Sommerfest

Tegnap volt az éves nyári céges buli, ezúttal Egészségnap néven,a Vekeri tónál. Érdekes volt, mert nagyon sokáig szakadt az eső, a 400+ jelentkezőből kb. 150-en jöttünk el. Szabadidős program így nem sok volt az eső miatt, de azért a sátorban elvoltunk. Mikrofonnál az Animal Cannibals, Benk Dénes, Trabarna, és még sokan mások :) A DJ-k változatlanul MacBook-al nyomják, franc se érti miért :). Lányok közül akikkel le akartam ülni dumálni egy se jött el, de nem baj, Edinával jól elvoltam :)

Netes lencse

Hétfőn az utolsó pár lencsémet fogom bontani, és az utolsó 60 millis Aoseptet. Mivel a ház nagyon viszi a pénzt, ezért megint neten fogok rendelni. A lencsek.hu továbbra sem árul steril sóoldatot, és a levelemre se válaszoltak, ezért kénytelen vagyok valami olcsó lencselötyit is venni az Aosept mellé. És ezentúl csak azt fogok használni, az OptiFree nem tudja normálisan megpucolni a lencséket.

Blogengine 2.5

Egy ideje sikeresen frissítettem Blogengine .NET 2.5-re. Ezzel úgy néz ki nincs olyan memóriahasználati baj, mint a 2.0-val volt. A tárhelyemet legalábbis nem függesztették fel még, mint anno :) Az admin felület szép lett, meg van alul a postoknál rendes, oldalas lapozás.

Konyhabútor

Megállapítom, hogy a konyhabútor, vagy úgy egyébként a bútor iszonyatosan drága. A speciális, egyedi igény pedig megfizethetetlen. Most vagy azt csinálja az ember, hogy kivár egy akciót, amikor nem kell nagyon mélyen a zsebébe nyúlnia, vagy keményen rászánja az időt (ami most nekem abszolút nincs), és megtervezi, levágattatja, és összerakja maga. Konyhaszekrénynél kb 50-60 ezer forint a fájdalomhatár, meglátjuk sikerül-e összehozni.

PVC

A PVC iszonyatosan drága. A kisebb helységekbe is 10 ezer fölött van, de pl. a konyhába 20 ezer volt. Brutális ára van még a ragasztónak, vízbázisú 6 kilós (amiből kettő kell), 10 ezer. Így aztán szegélyestül mindenestül 68 ezer forint volt, és lépcső PVC-t még nem is vettem. Hazaszállítani meg külön érdekes :)

Priest

Az emberiség elkeseredett háborúját vívja a vámpírok ellen. Az Egyház által megáldott és kiképzett papok veszik fel sikerrel a harcot ellenük,és nyerik meg a háborút. A vámpírok rezervátumokba kerülnek, a papok feledésbe merülnek, az emberek nyugodtan élik életüket az Egyház által védett városokban. A városon kívül történik egy vámpír támadás, elrabolnak egy lányt. Az egyik pap utána ered az Egyház tiltása ellenére, aki pedig az Egyház ellen van, az Isten ellen van. A másik négy megmaradt papot utána küldik hogy visszahozzák, a vámpírok pedig csak arra várnak, hogy a papok elhagyják a várost. A vezetőjük pedig olyan valaki, amihez foghatóval azelőtt nem találkoztak. Értékelés: 10.0/10.0.

Burkoló

Tegnap jött először a burkoló, és valami iszonyatos sebességgel halad. Kész van az aljzatbeton a fürdőszobában, megvan az előtér aljzatkiegyenlítése, és ki van csempézve a konyha. Én meg csak kapkodom a fejem, és tervezem a vizet már, amit jövő héten elkezdünk építeni.

Google+

Muszáj erről is értekezni egy kicsit. Közösségi szájt piacon a FaceBook nagyot alkotott. Bárki, aki a babérjaira akar törni, annak minimum annyit, de inkább többet kell nyújtania. A Google nagyon csúnyán bebukott az Orkuttal (tényleg, hallott róla valaki?), most megpróbálták ezt. Mások a fogalmak, nem wall van hanem stream, nem csoportok, hanem körök, stb… Szokni kell a különbségeket, na. Ami nagyon nem tetszett, hogy azonnal rácuppant a régi Picasa albumjaira, és tolta ki egyből őket a streamre. A hangout jó lenne, de természetesen céges hálóban nem megy. Az elképesztően furcsa számomra, hogy nincs ismerősi visszaigazolás. A nélkül pedig mi értelme van. Nem is szól, csak annyit hogy x.y hozzáadott egy körhöz. Nem mondja hogy hé paraszt felhasználó neked is hozzá kéne adnod egyhez. Postoknál nincs except for funkció. A +1 a lájk helyett nagy ötlet, főleg hogy nőnek a számok, tehát 5 “lájknál” +5 van. Na így hirtelen ennyi, várom mi lesz belőle.

Praktiker

A Praktiker egy érdekes dolog. Tegnap hat óra körül értünk oda, mert egész nap a csatornán dolgoztunk. Zárás nyolckor. Csempéket és ahhoz való kellékeket (alapozó, ragasztó, fugázó) akartunk venni, ez ugye nem 1-2 ezer forintos tétel. Megint belefutottunk abba, hogy hibás a kitett ár (túl magas), illetve hogy van két tök ugyanolyan csempe, az egyik 1.5x annyiba kerül. És szemét módon 1.5 m2-s a csomag csempéből. Aztán hogy eladót úgy kell felhajtani az egész áruházban. Szóval ilyen önkiszolgáló jellegű volt. Tudjad hogy mi kell, és keresd meg magad. De megvettünk mindent, három kocsival, 53 ezerért.

Eternit

Az eternit, vagy azbesztbeton (igen, azbeszt) a régi idők csatornáinak anyaga. A fürdőszobában kompletten felszedtük, ez egy 1,5 méteres darabot jelent. Azonban folytatódik a konyhában is, ráadásul nem egyenesen, hanem van benne egy kanyar. Választhatjuk, hogy felverjük az egész konyhát, és kiszedjük. Ekkor megvan a veszélye, hogy tönkrevágjuk a cserépkályhát, mert ott megy előtte. Másik lehetőség, hogy hagyjuk benne a földben a francba, és egy új nyomvonalat alakítunk ki. Baromi földmunka, 2.5 méter aljzatfeltörés, stb… Ja és persze alapáttörés, és kinn a pucoló nyílásnál, aminek a bal oldala eternit, a jobb PVC, szétverni az eternitet, és becsatlakozni az új PVC-vel. Vagy harmadik lehetőségként (ezt választottuk), 5000 forintért venni egy eternit-pvc csatlakozó idomot. Ez egy 1 centi falvastagságú vegyiálló gumi, amit rá kell bilinccsel szorítani az eternitre, másik oldalán pedig egy normál PVC csőre. Csatorna felújítás rulezzzz…