Hibrid

Splice. Clive és Elza tudósok, akik különböző állatok DNS-éből hibrideket hoznak létre, amelyek különleges, gyógyító fehérjét termelnek. Egyszer azonban túllőnek a célon, és emberi DNS-t is adagolnak a kísérlethez. Az eredmény Dren, az emberszabású hibrid lesz, aki nagyon gyorsan fejlődik, és rövidesen instabillá válik. Nincs mit tenni, el kell intézni. Ha előbb ő nem intézi el őket… Értékelés: 9.0/10.0.

True grit

A félszemű. Westernfilm, 2010-es, egy 1969-es regény feldolgozása. Adott egy 14 éves kislány, aki apja gyilkosát indul kutatni. Felbérel egy félszemű Marshallt hogy kövesse indián területre a gyilkost. Hozzájuk csapódik egy Texas ranger (erre van magyar szó?), és hadd szóljon. Nem rossz próbálkozás a western műfaj visszahozására, értékelés: 8.5/10.0.

Router és kábelmodem restart

A kábelmodem időnként hajlamos megőrülni, az UPC-nél azt tanácsolták hetente indítsam azért újra. Na de ott a router DD-WRT-vel felszerelve, miért ne legyen automatikus? Magát a routert az Administration / Keep Alive menü alatt lehet időzített újraindításra (Schedule Reboot) bírni, ez nálam minden nap 23:50. Na és a kábelmodem? Administration / Management / Cron, először is enable-re kell állítani, majd az additional cron jobs-ba : “58 23 * * * root wget http://192.168.100.1/reset.htm?reset_modem=Restart+Cable+Modem” Ez újraindítja a modemet minden nap 23:58-kor, Motorola modemeknél megy.

Fogorvos

Ma voltam fogorvosnál, végre jó hírek is vannak. Megmutattam a CT-t, és a jobb arcüregemnél a csont olyan vastag, hogy a foggyökér nem ér bele az arcüregbe. Szóval az arcüreg műtétnél nem sérül majd a foggyökér, ami nagy megkönnyebbülés, figyelembe véve hogy úgy is megsérthetik hogy x év múlva elhal és kihullik.

Fonera

Visszakerült hozzám a Fonera routerem. Kipróbáltam hogy 2009 szeptembere óta mennyit fejlődött a DD-WRT ehhez a típushoz. Tudni kell hogy a routerben big endian processzor van, ezért a hagyományos buildek nem jók hozzá, csak kifejezetten a Fonerások. A legutóbbi pedig amit kipróbáltam nem támogatta az USB-t, és driverek sem voltak elérhetőek (mégegyszer: big endian). Ehhez képest a legújabb build még szarabb, mint a régi, be se jön normálisan a felület. Lehet még 1-2 buildet kipróbálok, bár nem sok esélyt látok így.

Borotvafejek

Na megjött a négy fej is a Fusion Power Proglide borotvámhoz. Egy frissen kijött borotvához kurva nehéz ám fejeket találni (pláne eredetit), így is vagy kétszeres áron jön ki egy a sima Fusion Power-hez képest. Nem baj, mire elhasználom, addigra jól lemegy ennek is az ára. Ja és járt hozzá 25 millis thermal skin arclemosó, de nem tetszik, durva szemcsék vannak benne.

Halálfutam 2

Death Race 2. Az első részt ugyan nem láttam (de ami késik nem múlik), de nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz. Az USA-ban összeomlik a börtönrendszer, a börtönök magánkézbe kerülnek. Az egyik cég halálos kimenetelű küzdelmeket rendez amit TV-n közvetítenek. Azonban a nézettség nem elég magas, és autóversenyre váltanak (persze legyilkolós, felrobbantós, stb…). Aki ötször zsinórban nyer, az szabadon távozhat. Értékelés: 9.5/10.0.

Imposztor

Impostor, 2002-es film. 2079-et írunk, a Föld évek óta egy idegen faj támadása alatt áll. Spencer egy tudós, aki egy tömegpusztító fegyveren dolgozik, ami végleg elintézhetné az ellenséget. Azonban megvádolják azzal, hogy ő egy, az idegenek által nanotechnológiával összerakott robbanószerkezet, aki meg akarja ölni a Kancellárt. Sikerül megmenekülnie, és mindent elkövet hogy tisztázza magát, miközben a Földbiztonságiak üldözik. Szerintem egy eszméletlen jó film, értékelés: 10.0/10.0.

Wifi-Protected Setup

Igazából minden gyártó másképp hívja, az Asusnál WPS, a TP-Link pedig QSS-nek nevezi. A történet arról szól, hogy az ember beállítja szépen az otthoni wifit, ahogy a nagykönyvben meg van írva, WPA2-PSK, AES titkosítás, 64 karakteres (speciális karakterek is) jelszó. Na és akkor jön az eszközök beállítása. Hoppá, egy mobilba, amin nincs mondjuk copy-paste elég nyűgös azt a 64 karaktert bepötyögni. Na és itt segít a WPS. Úgy néz ki a dolog, hogy megnyom az ember a routeren egy gombot (Ezsetup, QSS gomb, stb…) és az eszköz egy rövid időn belül kész WPS csatlakozást fogadni. Felépül egy ideiglenes kapcsolat, szépen lekommunikálják a tényleges hálózati beállításokat, és öröm boldogság.

Ha ez nem lenne elég, kétféle módja van a kapcsolat összehozásának. Az egyik a már ismertetett gombnyomogatás. Itt ugye az a baj, hogy a legelső eszköz kap beállításokat, ami szélsőséges esetben a szomszéd Pistike is lehet. A sokkal biztonságosabb megoldás a PIN kódos, a kliens ad egy kódot, amit a router admin felületén kell beadni, és akkor garantáltan csak az az eszköz tud így csatlakozni.

Ennyit a routerről, mi a helyzet a kliensekkel? A Windows jól kezeli, gondolom a többi desktop oprendszer is. A mobil az már más kérdés. Az Androidos Xperia X8-on nem találtam hogyan lehetne így csatlakozni. A Nokiánál ha normál módon próbálok, akkor a WPA2 kulcsot kéri. Külön be kell menni a beállításokba, csatlakozás, célok, új cél, na és csak itt ismeri meg hogy WPS eszköz. Külön ikonnal is jelzi, és mind a PIN kódos, mind a gombnyomós módszert tudja. Szépen bekerülnek a beállítások, onnantól nincs vele dolog.

Összességében nem egy rossz ötlet, azt nagyon sajnálom, hogy a DD-WRT nem támogatja.