Rendesen benne a bukszában, külön helye van. Mi ez, a csaj egyedül nem mehet sehová, vagy mi? Személyije is nála van vajon?

Pénztáros: – Jó szórakozást majd a filmhez!
Én: – Köszi! A bankkártyámat visszakapom? (mellesleg nem lehet SZÉP kártyára mozijegyet venni)
Pénztáros: – Hogy micsoda?
Én: –A bankkártyám! Visszakaphatnám?
Pénztáros: – Ja tényleg, bocsi! Kösz hogy szóltál!

Vén faszi: – Erre meg erre a filmre holnap este 8-ra kérnénk két jegyet.
Pénztáros: – Biztos hogy átveszik most? Mert nincs jegyvisszaváltás.
Vén faszi: – Miért váltanánk vissza? Meg akarjuk nézni.
Pénztáros: – Mert ha esetleg nem tudnak eljönni…
Vén faszi: – Miért ne tudnánk? Lesz holnap valami katasztrófa, vagy mi?

Doktor-e vagy?

Direkt megvártam a döntést az írás előtt. És megszületett, Schmitt Pált doktoritalanították. Másolta a szakdolgozatát, elsumákolta, bla bla. A puhapöcsű bizottsági jelentés, és az egyetemi tökölés után a Doktori Tanács megszülte, hogy el kéne venni azt a doktorit. A Szenátus meg pár perccel ezelőtt megszülte, hogy vegyük el. Kollega jól fogalmazott, itt már csak az volt a kérdés, hogy vazelinnel, vagy vazelin nélkül. Ha ugyanis meghagyják doktornak, azzal az egyetem aláírja a halálos ítéletét, a diplomák meg szart sem fognak érni. Így meg ugye kitoltak az elnök úrral. Ez pedig a másik, az elnök úr nevetségessé vált, hiteltelenné vált, azonnal le kellene mondania. Nem hiszem, hogy le fog

Válogatott gyilkosok

Killer Elite, 2011. Danny Bryce visszavonult különleges ügynök. Barátja azonban elvállal egy melót, amibe belebukik. Így ha élve akarja látni, akkor neki kell megcsinálnia. Egy olajsejk három fiának gyilkosát kell elintézni úgy, hogy előtte bevallják a gyilkosságot, és balesetnek tűnjön. A csapat három fős lesz, indul az öldöklés. Kicsit hosszú neki a 110 perc, értékelés: 9.5/10.

Borotva dilemma

Még mindig borotva dilemmában vagyok. Van a Gillette Fusion Power Proglide amit most használok, pont venni kéne hozzá egy rakat pengét. Aminek eBay-en mennyiségtől függően 650-850 forint darabja. Boltban meg, hát horror, valami 2300 körül? Elgondolkoztam a villanyon is megint, ugyanis a késestől van 3 szép tisztességes heg a képemen, nem kéne több. Kipróbáltam a régi régi villanyborotvám, de így nem. Halványan már emlékszek miért váltottam késesre. Olvastam viszont egy jó ötletet. Hagyni kell a rezgő funkcióját a Power-nek (nem mellesleg az egyik hegem azért van, mert menet közben lemerült az elem), és natúr használni. Tegnap kipróbáltam, meglepően jó. Nem is beszélve arról hogy sima pengéket könnyebb szerezni, mint power-eket.

Szerelős nap

Délelőtt gondoltam egyet, ha már itt a tavasz, ideje kitakarítani a gépet. Ilyenkor szó szerint rommá szedem, megolajozom a ventillátorokat, mindent kiporolok, új hőpaszta, stb stb. Egy darabig elszórakozok vele, de jobb megcsinálni mielőtt jönnek a nagy melegek.

Megjött a PSP joystick is. Idejét nem tudom mikor játszottam utoljára. Az analóg stick egy idő után sajnos tönkremegy, és múltkor a replacement se muzsikált valami fényesen. Most úgy döntöttem, egy kicsit többet is beáldozok érte mint 1 dollár, így remélhetőleg minőségibb darabot kapok. Egyelőre jónak tűnik, nem egyből selejt, majd meglátom terhelés alatt hogy muzsikál.

