Szilveszter

by dexter 31. December 2010 10:23

És ismét eltelt egy év, lássuk a szokásos összefoglalót:

 • Január óta kontaktlencsét hordok, mostmár napit, és nagyon tetszik
 • Odáig fajult a krónikus arcüreg gyulladásom, hogy márciusban egy nagy műtéttel (Luc-Caldwell) kellett helyretenni, jó egy-másfél hónap lábadozással
 • Vettem egy ZTE Blade-et, ez az első Androidos telefonom
 • Stílusosan az államalapítás napján külön költöztem a két éve újítgatott kis kecómba, nagy dolog volt :)
 • Sajnálatos módon ebben az évben csak mellényúlásaim voltak csajok terén. Szám szerint 4 vagy 5.

Na és akkor 2012:

 • Mind meghalunk a végén? (maják tuti)
 • Veszek már egy 2 terrás külső vinyót, nem állapot az a sok dvd
 • Van más? Nem nagyon… Éljek, viruljak, egészség meglegyen.

Tags: ,

Szilveszter

by dexter 31. December 2010 03:23

Az idei év minden tekintetben mozgalmas volt, lássuk a legfontosabb történéseket:

 • Microsoft Certified Professional Developer lettem, abból is a legmagasabb, Enterprise Application Developer fokozatú.
 • Befejeztem az egyetemet, MSc fokozat, öröm, boldogság. A négy félév 740 ezer forintba került.
 • Elkezdtük a házfelújítást, tavasszal elvileg lehet külön költözni.
 • Augusztusban beadtuk a Skodát a bontóba, szó szerint széjjelrohadt. Azóta busszal járok.
 • Végre vettem itthonra egy második monitort, nagyon hasznosnak bizonyult.
 • És végül így év végén baromi beteg lettem, mostanra sikerült úgy-ahogy kigyógyulni belőle. Egy hónapja nem dolgozok amúgy (táppénz+karácsonyi szabi).

Mit várok / tervezek 2011-ben:

 • Házfelújítás befejezése, külön költözés
 • Új munkahely
 • Blu-ray írók mostmár tényleg mehetnének 20 ezer alá, akkor vennék egyet
 • Új gép…

Posta

by dexter 30. December 2010 11:43

A Magyar Posta nincs a helyzet magaslatán. Két hónap, azaz hatvan nap alatt hozták ki az elektromos légycsapómat, ráadásul két darabra törve. Csak gratulálni tudok, remélem kapok a kis kínaiaktól valami kompenzációt.

Tolvajok városa

by dexter 29. December 2010 11:24

The Town. Charlestownból több bankrabló származik, mint bárhonnan máshol a világból. Itt él Doug is, aki ugyanúgy bankrabló mint az apja volt, mielőtt lesittelték volna életfogytig. Tisztán rabolnak, nyomokat eltűntetik, sosem ölnek meg senkit, stb… Azonban egyszer kénytelenek túszt ejteni, egy nőt. Elengedik sértetlenül, de egyikük rááll megfigyelni, hogy mit mond el a rendőrségnek. És szép lassan egymásba szeretnek. Csakhogy bökkenő Doug munkája, aki élete legnehezebb melójára készül a bandával.  Felirat mindenképpen kell hozzá, azt a gettó szlenget és akcentust érti a rosszseb. Értékelés: 9.5/10.0.

Cipőtalp

by dexter 28. December 2010 15:34

Ma mentünk a városba, nyugisan sétálunk a buszhoz, egyszercsak érzem hogy valami fura van a cipőmmel. Még két lépés, és lejött a talpa. Fasza mondom, öt perce sincs hogy elindultunk, buszt persze lekéstük, de legalább derültünk egy jót.

Légió

by dexter 27. December 2010 08:30

Legion, trailer. Istennek elege lesz az emberekből, és az angyalokat küldi a kiirtásukra. A sereget Gábriel vezeti, azonban Michael átáll az emberek oldalára. A Mojave sivatagban, egy isten háta mögötti helyen veszik fel a harcot Gábriel ellen, aki el akarja pusztítani a gyermeket, aki az emberiség utolsó esélye.

Láttam már jópár angyalos filmet, némelyik marha jól sikerült, székhez ragasztós, beszarós volt (Ómen, Angyalok háborúja). De erről nem mondható el, tulajdonképpen az embereket megszálló, nyakat kiharapó angyalokkal rontották el az egészet. Meg az öregasszonyt sokszor kell lelőni,a  többinek elég egy lövés? Na ne már! A sztori se kerek, nem mondják el például, hogy miért éppen az a gyermek olyan különleges. Értékelés: 6.0/10.0.

Hazugságok hálója

by dexter 26. December 2010 13:07

Body of lies, trailer. Roger egy CIA ügynök, jelenlegi feladata elkapni egy terroristavezért. Az akcióban kénytelen együttműködni a jordán titkosszolgálattal, az ő szabályaik szerint játszani. Sok volt a két óra, vagy ha már így alakult, lehetett volna több robbantás, akció, stb… Nem olyan jó film, mint A tégla, sőt majdhogynem szabvány film, értékelés: 8.5/10.0.

Zöld zóna

by dexter 26. December 2010 03:35

Green Zone, iraki háborús film. Miller tiszthelyettes tömegpusztító fegyvereket keres a megszállt Irakban, azonban sosem talál semmit. Gyanús lesz neki a sok hamis nyom, és egyéni akcióba kezd. Azonban mindig mikor jutna valamire, akkor közbeszól a Pentagon. Érdekes film, legyilkolós, szétlövős. Értékelés: 8.0/10.0.

The Social Network

by dexter 24. December 2010 06:32

Reklámnak szar, filmnek közepes. És itt ki is merül a mondandóm róla. Értékelés: 4.0/10.0.

Tron Örökség 3D

by dexter 23. December 2010 12:20

Túl sok mondanivalóm nincs róla, kizárólag a látvány miatt éri meg megnézni, természetesen csak 3D-ben. A sztori amúgy gyenge, de a neon nagyon jól mutat 3D-ben. Értékelés: 7.0/10.0.

Naptár

CommentList