Don Pepe

by dexter 30. May 2011 15:23

A Don Pepe ma alulmúlta önmagát. A 9:55-kor megrendelt pizza 13:05-kor érkezett meg. És még ki is kellett fizetni. BTW 12:10-kor hívtam őket hogy mi van, azt mondta a csaj most indul a futár (mit csinált addig?). Ezzel hivatalosan is feketelistára kerültek nálunk.

Víz

by dexter 29. May 2011 10:10

Reggel mondom helyre teszem a gumikesztyűt. Mikor kinyitottam a mosogató alatt, látom hogy fel van ázva a fal. Wtf, nézem tovább, az összes cső vizes. Letörlöm őket, és akkor már megvolt, hogy a hideg víznél ahol két hajlékony vízcső csatlakozik, ott csepeg. Alul persze minden szarrá ázva, az volt a szerencsém, hogy ott tartok két használaton kívüli felmosórongyot. Irány a zsibi, vettük egy másikat. És persze hogy nem az volt elrepedve, hanem a másik, de totál nem úgy látszott. Na mindegy, olyan volt otthon, megcsináltuk. De reggel az az adrenalin löket, amikor észrevettem…

Víz

by dexter 29. May 2011 03:06

Úgy döntöttünk hogy a vizet mi fogjuk megcsinálni. Van ez az ötrétegű cső, az ára is baráti (~200/m), és villámgyorsan lehet vele szerelni. Rögtön kétféle módon. Van egyszer roppantó idoma, de ehhez a szerszám nagyon drága, 58 ezer. És van szorítógyűrűs, ezt sima villáskulccsal lehet szerelni. Az idomok 5-800 körül vannak, de így is fele annyiba kerül majd, mint a réz.

Tegnap észrevettem, hogy a vízóra aknából KPE cső fordul fel a ház oldalába. Mondom tök jó, akkor biztos a T elágazásig (az aljzatból 3 helyen jön fel víz) az van, utána vas. Akkor azt ki tudjuk cserélni, és csak a  konyhában jön fel a víz. Aljzatbeton feltör, egy alkarnyit leás, és jön a pofára esés, vascső van a T után is. Na mindegy, legalább a konyhába felmenő csövet kiszedtük, lefestettem szépen, mintha csak új lenne. BTW annyi karácsonyfát raktak ezek a vízcsövekre, hogy az ember esze megáll. Meg a karja leszakad mire lecsavarja a felesleget.

Tags:

Ház

UV teszt

by dexter 28. May 2011 01:07

Május 31-ig van egy ingyenes akció bizonyos optikákban. Letesztelik egy műszerrel a behozott napszemüvegeket, hogy valóban hozzák-e a rájuk biggyesztett UV védelmet. Ha nem, akkor még veszélyesebb hordani, mintha nélküle sétálna az ember a tűző napon. Nekem (kellemes meglepetésként) az 1000 forintos Aldis napszemüvegem hozza a 400-as UV szűrést. További részletek és részt vevő üzletek az uvteszt.hu oldalon.

Mesterek ismét

by dexter 26. May 2011 01:58

A gázosnak ma vagy holnap kellene megcsinálnia a gázt, természetesen nem elérhető. A festőnek kedden kellett volna hoznia az árajánlatot, és hétfőn kezdenie. És még csodálkoznak hogy válságban van az építőipar. Hát ilyen mentalitással nem is csodálom…

Gázos

by dexter 21. May 2011 01:29

Tegnap végre eljutott idáig a gázos. Nem is olyan egyszerű a konvektor áthelyezés ahogy elképzeltem. Érintésvédelmi teszt, nyomáspróba, műszaki átadás, készülék ismételt átvétele. Bürokrácia, idő, drágaság.

Tags:

Ház

Facebook for Android

by dexter 18. May 2011 13:14

Egész jó lenne a hivatalos Android kliens. Még chat is van benne, places (amit mondjuk úgysem használok a Foursquare miatt). Az egyetlen amit hiányolok belőle (és remélem hamar belekerül) a kommenteknél a notification. Ami azért is furcsa, mert van működő notification üzenetekre, friend requestre, eseményekre, de kommentelésre nincs :(

Dél-Korea

by dexter 18. May 2011 13:09

Rendeltem ismerősnek tokot eBay-en, és úgy esett hogy Dél-Koreából jött. És hat nap alatt itt volt, amiből 2 ugye hétvége. Ez igen, ilyet még nem láttam!

Android sebezhetőség

by dexter 17. May 2011 16:05

Mindenki erről cikkez. De kérdem én, minek ehhez kutatók hada? Miért a meglepetés? Úristen, a nyílt wifi hálózat lehallgatható! Ezt 1000 éve tudjuk, van akinek ez új? Már valami Firefox kiterjesztés is megjelent vagy fél éve ehhez, hogy a hatodikos Pistike is el tudja lopni a szőke Mari jelszavát a Mekiben. Medve anyám, német kutatók…

Tags:

Mobil

Cserépkályha

by dexter 16. May 2011 15:22

Újrarakták a cserépkályhámat. Három napig tartott a becsült kettő helyett, de nagyon szépen megcsinálták. 15 csempét kellett benne cserélni (összesen 70 csempés). Régi állapota nagyon gáz volt, normál téglából rakták, szarrá volt égve a belseje, stb… De most nagyon jó lett :) Árban 117 ezer volt ÁFÁ-val.

Naptár

CommentList