Új kábelmodem

UPC nagy nehezen beismerte hogy modemhiba miatt szakad állandóan a netünk, így a negyedik napon. Az új modemünk egy Cisco EPC3212-es modem, erősen lebutított webes felülettel. Gyakorlatilag csak az alap infókat és a jelerősséget lehet megnézni, semmi mást, még logot sem. De nem baj, csak működjön…

Távtartó

Ma megint voltam kontrollon, és ismét össze volt nőve egy kicsit az orrom. Közel sem annyira mint eddig, nem is vérzett a szétválasztás után. De szerintem a doki is megelégelte, tettek belé távtartót. Valami speckó anyag, amikor beleteszik olyan mint az apró szemű fehér hungarocell, tilos estig orrot fújni, az ott szépen eltart, megakadályozza az összenövést. Amikor kifújtam este zselészerű volt, érdekes… Ha tovább marad benne felszívódik magától.

Álláskeresés

Ma egy (egyébként diplomás) nő különös módját választotta az álláskeresésnek. Kiállt egy nagy kartonnal Debrecen egyik legforgalmasabb csomópontjába, és mutogatta az autósoknak. Tőmondatokban milyen végzettsége van, és egy telefonszám. Az egyébként kreatív, kétségbeesés szülte ötletet kis hazánkban bírsággal jutalmazták a közteresek. Ezúton gratulálok nekik!

Salt ügynök

Natasha szovjet alvó ügynök az Egyesült Államokban, és nem is akármilyen. Ő Evelyn Salt, CIA ügynök, aki csak a feladatára vár. Ami el is jön: meg kell ölnie az alelnök temetésén az orosz elnököt. A sikeres végrehajtás után visszatér az övéihez, végig kell néznie a férje halálát, majd új feladatot kap: meg kell ölnie az amerikai elnököt is. Azonban ő másképp gondolja… Nagyon jó, pörgős film, értékelés: 10.0/10.0.

Reklámszűrők

Nehéz manapság jó reklámszűrő pakkot összeállítani. Szerintem reklámok tekintetében a legpofátlanabb oldal a haon.hu, amit a helyi hírek miatt sajnos kénytelen vagyok nézni. A Firefox 4 óta a haonon iframe-ben (ami a Sátán műve) megjelenő hirdetések külön tab-on nyílnak meg, ami duplán idegesítő. Én Firefox alatt Adblock Plus reklámszűrőt használok, és pár nap variálás után ezek a filterek bizonyultak elégnek (az összes kell): *kepzesinfo* és *randizzon*, hufilter, EasyList és EasyPrivacy, valamint Fanboy Adblock List és Fanboy Annoyances List.

MKV filmek

Érdekes dolog a nagyon régi filmeket mkv-ban, 720p felbontással újra nézni (az 1080p-t nem bírja a gépem). Tegnap a Pusztítót néztem meg, amit még anno VHS kazettán láttam. És azóta még 20 év sem telt el. Borotvaéles, hibátlan kép, talán már zavaróan jó minőségű. Most akkor el lehetne kezdeni filozofálgatni, hogy hol fogunk tartani majd 10-20 év múlva.

Firefox 4 stable

Megérkezett a stabil kiadása a tűzrókának, ami szerintem megegyezik az RC2-vel, legalábbis nálam semmit nem frissített, azt mondja naprakész, meg hogy 4.0. A nagy napra pár, korábban nem működő kiterjesztés is frissült, így megy a Greasemonkey és a Firebug is. Ezen az oldalon lehet letöltési statisztikákat nézegetni.

Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve

Angolul kicsit rövidebb, Split Second. 2008-ban járunk, a kínai naptár szerint a patkány évében. A globális felmelegedés miatt Londonban folyamatos árvíz van, sötétség, mindenütt patkányok nyüzsögnek, tombol a bűnözés. Stone egy bekattant felfüggesztett rendőr, akit újra állományba helyeznek, mert a társát korábban megölő, szívkitépős gyilkos visszatért. Aki talán nem is ember. Komolyan egész jónak indult. Amikor látja a társa is a szörnyet, és bekattan ő is, na az remek. De a végén a szörny kicsit hülyén nézett ki. Ezért az értékelés: 9.2/10.0.

Tenchu: Shadow assassins

Ismét egy játék, amit korábban hagytam a fenébe, mert nehéznek találtam. Most viszont hogy rengeteg időm volt itthon, újra elővettem. Ninjás lopakodós legyilkolós játék. Lehet hardcore nyomni, harcolni szemtől szemben, de árnyékból sunyiban kinyúlva, nyakat kitörve is. Vagy épp álmennyezetről támadva. A sztorit 10 mission alkotja, két karakterrel kell nyomni 6-4 felállásban. Teljesen jól kidolgozott dolog, és ha belejön az ember akkor nem nehéz. Vagy legalábbis nem lehetetlen. Egy mission nekem 50 és 90 perc közötti játékidőbe került (amit ki is ír a végén az értékelésénél). A sztorin kívül még van 50 kis küldetés, ezek már nem érdekeltek. A játék amúgy létezik WII-re is, értékelés: 9.5/10.0

Felfüggesztés

Úgy tűnik a Blogengine .NET 2.0-s verziójával súlyos gondok vannak. Ma, amerikai idő szerint hajnalban felfüggesztették a tárhelyemet, mert a proci 70%-át a Blogengine zabálta meg. Szerencsére volt mentésem a korábbi változatról, így meg tudtam velük beszélni, meg simán visszaraktam. Mindenesetre érdekes, ahogy az is, hogy nem tudták pontosan megmondani melyik fájllal volt a gond. Bár gyanítom hogy a cache funkciója volt szar.