Spamet kaptam life

A feladó Bartram Neely, freemailes címről: Szia Mi újság? Szeretnék elmesélni neked magamról. A nevem Mira. Éppen most néztem a társkereső oldalakat az Interneten, és rábukkantam a profilodra. Úgy döntöttem, hogy írok neked.. Arra gondoltam, hogy a jövőben barátok lehetünk, ha nem bánod. Nekem ez nagyon kell.. hajadon lány vagyok. Nincs gyermekem és nincs közeli barátom se. 1989 február 5-én születtem. 23 éves vagyok. Szeretek sportolni és olvasni. Neked vanszenvedélyed? Szereted a zenét? ijrjál nekem a http://puce.micsoda.info/ Nagyon remélem, hogy barátok lehetünk és sok érdekes dolgot megtudunk egymásról. Köszönöm!. Mira.

A kívülálló

Outlander, 2008. 709-ben járunk, a norvég partoknál lezuhan egy űrhajó. Kainen túléli a zuhanást, és vele együtt a lény is, ami azt okozta. A Moorwen elkezdi gyilkolni a helyi lakosokat, akik először nem hisznek Kainennek hogy mivel állnak szemben, amíg saját szemükkel nem látják. Hamarosan arra is rájönnek, hogy nem fogják tudni viking módra megölni. Ehhez a kívülálló segítsége kell, akinek első terve kudarcot vall. Maroknyi ember indul csak utoljára útnak, megölni a lényt, vagy meghalni. Na ez a film már inkább bejött, mint a Cowboyok és űrlények. Értékelés: 10.0/10.0.

Tényleg kész

Na mostantól tényleg teljesen kész a páratartalom mérő szoftvere. Ugyanis működik a watchdog, azaz a mikrokontroller szépen aludni megy addig a 2 másodpercig, amíg nem lehet belemérni a szenzorba. És mi volt a baja? Ha hiányzik a megszakítás kezelő rutin, akkor a watchdog mindenképpen újraindítja a mikrokontrollert. Az IDE még jelzett is hogy valami nem okés, de ignoráltam, hogy hát ez működött így egy másik fajta procin. És mi a helyzet? A pár tíz mikrokontroller közül ez az egyetlen, amiben nem WDT_vect a megszakítási vektor neve, hanem WDT_OVERFLOW_vect. És mit ad isten, hogy hogynem elvtársak azonnal működik minden.

Mi jön most

A megaupload lekapcsolását követően egy pár nagyobb fájlmegosztó is lehúzta önként a rolót. Köztük volt persze a filesonic, ahol prémiumom van (volt). Kereshetek másikat, egyelőre kivárásra játszok, most úgy néz ki a data.hu a favorit a magyarok körében, a külföldiek pedig hotfile-on nyomják ismét.

Szoftveresen kész

Eljutottam odáig, hogy a páratartalom mérőm szoftveresen kész. Nem fogyaszt sokat, 14 mA környékét, de mivel 5V kell neki, ezért az isten is USB portosra teremtette. Különben is, elemből kihozni 5V környékét… Amit nem sikerült sehogysem megoldani, az a sleepbe küldeni, és watchdoggal ébreszteni. Lehet az LCD miatt van, LED-el simán ment, most megőrül. De mindegy, nem téma.

És kurva nehéz úgy fejleszteni, hogy a szenzor adatlapja (nincs rá jobb szó) hazudik. Egy japán gyereknek a kódja lett végül jó (az is módosításokkal), dehát megáll az ember esze. Pl: A szenzor 5*8 bitet küld, 8 bit hőmérséklet egészrész + 8 bit törtrész, 8 bit páratartalom egészrész + 8 bit törtrész + 8bit ellenőrző összeg. Ezzel szemben a valóság: 16 bit hőmérséklet * 10; előjeles egész, 16 bit páratartalom * 10; előjel nélküli egész + 8 bit checksum. És ilyenekkel kellett szívni. A srác kódjának az a baja, hogy feltételezi a szenzor működőképességét, de hát azt úgyis észreveszi az ember, ha nem (kiakad).

Következő lépést panelt csinálni neki, és bedobozolni.

Örök garancia

Csomó mobilunkon, és az ismerőseinkén is Zagg Invisible Shield van. Ez egy katonai emlékező műanyag, a helikopterek rotorját vonják be vele. Olyan képernyővédő fóliák, amik ha megkarcolódnak, akkor ingyen kicserélik. Amíg világ a világ, vagyis december 21-ig :) Úgy esett hogy egy ilyet ki kellett volna cserélniük. Indítom a folyamatot, és jött a wtf: azonnal ráterhelik a számlára a fólia teljes árát, vissza kell nekik küldeni a megkarcolódottat, és ha ők úgy ítélik meg hogy igazad van, akkor visszakapod a postaköltség kivételével a vételárat. Ha nem, akkor meg ugye már kifizetted az újat. És a csere darabra nem jár az örök garancia. Hát menjenek a francba, akkor már a 200 forintos kínai fólia.

LCD kijelző

Megjött a 216 karakteres LCD kijelzőm a páratartalom mérő projekthez. Gyorsan összepakoltam egy próba áramkört, egész jól működik, csak lassú. Azt még ki kell sakkozni hogy a kábelek miatt, vagy a driver nem tökéletes (gyanítom hogy az utóbbi, majd megnézem részletesebben).

Új rom

Egy jól optimalizált rom a telefonon csodákra képes. Ezért van amúgy könnyű dolga a harapott almánál a srácoknak, mert mondjuk összesen 4 különböző telefonra kell optimalizálniuk, aztán csókolom. És ezért kurva nehéz az Androidnak. A gyári romok nem is szoktak olyan jól sikerülni, ellenben a végfelhasználói oldalról (szabad szoftver jejejeeee) indított módosításoknak hálás végkimenetele van (használat közben derül ki, mi a szar). A Blade-re most sikerült kifognom egy szemtelenül jó romot, az Ice Armor II 3. kiadását. Brutálisan gyors, gördülékeny rom, Angry Birds abszolút nem akad pl. Tegnapi telepítés, még tesztelem. Egy valamit nem szabad csinálni, Titanium Backuppal visszaállítani a wifi-t, mert lenullázza az adapter MAC címét (WTFjQuery152043133513047359884_1333907272905?).

Múlt

Hát ma nagyon megtanultam hogy nem szabad az exek múltjában vájkálni, mert olyan dologra is akadhat az ember, ami nélkül esetleg könnyebb lenne / lett volna leélnie az életét. És a sebek ismét fájnak…

Wax tapasztalat

Hát azt hiszem nem fogok waxot használni, maradok a zselénél. Egyrészről tök jó lenne, mert nincs száradási idő, és nap közben is alakítható Viszont kíméletlenül összekeni a sapkát, este ki kell mosni, mert különben a párnát is. És itt jön a poén, sima vízzel nem lehet kimosni. Sampont meg nem fogok minden nap használni.