O

Ez a címe, 2001-es film. Odin az egyetlen feka gyerek a suliban, nagy kosaras. Irigykedve nézi a kosáredző fia, Hugo, mert jobban játszik nála, és a dékán lányát is dugja. Elkezd mindenkit manipulálni, bogarat ültet Odin fejébe, hogy a barátnője félrekúr. Odin erre bekattan, és Hugóval gyilkosságot tervelnek ki. Értékelés: 4.0/10.0.

Windows Live Gallery

Komolyan mondom, a gallery.live.com volt eddig a Microsoft szégyene. Konkrétan állíthattam én oda és azt amit akartam, csak magyar nyelvű alkalmazásokat adott (számuk konvergált a nullához). Hiába tudtam, hogy a “Remove Drive Safely” minialkalmazás kell nekem, egyenként át kellett nyálazni a kategóriát. Hála a jó égnek megcsinálták.

Fűtésszerelő

Tegnap járt itt a fűtésszerelő. És én még azt hittem, hogy az építésiekkel volt kemény dolgom! A cserépkályha miatt nem lehet gáztűzhelyem, mert azt már csak elszívóval veszik át, de az meg a kémény miatt nem lehet, mert nagyobb teljesítményű. A kéményt csak egyenesen lehet felvinni, át a födémen és a tetőn. Arról nem is beszélve, hogy a gázórát lehet ki kell tenni házon kívülre.

MVC

Nézegetem a Microsoftnak az MVC webes technológiáját, és egész jónak találom. Konkrétan arról van szó, hogy a webalkalmazást három rétegre kell bontani: Model, ez az adatbázis modell, entity framework vagy linq. A modellből controllerek húzzák le az adatokat, amiket view-ok jelenítenek meg. Tökéletes szeparáció, partial view lehetőség, stb… A tanuláshoz a NerdDinner tutorialt használom, nagyon hasznos (nem szorosan az MVC-hez kapcsolódva 3 hasznos .NET dolgot is tanultam).

Törvénytisztelő polgár

Law abiding citizen. Clyde-nak betörnek a házába, megerőszakolják és megölik a feleségét, és végeznek a kislányával is. Nick, az egyik ügyész vádalkut köt az egyik gyanúsítottal. Tíz évvel később véres játszma kezdődik, sorra halnak meg az egykori ügy résztvevői, a betörők, a bíró, ügyészek. Miközben Clyde börtönben ül, és a hatóságnak fogalma sincs hogyan csinálja. Ez egy remek film! Fél óra után mondom ennek vége van, hová lehet fokozni? És igen, lehet, tökéletesen élvezhető, végigizgulható 1 óra 44 perc. Értékelés: 10.0/10.0.

Keresztapa 2

Ez a rész annyira nem jött be, mint az első, mégpedig a múlt-jelen ugrálások miatt, szerintem szarul csinálták meg. Értékelés: 7.5/10.0.

Törölhetetlen fájlok

Az utóbbi időben a következőt vettem észre: rámásolok egy videót ideiglenesen a Videók könyvtáramba, és amikor később kitörlöm, akkor nem tűnik el. Elérhetetlen lesz, tehát se egy másik törlés, se elérés, semmit nem lehet vele, de ott van. A következő újraindításnál meg törlődik. Mire gondol egyből az ember? Megsérült a fájlrendszer. Chkdsk nem talál semmit. Fejvakarás.

Van az Unlocker nevű igen okos cucc, megmondja melyik process fogja a fájlt. NokiaMServer.exe, hmm. Mint kiderült, az OVI Suite-ban figyelési mappa volt beállítva oda, azért fogta. A készítőnek sürgősen látnia kéne az anyukáját. Az külön megéri a pénzt, hogyha törlöm az OVI listájából a fájlt, akkor fizikailag átmásolódik a törölt számok mappába (röpke 40 gigáról beszélek), és mikor onnan is kitörlöm, akkor kérdez rá, hogy és mellesleg a fájlrendszerből is törölni akarom-e? Linkek esetleg? Vagy az luxus?

Dumaszínház

Ismét volt dumaszínház a Lovardában, ezúttal Litkaival, Hadházival és Brutival. Komolyan, hiányzott már a két órán át szarrá röhögős élmény :) Nagyon kitettek magukért, jók voltak.

Microsoft felhő

Tegnap voltunk Azure előadáson, ami a Microsoft felhőszolgáltatása. Azt kell mondjam, hogy hűbazdmeg. Legyen szó virtuális gépekről, tárhelyről, vagy SQL szerverről, Redmond egy nagyon ütős dolgot hozott létre. Csak az a kár, hogy magánembernek megfizethetetlen (pl. egy basic virtuális masina 17 ezer / hó).