Ülőpad

P1000581

A képen egy Lupo családból származó ülőpad látható. A JISK árulja, ez a darab azt hiszem 17 ezer forint volt anno. Különleges ismertetőjegye ez a négyzetes lyukas design. Alapanyaga pedig ha jól tudom hulladék fa, szóval egy grínpíszes csaj is oda lenne érte. Ilyen családból lesz összerakva a teljes előszoba bútorom, tulajdonképpen lapra szerelve már rég megvannak. Ezt pl. vasárnap raktam össze.

Amiért pedig írok róla, mert reggel tulajdonképpen szétesett alattam. A csapok amik a két oldalát tartották, az egyik oldalon gyárilag nem voltak jól összeragasztva, szépen kicsúsztak, az ülő része alattam meg elindult lefelé. Tanulság: tartson az ember otthon faragasztót, és ne szégyellje javítani a bútort, ha hiányosságát látja. Például a szivacs alatti fát meg kellett csiszolnom, különben igen érdekesen nézett volna ki a kezem egy felhajtás után (cipőtartó rész van alatta).

Népszámlálás

Tegnap láttam egy viccesen kitöltött ívet a neten. Érdekes ez az ív, ugye a 2001-esre nem emlékszem, de ez kész van… Gyakorlatilag csak a cipőméretem nem kérdezik meg. Azt pedig nagyon gáznak tartom, hogy 2011-ben nem az internetes kitöltés az alap, miért kell mindenkinek kiküldeni papírt (védd a fákat, egyél hódot). Az egyházak persze kampányolnak ezerrel, mert a marha fontos nekik, hogy hányan vallják magukat hozzájuk tartozónak. Egy biztos, én a Jedi vallást követem :)))) A végén meg úgyis megállapítják, hogy fogy a magyar, és egyre több a bodzaszedő. Azt pedig már úgyis tudjuk.

Van melegvíz

Hétfőn sikerült megszerelni vagy 3 óra alatt a melegvizet. Az életminőségem jelentősen javult :)

Majdnem melegvíz

Tegnap majdnem sikerül megszerelni a melegvizet. Nekifogtunk, szereltük, szereltük, egy könyök hiányzik. Na azt a Praktikerben vettek szülők, úgyis mentek Interspárba. Fél nyolc környékére minden a helyén volt, engedjük tele a bojlert. Felül a melegvíz csonkjánál ereszt. Na jó, engedjük le, húzzuk meg. Mint kiderült, a biztonsági szelep alkalmatlan a leeresztésre (wtf???), így a hidegvíz becsatlakozást is át kell egy kicsit alakítani leeresztősre. Folytatás hétfőn…

Kutatók éjszakája 2

Igazából nem tudom mi értelme van, ha egy előadás regisztráció köteles, de aztán a kutya nem nézi,ki ül be rá. Így fordult elő, hogy a Fényorgona előadáson, amire hatvanan kényelmesen befértünk volna, 100+ fő nyomorgott. Nem tesz jót a rendezvény hírnevének.

Kutatók éjszakája

Holnap Kutatók éjszakája, és ha az van, akkor mi bizony ott leszünk :) Idén a Fraktálok mindenütt és a Fényorgona előadásokra fogunk menni, remélem érdekes lesz.

PSP CFW 6.60

Nagyon rég volt már PSP-s post. Igazából már régóta a szekrény tetején állt, mert nem jött ki olyan új játék, ami miatt érdemes lett volna elővenni. A Third birthday viszont egész jó, de az 5.5-ös romon nem futott. Tegnap botlottam bele nézelődés közben, hogy már van 6.60-s is, izibe felraktam, azóta ismét játszok :)

Setup

Setup, 2011. Ahol Bruce Willis kivételesen nem zsarut, hanem rosszfiút alakít. Szóval adott három barát, akik elrabolnak egy gyémántszállítmányt. Vincent elárulja és lelövi a többieket, ám Sonny megússza, és a nyomába ered. Ám ahhoz a helyi nagyfőnöknek is lesz pár szava, a gyémántokat kereső behajtónak meg főleg. Értékelés: 8.5/10.0.

Hepa filter

Ez a porzsák nélküli porszívó nagy disznóság. Van benne egy hepa filter nevű dolog, tulajdonképpen egy kör alakú harmonikás papír (???) szűrő. Kimosni nem lehet, csak úgy lecserélni nem lehet, a komplett műanyag házával kell megvenni. Az én porszívómhoz kb 2500 forintért van, és a nagy könyv szerint 3-6 havonta cserélni kell. Csak elintézték, hogy folyamatosan venni kelljen a porszívóhoz valamit. Ha nem porzsákot, akkor hepa filtert, nesze neked paraszt…

Melegvizes szerelvények

Tegnap megvettük az elemeket, amik a meleg víz szereléséhez kellenek. 18 ezer forintot számoltam, 25 ezer lett a vége. Az a ciki, hogy a 3/4 colos vascsőnek megfelelő 26-os ötrétegű cső elemei iszonyatosan drágák, pl egy T elem 2400 forint. Az átmeneti elemek, tehát pl egy 26-3/4-es pedig 1000 forint körül mozognak. Ha meg nincs szűkítő, pl 26-20-as, akkor az rögtön két átmeneti elem. Nem véletlenül szokták 20-as de még inkább 16-os csővel szerelni, úgy lényegesen olcsóbb. Viszont ha valaki fürdik, és a másik valaki kinyitja a mosogatót… Ismerős? Szóval a tegnapi termés 25 ezer, de már nem kell venni semmit, hála a jó égnek.

BTW a boltban tetszik az egyik csaj :) Múltkor fater mondta hogy remélem figyelted hogy nézett rád. Tegnap egyedül volt, én dolgoztam, de kért számlát, úgyhogy már azt is tudja hogy hívnak. Nagyon de nagyon kíváncsi vagyok, hogy megkeres-e.