Nem is kell kávé

Nyugisan nézem a Family Guyt, erre: Wazzee mi ez a szag? (mini heart attack) Úristen, valami ég. Villámgyors körülnézés, ja, csak a szomszéd begyújtott. (mini heart attack 2) Úristen, a ruha! Még időben megmentettem, mielőtt végleg megfüstölődött volna. De könyörgöm, 25 fok van, minek fűteni?

Unicode SMS

Ez az amit sosem értettem, miért nem tudnak normálisan kezelni. Az SMS alapból nem unicode, ez így 160 karakter, 7 bites kódolással. Jól látható, hogy míg az à karakter mondjuk benne van, az á már nincs. Szintén ó-ból csak fordított. Van viszont é, ö és ü. Ha az ember ennél többet akar, ő vagy ű, ne adj isten í karaktert, akkor bizony az SMS átvált UTF-16-ba, és az írható karakterek száma szépen lecsökken 70-re. Mondjuk egyetlen í betűtől. Ez szerintem bődült nagy genyaság, és igazán megcsinálhatták volna már régen, hogy az SMS alapból unicode legyen 160 karakterrel.

Saszem

Eagle Eye. Jerry és Rachel két hétköznapi ember. Mindkettőjüket felhív egy ismeretlen nő, aki közli, hogy aktiválták őket, és tegyék amit mond. A rejtélyes idegen úgy tűnik minden mozdulatukat látja, mindenről tud, másokat is irányít, és megöli azt, aki nem engedelmeskedik neki. Kettejüket rövidesen üldözni kezdi az FBI, nekik pedig nincs más választásuk, mint követni a nő utasításait. Akinek van egy hajmeresztő terve… Brutálisan jó film, értékelés: 10.0/10.0.

USB oszcilloszkóp

WB057-1m

Amióta elektronikával foglalkozok, akarok egy oszcilloszkópot. Csakhogy ezek régen is iszonyatosan drágák voltak (80 ezer környéke), hát még most (>120). Múltkor felfedeztem a képen látható DS0201-es csodát. Leginkább egy mp4 lejátszóhoz hasonlít, valójában egy teljes értékű oszcilloszkóp. Ráadásul nyílt forráskódú, abszolút minden elérhető hozzá. Ha akarnám, úgy berhelhetném szét, ahogy nem szégyellem. USB-s, memóriakártyát fogad, és pl. a mért jelet ki lehet menteni XML-be és BMP-be. Elég lassan csinálja, de annyi baj legyen, az a 3 másodperc belefér. Nincs viszont töltésjelzője, de végülis az nem lényeges. Benf gyártja hozzá a legjobb cfw-t, természetesen egyből rákerült :) Mondjuk Win 7 x64 drivert elég meló volt találni, de sikerült. Nem szóltam még az áráról, átszámítva 16 ezer forintba kerül, ennyiért tényleg bagóért van.

Váróterem

Embertípusok a váróteremben ma:

 • Papa aki mindjárt meghal
 • Másik papa aki arról beszél, hogy nem akar meghalni
 • Csak gyógyszer kell (ja, másik hétnek is), erőszakos vagyok, bemegyek faszi
 • Csak beadom a papírt nőci, akit szerintem meg is műtöttek odabenn
 • Lassú felfogású néni, akinek 10 percig kell magyarázni mit csináljon
 • Trécselő vénasszonyok
 • Jól szituált fekete hajú harmincas aki 10 percenként kimegy 20 percig telefonálni
 • 35-ös szőkeség, aki 10 perc után feladja
 • Mama, aki egy óra után adja fel
 • A vicces: Ki volt az utolsó? (szünet) Senki? Akkor én vagyok az első?
 • A spicces csávó, akinek a hangja a síron túlt idézi, és beszól a dokinak
 • Csaj, <=20, aki kisméretű (3x4) virtuális billentyűzeten gyorsabban gépel mellettem, mint én a full billentyűzeten
 • Én, aki Belgával a fülében ezerrel chatel a mobilján xd