Don Pepe

A Don Pepe ma alulmúlta önmagát. A 9:55-kor megrendelt pizza 13:05-kor érkezett meg. És még ki is kellett fizetni. BTW 12:10-kor hívtam őket hogy mi van, azt mondta a csaj most indul a futár (mit csinált addig?). Ezzel hivatalosan is feketelistára kerültek nálunk.

Víz

Reggel mondom helyre teszem a gumikesztyűt. Mikor kinyitottam a mosogató alatt, látom hogy fel van ázva a fal. Wtf, nézem tovább, az összes cső vizes. Letörlöm őket, és akkor már megvolt, hogy a hideg víznél ahol két hajlékony vízcső csatlakozik, ott csepeg. Alul persze minden szarrá ázva, az volt a szerencsém, hogy ott tartok két használaton kívüli felmosórongyot. Irány a zsibi, vettük egy másikat. És persze hogy nem az volt elrepedve, hanem a másik, de totál nem úgy látszott. Na mindegy, olyan volt otthon, megcsináltuk. De reggel az az adrenalin löket, amikor észrevettem…

Víz

Úgy döntöttünk hogy a vizet mi fogjuk megcsinálni. Van ez az ötrétegű cső, az ára is baráti (~200/m), és villámgyorsan lehet vele szerelni. Rögtön kétféle módon. Van egyszer roppantó idoma, de ehhez a szerszám nagyon drága, 58 ezer. És van szorítógyűrűs, ezt sima villáskulccsal lehet szerelni. Az idomok 5-800 körül vannak, de így is fele annyiba kerül majd, mint a réz.

Tegnap észrevettem, hogy a vízóra aknából KPE cső fordul fel a ház oldalába. Mondom tök jó, akkor biztos a T elágazásig (az aljzatból 3 helyen jön fel víz) az van, utána vas. Akkor azt ki tudjuk cserélni, és csak a  konyhában jön fel a víz. Aljzatbeton feltör, egy alkarnyit leás, és jön a pofára esés, vascső van a T után is. Na mindegy, legalább a konyhába felmenő csövet kiszedtük, lefestettem szépen, mintha csak új lenne. BTW annyi karácsonyfát raktak ezek a vízcsövekre, hogy az ember esze megáll. Meg a karja leszakad mire lecsavarja a felesleget.

UV teszt

Május 31-ig van egy ingyenes akció bizonyos optikákban. Letesztelik egy műszerrel a behozott napszemüvegeket, hogy valóban hozzák-e a rájuk biggyesztett UV védelmet. Ha nem, akkor még veszélyesebb hordani, mintha nélküle sétálna az ember a tűző napon. Nekem (kellemes meglepetésként) az 1000 forintos Aldis napszemüvegem hozza a 400-as UV szűrést. További részletek és részt vevő üzletek az uvteszt.hu oldalon.

Mesterek ismét

A gázosnak ma vagy holnap kellene megcsinálnia a gázt, természetesen nem elérhető. A festőnek kedden kellett volna hoznia az árajánlatot, és hétfőn kezdenie. És még csodálkoznak hogy válságban van az építőipar. Hát ilyen mentalitással nem is csodálom…

Gázos

Tegnap végre eljutott idáig a gázos. Nem is olyan egyszerű a konvektor áthelyezés ahogy elképzeltem. Érintésvédelmi teszt, nyomáspróba, műszaki átadás, készülék ismételt átvétele. Bürokrácia, idő, drágaság.

Facebook for Android

Egész jó lenne a hivatalos Android kliens. Még chat is van benne, places (amit mondjuk úgysem használok a Foursquare miatt). Az egyetlen amit hiányolok belőle (és remélem hamar belekerül) a kommenteknél a notification. Ami azért is furcsa, mert van működő notification üzenetekre, friend requestre, eseményekre, de kommentelésre nincs :(

Dél-Korea

Rendeltem ismerősnek tokot eBay-en, és úgy esett hogy Dél-Koreából jött. És hat nap alatt itt volt, amiből 2 ugye hétvége. Ez igen, ilyet még nem láttam!

Android sebezhetőség

Mindenki erről cikkez. De kérdem én, minek ehhez kutatók hada? Miért a meglepetés? Úristen, a nyílt wifi hálózat lehallgatható! Ezt 1000 éve tudjuk, van akinek ez új? Már valami Firefox kiterjesztés is megjelent vagy fél éve ehhez, hogy a hatodikos Pistike is el tudja lopni a szőke Mari jelszavát a Mekiben. Medve anyám, német kutatók…

Cserépkályha

Újrarakták a cserépkályhámat. Három napig tartott a becsült kettő helyett, de nagyon szépen megcsinálták. 15 csempét kellett benne cserélni (összesen 70 csempés). Régi állapota nagyon gáz volt, normál téglából rakták, szarrá volt égve a belseje, stb… De most nagyon jó lett :) Árban 117 ezer volt ÁFÁ-val.