God of war: Chains of Olympus

Na hirtelen felindulásomban ezt is végigjátszottam, ezúttal sikerült. Maga a sztori szerintem nagyon jó: a világot Morpheus, a sötétség uralja, miután Héliosz a napisten eltűnik. Kratos elindul megkeresni, ehhez ki kell szabadítania a négy szelet, majd Héliosz szekerén elrepülnie Hádészba, ahol rájön, hogy Atlaszt valaki elengedte. Jó játék volt :)

A gömb

Sphere, 1998-as film. A Csendes-óceánban, 300 méter mélyen egy hatalmas űrhajót találnak, benne egy jó nagy, gömb alakú entitással. Egy tudóscsoportot küldenek le, hogy megvizsgálják a helyzetet. A hajónaplót tanulmányozva rájönnek, hogy a hajó amerikai, 2048-ból, egy fekete lyuk segítségével jött vissza, és több száz éve elsüllyedt. Miután megvizsgálják a gömböt, sorra kezdenek meghalni… Értékelés: 7.0/10.0.

God of war: Ghost of Sparta

Hát, elég hosszú idő után ez az első játék amit végigtoltam PSP-n. Bár az előző darabját, a Chains of Olympus-t is szerettem, de egy részén egyszerűen nem tudtam tovább menni, még easy módban sem. Talán majd mégegyszer nekifutok. Na lényeg a lényeg, Kratos, a háború új istene bátyja keresésére indul Thanatos világába, majd közösen megölik. A sztori nagyjából ennyi is, a játékmenet pedig vér vér és vér. Játék közben viszont rájöttem, hogy nem a joystickom szar, hanem a Prince of Persia van szarul megírva. A történet pedig azt sugallja hogy lesz folytatása. Amit nagyon várok, az a Dante’s inferno következő része.

Páratartalom

Végre lett némi előrelépés a páratartalom reklamációm miatt. Történt ugyanis, hogy az irodában nagyon sokan köhögünk, felső légúti panaszaink vannak, száraz a szemünk. Kiderült, hogy a páratartalom alacsony, bevittem egy kis asztali órát, 29%-ot mutatott. Az egészséges határérték amúgy 40%, ez már száraz levegőnek számít. Ma kijöttek megmérni pontos műszerrel, 31,9%. Remélem hamarosan korrigálják is :)

Samsung firmware

A Samsung firmware frissítő progija nem működik bizonyos VIA déli hidakon. Megoldás nincs, másik alaplapon kell frissíteni, vagy más sata kártyát berakni. Állítólag a VIA sara, na de könyörgöm, akkor is! Hogy néz az ki 2010 végén, amikor Windows alól frissítek biost, hogy ki kell kapnom a dvd írót és átvinni másik gépbe firmware frissítésért?

Az utolsó léghajlító

Vagyis inkább Avatar, de James Cameron már hamarabb ellopta lefoglalta a címet. A Földön a négy elem nemzetsége él, és az avatar köti őket össze, aki mind a négy elemet tudja irányítani, és egyben az egyetlen, aki a szellemekkel beszélni tud. Az avatar 100 éve eltűnt, és a tűz nemzetsége háborút indított a többiek ellen. Két vízhajlító kiszabadítja a jég fogságából a még gyerek avatart, aki egyelőre még csak a levegőt tudja irányítani, utolsóként a Földön. És elkezdődik a háború… Szerintem jó film, bár így utólag sajnálom hogy nem moziban, 3D-sen néztem. Értékelés: 9.5/10.0.

Wmpnetwk

Megint azt vettem észre, hogy Win7 alatt valami nagyon darálja a vinyót. Megnéztem erőforrás figyelőben (ami egyébként nagyon jó dolog!) és a wmpnetwk volt az, ami a Windows Media Player hálózati megosztási szolgáltatása. Ezt kell letiltani, angolon “Windows Media Player Network Sharing Service”, magyaron “A Windows Media Player hálózatmegosztási szolgáltatása” a neve. Amúgy állítólag akkor kezd el darálni, amikor hibás avi van egy könyvtárban.

Lámpa állítás

Az emberek elkezdtek panaszkodni, hogy a Doberdó utcáról a Dóczy József utcára menet rövid a lámpa, dugó van. Erre az okosok azt mondták hogy semmi baj, állítunk a lámpán. De a hülye magyar mikor teszi ezt? Hát amikor még túrás is van. Így aztán most az ellenkező irányból van brutális dugó, egyik sáv lezárva, és megmértem, kerek 8 másodperc a zöld! Reggel negyed órát szenvedett ott a busz, gratulálok!

Ultraviola

Ultraviolet. Egy rosszul sikerült katonai víruskísérlet során a fertőzött emberekből hemofágok lesznek. A világot egy egészségügyi kormány irányítja, a betegeket táborba zárják. Hamarosan ellenállást szerveznek. Violet is hemofág, és egy rájuk veszélyt jelentő klóngyerekkel menekül, akit a kormánytól lopott. Az imdb az Equilibrium és az Aeon Flux után ajánlotta. Hát nem tudom, azok kevésbé szakadtak el a realitásoktól (már ha lehet ezt mondani), ez inkább. Ennek ellenére nézhető. Értékelés: 7.5/10.0.

Nokia CFW

Foglalkoztam egy kicsit az elmúlt két napban rom főzéssel. Van egy RomPatcher nevű alkalmazás Symbianra, de csak hackelt FW-ra megy fel. Ez régen egy HellooX alkalmazás futtatását jelentette, de a Nokia ezt mára kivédte. Most marad az a lehetőség, hogy a Navifirm progival le kell szedni a gyári firmware-t, Nokia Firmware Editorral megszerkeszteni, majd JAF-al visszatölteni.

Próbálkoztam elég sok mindennel, konkrétan pl a zenelejátszó könyvtárának módosításával, security modokkal, billentyűzár rezgés kikapcsolással. Ezek egyike sem működött, vagy az eredmény elmaradt a várttól. Az egyetlen amit benne hagytam egy hackelt installserver, így a RomPatcher már felmegy a telóra, stabil, működik. És akkor lehet patcheket engedélyezni, úgymint: 12 hónapos log 1 helyett, töltési üzenetek kikapcsolása, popupnál halványulás effekt kikapcsolása, stb… Apróságok, igazából ha tudom hogy csak ennyit tudok elérni, akkor bele se fogok.