Univerzál cuccok

Valamilyen szinten jók ezek az univerzál lakáshoz való cuccok, például gondolok itt a méretre vágható textilreluxára. De az is biztos, hogy az univerzál rolós szúnyogháló egy halál. Két napja szerelgetem, és még mindig nincs vége. Egy kínszenvedés. Nem olyan, kijön, leesik, nem jó, nem egyenes a fal, stb… Vegyetek inkább fix kereteset, azzal nincs baj.

Kontaktlencse baleset

Na megvolt reggel az első lencsebalesetem. Konkrétan beraktam a jobb szemembe, és éreztem, hogy valami alászorult. Semmi baj, máskor is megesett már, szedjük ki. Szokott kiszedő mozdulat, lencse sehol. Nézem, a szememben nincs. Csapban nincs. Földön nincs. Közben folyamatosan idegentest érzés a szememben. Világítok, sasolok, egy szempilla? Aztán a lencsét a felső szemhéjam alól, a legtávolabbi sarokból kotortam elő. Tiszta horror volt. Mellesleg nem gyenge rajzolata van a szememnek :)

Förtelmes főnökök

Horrible Bosses, én magyarul láttam. Ez a film egyszerűen zseniális, a moziteremben mindenki szakadt a röhögéstől alatta. Három barát, akik különböző helyeken beosztottak, elhatározzák, hogy megölik a főnökeiket. Mindegyik a másikét, hogy ne legyen indíték. De persze az élet nem olyan egyszerű. Abszolút élvezhető, szarrá röhögős film. Értékelés: 10.0/10.0.

Ömlesztett csavar

P1000570Van a Praktikerben egy olyan lehetőség, hogy a csavarokat lehet ömlesztve venni. Ki van téve műanyag doboz két méretben, és amennyi belefér, mindegy milyenből, annyiba kerül. A lényeg, hogy le tudd csukni a dobozt. A képen 20 darab állványcsavar van a dobozban (amúgy a felső konyhaszekrényeknek lesz), ez így picivel kevesebb, mint féláron volt, a kettesével csomagolt változathoz képest.

Tp-Link TL-WN822N

tp-link_tl-wn822n_tplink_wireless_usb_adapter_1

Úgy esett, hogy az UTP kábelt egy jó ideig nem tudjuk áthúzni a két ház között idő hiányában, az ember fiának meg ugye neteznie kell. Marad a wifi mint szükségmegoldás. De milyen? Már korábban vettem egy szintén Tp-Link gigabites, n-es routert a 120-as nethez. Mondanom sem kell, hogy hasít, mint az állat. Na de akkor venni kell hozzá adaptert is. Az n-es hálózat messzebbre visz, ráadásul a router 3 antennája miatt hibatűrőbb (vihar, tornádó, ufótámadás, stb…). N-es adapterből egy antennásat nem szabad venni, megette akkor a fene. Gépbe építhetőt szintén nem akartam, maradt ez az egyetlen modell. Két antennás, dizájnos kicsike mérete mint egy bankkártya. Az antennák külön, szabadon állíthatóak, szállításnál teljesen a ház mellé kell hajtani. A QSS gomb meg hab a tortán. Nagy bánatomra Debrecenben sehol nem volt ilyen, Pesten (azaz Budán) a Mammutban lehetett venni, amikor a Csodák palotájában voltunk. 5000 forintba fájt amúgy, 5 év garancia van rá. Na és akkor a sebességéről:  cirka 25 méterre és 4 falra a routertől 20 megabit / 10 megabit le illetve feltöltést stabilan kisajtol magából, 2 pettynyi térerőnél.

Konyhabútor

Ma, egy nappal a vállalt határidő előtt befutott a konyhabútorom. Igaz, kicsit érdekes módon. Délelőtt hívtak, hogy akkor hoznák. Jó mondom, fél öttől otthon vagyok. Jó, de lehet lesz 6-7 is, mondom nem baj. Fél nyolckor gondoltam ezek már nem jönnek, elkezdtem csinálni a kis dolgaimat. Nyolckor csörögnek, hogy fél óra és itt vannak. Szóval fél kilenckor befutott a bútor. Még van vele egy csomó munka, meg a tűzhely feletti szekrény 60 centisre sikeredett 50 helyett, de sebaj. Itt van :)

Sokat akar a farka, de nem bírja a szarka

Ma ilyen sokat akar a szarka műsor volt. Rendbe kellett hozni a porszívót, hogy a pókokkal felvehessem a versenyt. Gondoltam ezen kívül még felszereljük a piszoárt, felragasztom az összes üvegtapétát, és még áthozzuk a fotelt is. Ehhez képest csak a piszoárra meg a porszívóra tellett, az is majd reggelre ha megszárad. Közben a saját káromon megtanultam, hogy az UPS nem bírja el a porszívót :) Holnapra csak az üvegtapétákat terveztem be :)

Költözés

Eszméletlen mi tortúrával jár. Gyakorlatilag reggel nyolctól este nyolcig folyamatosan költöztem, és csak annyit sikerült összehozni, hogy a cuccaim dobozokban, nagyszoba bebútorozva és kitakarítva, és ennyi. Szóval a mai nap még bőven vár rám munka, kezdve azzal, hogy a ruháimat ki kell hozni, cuccaim kipakolni, hűtőt beüzemelni, stb stb… De jó dolog a saját kuckó, simán megéri :)

Holnap költözés

Kész a (egyelőre csak hideg) víz, holnap részlegesen kiköltözök. Csak fürdeni fogok hazajárni, amíg nincs benn a kád, fenn a bojler, és megszerelve a melegvíz. Az így még kb. 2 hét. Szóval holnap az ünnep tiszteletére átbútorozok.

Parapet

Raktuk vissza a konvektort, néztük, hogy egy centis rés van. WTF, na akkor hívjunk gázszerelőt (amúgy is kellett volna előbb-utóbb). Nézi nézi, vakarja a fejét, 25 éve csinálja, ilyet még nem látott. Aztán egy óra után kiderült, hogy 15 éve fordítva rakták össze a parapetet. A hátlapot kellett volna először, és abba bele a betétet, úgy normálisan tömít, és jól a helyére megy. The fuck…