Penész

Vasárnap takarítás közben észrevettem, hogy az íróasztalom melletti sarok elkezdett penészedni. A tapéta levakarás, festés előtt is látszott, hogy ez a sarok a kritikus pont, így igazából nem meglepő. Vagyis meglepő, mert elviekben hipós mészfestékkel lett kifestve, de úgy látszik nem elég töménnyel. Na de sebaj, van ellenszer. Először is tömény hipós vattával áttörlés. Ha ez teljesen megszáradt, akkor hipós mész, hipós mészfesték. Szerencsére van előre bekevert adag, azon soha többé nem telepszik meg semmi. Ja és ehhez persze nem árt a hófehér fal, ha színes lenne most megszívtam volna :)

Dupla notification

Pár napja a telefonom duplán jelez, ha Facebook notification jön. Az állapotsoron egy üzenetet látok. Úgy tűnik nincs fantom alkalmazás, mert ha kikapcsolom a normálban, akkor egyáltalán nem jön semmi. Fura, remélem hamarosan javítják.

Ponyvaregény

Pulp Fiction, 1994. Komolyan kezdem szégyellni magam, hogy milyen régi klasszikusok maradtak ki az életemből eddig. Oscar, A ravasz az agy és a két füstölgő puskacső, Keresztapa trilógia, most meg ez. Szerencsére vannak páran akik felkapják a fejüket az ilyenre, és nyomják a kezembe a DVD-t hogy nézzem meg, mert hétbaj lesz. Szóval megnéztem, bepótoltam, elraktároztam, értékelés: 10.0/10.0.

Új-új bakancs

Merthogy az új nem húzta sokáig. Soha ne vegyetek műbőr bakancsot. Az egyik helyen, ahol egyébként természetes módon a lépéstől gyűrődik, szépen el is tört egy réteg belőle a felső részén. Deichmanban megnézték javítható-e, persze nem, le lehetett vásárolni. 3 ezer forinttal drágábban most van egy tiszta bőr, szintén Landrover bakancsom.

Borotva

Miért gondolkozok el mostanában kb. hetente, hogy a késes borotvát nagyon gyorsan le kéne váltani villanyos körpengésre? Nem is értem… (jelen bejegyzés írása közben diszkréten elvérzek)

Modulok

Tök durva, hogy az ember bármit akar barkácsolni otthon, szinte mindenre vannak modulok. Nézegettem, hogy jó lenne valami külső hőmérséklet mérőt építeni (kazán vezérléshez szülőknek, de ez most mellékes), ehhez kéne valami wireless adót és vevőt fabrikálni, ami majd átsugározza a jelet. És van készen, olyan szinten bagóért, hogy az ember hozzá sem fog annyiért. Egyből csatlakoztatható mikrokontrollerhez, szükség esetén van hozzá külön enkóder / dekóder chip, szóval öröm és boldogság van.

Lefolyó

Múltkor megcsináltuk, hogy a bojler biztonsági szelepe ne egy vödörbe csöpögjön, hanem egy T elosztón keresztül a mosógéppel együtt a lefolyóba. Múltkor már megjelent valamennyi víz a mosógépben, amikor 1 hétig nem mostam, akkor csak pislogtam, hogy wtf. De most rájöttem miért. A bojlerből kicsepegő víz nem a lefolyóba megy, hanem vissza a mosógépbe. Na irány a vizes bolt. Vettünk még egy olyan lefolyó csövet, és összebarkácsoltuk, így mostmár külön, egymás fölötti becsatlakozásuk van.

Apropó vizes bolt, “vizes csajszi”.  Hát nem tudom mi fogott meg benne anno, de még mindig masszívan meg tudja dobogtatni a vén ketyegőt XD. Boltban persze ezren voltak most, extra mosoly az megvolt felém, de azon kívül semmi. Pedig nem volna rossz.

Érdekes dolgok jönnek

Gyakorlatilag szétverték alólunk az öt fős kis csoportunkat, hónapokon belül át kell rendezni a struktúrát, fejlesztést csak két ember végezne. Ez annyira nem jó, meg nem fenntartható, hogy már a másik fejlesztői csoportba betagozódás a legvalószínűbb (remélem). Akármi is lesz, érdekes hetek jönnek.

Busz csatlakozás

Adott a 11-es busz, amire a cégnél felülök (végálló), és majdnem a másik végállónál leszállok, 3-4 perc gyalog, és otthon vagyok. Menetidő 50 perc, L alakban a városon át, az utolsó susnyásban is megállva. Ma kipróbáltam, milyen is lenne a 10-essel menni. Felszállás, lassú menés a lehullott 1 centi hó miatt. Érkezés a Doberdóra (fő tömegközlekedési csomópont), 15-ös busz 2 perce elment (első mínusz pont, miért nem várja be), 31-es érkezik, 15-ös beérése lehetetlen, fel a Nagyállomásra (másik fő csomópont). Mióta a 30-ast átvariálták / összevonták, azóta nem 35-kor jön (ekkorra simán odaér a 31-es), hanem 42-kor. 7 perc várakozás, és vagy 10 perc haza. Ez is 50 perc meg az is, de azért a három busz + 7 perc ácsorgásnál a felülök és otthon vagyok sokkal jobb.

Mindhalálig hazudnak

Érdekes volt látni az elmúlt napok hóhelyzete kapcsán, hogy míg a városvezetés, és a markában lévő média azt ontotta magából, hogy minden rendben van, az utak járhatóak, takarítottak, addig a kisemberek az Internet segítségével kürtölték széjjel, hogy ezek hazudnak. A főutak is járhatatlanok, az utasok tolják a buszokat, hókotrót nem látni, stb stb… Szóval jól megkapták, az információ túl gyorsan terjed már, hogy ilyen pofátlanul lehessen hazudni. Thx Kósa, mondjál le! XD