Az amerikai

The American. Gorge Clooney-től kicsit gyenge film. Jack utolsó munkája Olaszországba vezet, ahol egy megrendelőnek kell egy speciális fegyvert összeraknia. Összebarátkozik a helyi pappal, és szerelmes lesz egy kurvába. A megbízónak nem tetszik hogy kiszáll. Körülbelül ennyi is, értékelés: 6.0/10.0.

Mesterek

Most hogy beindítanám a házfelújítás következő szakaszát, úgymint cserépkályha / festés / burkolás / víz, találnom kell mestereket. Már el is felejtettem tavalyról milyen is ez. A hívott számon előfizető nem kapcsolható, már nem aktuális, nem jelenik meg a megbeszélt időre, mindenáron más időt forszíroz, stb… Nehéz lesz, bele fogok őszülni.

Domain várólista

Most olvasom az Indexen, hogy megszűnik a két hetes domain várólista. Bár csak félmegoldással, hagynak ugyanis egy nyolc napos köztes időszakot. Tiszta vicc volt amúgy is az egész. A mellett hogy a .hu domainek aránytalanul drágák (kb. 2x annyiba fájnak) mondjuk a .com-hoz képest, ha én beregisztrálok egy .com domaint, az azonnal él, három órával később pedig már a magyar szerverek is látják. Szóval nem rossz kezdet, de van még mit fejlődni.

T-Pont

Csütörtökön felhívtam a T-Home-ot, hogy én bizony ZTE Blade telefont akarok venni, milyen kedvezményt adnak, ugyanis a webshop nem ajánl fel valamiért semmit. Mondja a csaj, hogy van kedvezmény, de csak T-Pontban. Megyek tegnap a T-Pontba, mondják azért nem ajánl fel a webshop kedvezményt, mert céges előfizetés, és kell hozzá ugyanolyan meghatalmazás, mint amikor megkötöttem az előfizetést. Telefonba nem tudta volna mondani…

Lencse

Ma megint úgy jártam, hogy elszakadt a lencsém. Már tegnap éreztem pislogásnál hogy valami furcsa, de azt hittem csak egy szempilla görbült be. Ma rakom be, nagyon nem jó. Ki kellett szedni, középen már tisztán látszott, hogy szakadt. Ha azt nézzük hogy eddig 4 doboz lencsét “fogyasztottam el”, ebből 2 darab szakadt el, az 8% selejt, kicsit soknak tartom. Mondjuk hozzátartozik hogy az első az én hibám volt, de most egyelőre nem sok ötletem van mitől lehetett. Csak remélni merem hogy nem az Aosept…

GTalk

Eddig fel sem tűnt a Google Talk kliens egyik bénasága. Nem lehet betűstílust választani. Méretet és típust igen, de a stílus fixen a listában az első elem. WTF? Kedden volt egy hatalmas Windows update, ezért az Arial listában az első a félsűrített dőlt lett. Hát köszi! A megoldás is elég bizarr volt: Le kellett törölni az Arial félsűrített fontokat, majd visszarakni, és akkor újra a normál lett a lista elején.

Üdülési csekk

Most hogy a cégnél betöltöttem a három évet, megemelkedett a cafetériám. A kajacsekknek pedig van egy havi maximuma, így 15 ezer forintom lógott a levegőben, amit üdülési csekkben kértem. Eddig az volt a szokás, hogy minimum 5 ezres címleteket adtak, aztán kezdjél vele amit akarsz. Most viszont kellemes meglepetésként 1 és 2 ezres címletekben adták. Fejlődőképesek :)

Lencsek.hu

P1000045Megejtettem kedden első netes lencserendelésem. A lencsek.hu-t választottam, mert egyrészt jókat hallottam róluk, másrészt nekik volt Aosept plus folyadékuk. Így aztán rendeltem két csomag lencsét, 360 milli Aoseptet, és egy Aquify szemcseppet. Így összesen volt 15060 forint, 15 ezertől előre utaláskor ingyenes a kiszállítás. Elutaltam a pénzt, csütörtökön felhívtak, hogy most 3-4 napon belül nincs nagy Aosept, de ha nekem megfelel, akkor ugyanazon az áron kapok 6 kicsit (6*60 milli). Jó mondom, persze. Ma reggel meg is jött az árú, korrekten bedobozolva, számla, magyar használati utasítás. A két csomag lencse lejárata nagyon jó (2014 és 2015), a szemcsepp 2012.04. Viszont az Aoseptek érdekesek. Mind 2011.10-ban jár le, és négynek el van takarva a lejárata a forgalmazó nevével. Végülis mindegy, az üvegen magán rajta van, meg addig úgyis elhasználom. Szóval egyelőre meg vagyok elégedve. Az Aoseptre pedig nagyon kíváncsi vagyok.

The mechanic

Magyarul A mestergyilkos. Arthur tökéletes bérgyilkos, mindig tiszta munkát végez, nincsenek érzelmei, gyilkológép. Egyszer azonban azt a feladatot kapja, hogy ölje meg barátját és mentorát, Harryt. Ezt meg is teszi, ám a sors úgy hozza, hogy utána Harry bosszúra éhes fiát kell kiképeznie, és együtt dolgoznia vele. Aki egy idő után rájön, hogy Arthur a gyilkos. Nekem tetszett, értékelés: 10.0/10.0.

Új villanyóra

Ma jöttek és kicserélték a villanyórám. A régi, nem tudom ki emlékszik rá, a szocialista fekete bakelit óra volt, nagyon csúnya, és nagyon rejtegetni kellett. Az új viszont nagyon ott van a szeren, digitális. Van rajta két lámpa, az egyik pirosan világít, konkrétan fogalmam sincs miért. Gondolom mert nincs fogyasztás. Lényeg hogy jól néz ki XD