Orvlövész

by dexter 29. November 2011 19:04

Shooter, 2007. Miért maradnak ki a legjobb filmek az életemből? Bob visszavonult tengerészgyalogos mesterlövész, a célzója kilövése után kutyájával él a hegyekben. Megbízzák egy nem szokványos feladattal. Valaki le akarja lőni az elnököt, de olyan távolságból, amire csak kevesen képesek. Neki kell bejárnia mindhárom helyszínt, és elmondania, ő hogyan csinálná. Azonban tőrbe csalják, és ő lesz a gyanúsított. Egy FBI ügynök segítségével igyekszik magát tisztázni, de a szálak olyan magasra vezetnek, amit tisztességes eszközökkel már nem lehet elintézni. Értékelés: 10.0/10.0, abszolút über király filmről van szó.

Időjárás állomás

by dexter 26. November 2011 15:06

P1000631Körülbelül egy hete érkezett. Van külső hőmérő egysége (felső sor), ami 868 MHz-en kommunikál az állomással. Méri a relatív páratartalmat, és a belső hőmérsékletet. Érdekessége, hogy a külső hőmérséklet, a barométer, és az elmúlt napok trendje alapján kijelzi kb. hogyan kéne kintre felöltözni. Nem rossz gondolat, perverzeknek kapható női változat is. Az óra rádiós, DCF, azaz a német atomórához igazítja magát. A monitor közelében továbbra is képtelen jelet találni (mint az összes többi), most a gépházon tartom. Na és az ára. eBay-en 4500 körüli áron vettem (amikor még jó volt az euró, hehe), az itthoni ára 10-12 ezer forint, brutális. De 4500-at megér.

Alvilági játékok

by dexter 26. November 2011 09:37

Lucky Number Slevin, 2006. Én ezt a filmet már láttam valamikor, csak nincs róla bejegyzés. A két néger elviszi a fazont, aki nem is az akit keresnek-ről jutott eszembe. Az elején három különálló sztorival, három gyilkossággal indul, amik majd a film legvégén kapcsolódnak hozzá a történésekhez. E miatt az első 18 perc ilyen wtf feeling, de érdemes figyelni a részletekre. És akkor a főszálon van Slevin, akit összekevernek Nick-el, aki komoly összeggel lóg a város két rivális gengszterének, a Főnöknek, és a Rabbinak. Három napja van eltenni láb alól a Rabbi fiát, és 33 ezer dollárt előteremteni a Rabbinak. Ebben segítségére van Nick szomszédja, a széldékes halottkém Lindsey. Az utolsó 30 perc az kb székhez szögezős, és helyére kerül az első három sztori is. Értékelés: 10.0/10.0.

Falvédő és gázszámla

by dexter 23. November 2011 15:04

Felkerült az ágyamhoz a falvédő is, ideje volt :) Igazából meglepett, hogy pl. a románok egyáltalán nem ismerik. Pedig szerintem nagyon jó dolog, most majd nem jön este a hideg a fejem búbjára a fal felől :)

Kifizettem az első komolyabb gázszámlám, 9300 forintot. Brutális összeg, mondjuk a 4000 forintos villanyomhoz képest, és még azt mondják ez egy lightos fogyasztás volt. Akkor is ijesztő :)

A ravasz, az agy…

by dexter 20. November 2011 12:03

…és a két füstölgő puskacső. Igazából nem tudom az ilyen nagy klasszikusok miért maradtak ki az életemből. Ez a film zseniális! A Keresztapa trilógiát is nemrég láttam, azt is nagyon sajnáltam, hogy korábban nem szakítottam rá időt. Értékelés: 10.0/10.0.

Rés a pajzson

by dexter 17. November 2011 20:18

Broken arrow, 1996. Deakins és Hale rutinrepülést hajtanak végre két nukleáris töltettel. Deakinsnek azonban elege van a seregből, és egy jól kidolgozott akció keretében megfújja a bombákat. A társát azonban nem sikerül megölnie, aki a keresésére indul, és megnehezíti az addig tökéletesnek indult tervet. Nem egy Swordfish, de azért teljesen rendben van. Értékelés: 9.5/10.0.

Fül-orr-gége

by dexter 15. November 2011 20:33

Ma megjártam a fül-orr-gégét, konkrétan azért mert hétfő hajnalban mosáskor vérzett az orrom. Időpont nélkül persze, mert amikor tegnap négy után mondta a háziorvos, hogy nézessem meg, már a kutya sem vette fel a telefont az OTI-ban. Na mindegy, végülis 3/4 óra várakozás után bejutottam. Még garattükrözésem is volt, na az tud egy jó dolog lenni. Készült röntgen, legalább most tudom, hogy a jobb arcüregemben nem újult ki a ciszta, a balban pedig az a ciszta gyanús folt elmúlt. Amúgy annyi gyógyszert kell szednem, elég számon tartani. Az orvosi várótermek pedig továbbra is érdekes dolgok. Volt például egy faszi, aki minden nagyobb buli előtt kimosatja a fülét. ööö lol.

Blog fixek

by dexter 14. November 2011 18:35

Volt a blognak egy olyan hibája, hogy az archívumban hiába kattintott valaki a 2., stb oldalakra, mindig az elsőt hozta be. Hosszú idő óta megvolt erről a bug az oldalukon, de csak most, november elején javították. A fejlesztői változatot nem volt kedvem leszedni, így megnéztem mi volt a hiba (az url rewriter-ben & volt egy helyen & helyett), javítottam, és újra buildeltem. Szóval most tökéletes.

Másik ami nem működött rendesen, az a kereső volt. Konkrétan a téma egy hibája miatt mindig mélyen az oldal alján hozta az eredményeket. Ezzel nem volt kedvem sokat tökölni, bekapcsoltam egy másik témát, aztán csókolom.

Nem jött be

by dexter 14. November 2011 18:28

Na nem jött be a két nap alatt levonul a betegség megérzés, maga alá rántott a dolog. Holnap még a fül-orr-gégén is jelenésem van, mert hajnalban vérzett az orrom. A gyógyszerpakkom majdnem 5000 forintba fájt.

Szuperrezisztensnek lenni

by dexter 13. November 2011 13:55

Kicsit elkéstem az influenza elleni oltással. Viszont mivel 2009-ben voltam H1N1-es, így szuperrezisztens vagyok egy rakat mutációjával szemben az influenzának (beleértve a H1N1-et). Megvan az előnye is, meg a hátránya is. Konkrétan elkapom ugyan úgy, és láz nélkül két nap alatt végigdübörög rajtam. Szombaton nonstop hasmenés (szevasz hétvége), vasárnap fél nap ok, fél nap izomgyengeség és orrfolyás. Nuku láz, és hétfő reggelre ez szépen levonul. Ennyit tesz a szuperrezisztensség.

Naptár

CommentList