Reflection

Megállapítom, hogy a reflection egy jó dolog a .NET-ben, brutális dolgokat lehet vele csinálni. Csak épp az a baja, hogy élből nem megy a használata, kurvára oda kell figyelni közben. És amit azzal nyersz hogy szép lesz a kódod és rövid, azt azzal el is veszted, hogy rátöltöd a csomó időt amíg összerakod.

Get Carter

Jack Carter behajtó. Értesül bátyja haláláról, és hazatér a temetésre. Valami azonban nem stimmel, és nyomozásba kezd, végül rájön, hogy testvérét meggyilkolták. Rövidesen azt is kideríti, hogy ki. Értékelés: 8.0/10.0.

Az ítélet eladó

Runaway Jury. Fegyvergyártó cégek, kontra egy lövöldözésben lelőtt férfi özvegye. A fegyvergyártók még sosem veszítettek, ám az ügyvéd is nyerni szeretne. Senki sem játszik tisztességesen, azonban az esküdteket belülről is manipulálják, bármelyik fajta ítélet megvehető, de szorít az idő. Értékelés: 9.0/10.0.

Tüntetés

Narancsország narancs fővárosában (Debrecen) Lali király feje fő. Tüntetés volt a médiatörvény ellen. Ajjajj nagy a baj! Már nem a Gyurcsány takarodj tüntetők vannak, ezek nem az én barátaim! Mi lesz ha Orbán takarodj-tól lesz hangos a tér, még belegondolni is szörnyű! És igen, narancs országban elkezd nyomozni a rendőrség egy 80-100 fős (amúgy kutyát nem zavaró, értsd jól pl. közlekedés) tüntetés szervezői ellen. Megtehetik, hiszen ráérnek, nincs dolguk. Két hét alatt olyan rendet csináltak, hogy már a boltból egy doboz gyufát nem lopnak el.

Legbelső félelem

Primal fear, elég régi, ‘96-os film. Adott Martin a sztárügyvéd, és Aaron az utcagyerek, akit Chicago érsekének meggyilkolásával vádolnak. Martin ambícióból elvállalja a srác védelmét ingyen. Rövidesen érdekes szálakat talál, az érseknek ugyanis voltak zűrös ügyei. Aaron skizofréniájára is fény derül, azonban Martin elbizakodottságában nem veszi észre, hogy rég más irányítja az eseményeket. Értékelés: 10.0/10.0.

Fusion Power Proglide

Na amit az itteni posta karácsony előtt eltűntetett, megint megrendeltem, és 10 nap alatt itt is volt. Szóval ez az új Fusion Power borotva, vékonyabb pengékkel, újratervezett fejjel, szélesebb kenőcsíkkal. Kipróbáltam, piszok jól lehet vele borotválkozni. Árban pedig ugyanott volt, mint a másik.

Koponya CT

Tegnap megvolt a koponya CT-m. Maga a vizsgálat nem egy nagy szám, kontrasztanyagot nem igényel, és kb. öt perc alatt megvan. Ma lehetett menni az eredményért, egy szabvány lelet, és egy CD-n a képek, ami egy külön progival nézhető. E szerint nem arcüreg polipom van, hanem cisztám, amit úgy tudom nem műtenek, csak simán leszívnak, és mehetek isten hírével.

Takers

Magyar címét nem találtam. Van egy bankrabló banda, akik igen sikeresek, és minden meló után várnak egy évet. Azonban hirtelen feltűnik a börtönből frissen kiszabadult társuk, aki tuti melót ajánl, de csak öt napjuk van felkészülni. Közben üldözik őket a zsaruk, és a volt társuk is kijátssza őket. Nagyon jó film, de a szitává lövős jelenetbe nem kellett volna a zene. Értékelés: 9.7/10.0.

.NET szívás

.NET-ben a GUI az egy külön thread. A WCF hívások is külön thread. És ha a GUI-t akarnám frissíteni, az ember úgy gondolná, hogy a jól bevált módszerek mennek, van vagy hatféle. És egyik sem megy, én meg szívok, megoldás meg nincs :(

Kontaktlencse

Ma mentem a Papp optikába lencsét próbálni. Hát, eléggé megszenvedetek mire berakták nekem. Kellett vele sétálni menni, addig vettem egy Hama időjárásjelző állomást. Következett a vizsgálat, ott minden rendben volt. Na de a betanítás! A jobb szemembe már vagy hatszor betettem meg kivettem, mire a balba először sikerült. Több mint egy órát szerencsétlenkedtem :) Első héten szokatós időszak van, ma csak két órát lehet benn. Itthon amúgy másodjára sikerült a jobb, és vagy nyolcadjára a bal. Majd belejövök.