Túrjuk fel a várost

Van ez a mánia, hogy túrjuk fel a várost, lehetőleg mindenhol egyszerre. Most épp a kettes villamos építése miatt. A holnap kezdődő tanítás miatt megbénuló közlekedésnek adjunk még egy pofont komplett sávok lezárásával, okos ötlet volt, gratulálok!

Google vs Skype

Most, hogy a Google beleintegrálta a Voice szolgáltatását a GMailbe, sokan a Skype új ellenfelét látják a szolgáltatásban. Tény és való, hogy a Voice-nek több előnye is van, például a központi telefonszám mögé rejtett valósak. De amíg a Skype-nál tudok magyar számot venni, a Voice meg csak amerikait ad, addig elveszett dolog. Sőt, a Skype valamivel olcsóbb is, és tudok venni korlátlan csomagokat is jó áron (korlátlan ország, korlátlan Európa, korlátlan világ).

Építkezés 17. nap

Ma befejezték a tető lefedését reggel a Gerard lemezzel. Kicsit lassan ment, mert az utolsó sorban minden lemezt vágni kellett. Félig elkészültek az ereszalj dobozokkal, és lerakták a padláson a deszkákat. És levakolták a hátsó tűzfalat. Mára ennyi jutott, még holnap délután beugranak két órára befejezni az ereszaljat, és összepakolni. Ennyi volt.

Építkezés 16. nap

Ma nagyrészt felrakták a Gerard lemezt, bekőporozták az előteret, a hátsó tűzfal kivételével befejezték a vakolást, és berakták a padlásajtót. És ma át akart verni a bádogos. Hozta a számlát az anyagról, azt kifizettem. Mondom adjon számlát a munkáról. Mondja az 52 ezer (itt az első átverés, mert 34-nek kéne lennie), +50%. Mondom mi van? Kiderült, hogy az áfán kívül a személyi jövedelemadóját is rám akarja verni. Na takarodjon már, holnap itt balhé lesz.

Építkezés 15. nap

Ma bádogozás volt csatornázással és belső-külső vakolás. Aminek nem örülök, hogy csütörtökön is fognak dolgozni. Ha szerencsém van, akkor utólag tudom módosítani fizetés nélkülire a szabit, ha nem akkor szívás. Már amúgy elegem van.

Építkezés 14. nap

Ma berakták a maradék nyílászárókat, és vakoltak. Hát, az ajtókkal sikerült bevásárolnom, mindnek van valami baja. Meg átvágott egy fuvaros is, azt mondta jön, és baszott jönni. Holnap bádogozás lesz és tetőfedés. Estére esőt mond, úgyhogy remélem el is készül.

Végrehajtók

Repo Men, 2010-es film. Remy végrehajtó, de nem kocsikra vagy házakra utazik. Az Union nevű cég behajtója, akik műszervekkel kereskednek. Ha a kuncsaft nem fizet, akkor ők kivágják a műszervet, és visszaviszik a céghez. Még ha a kuncsaft meg is hal. Egy rosszul sikerült begyűjtés miatt műszívet kell kapnia, amit nem tud fizetni. Így a saját poklába kényszerül, menekülnie kell a többi végrehajtó elől, különösen addigi legjobb barátja elől. Értékelés: 10.0/10.0

Fényképezés

Kétféle ember van. Az egyik ha fényképezel, akkor kultúráltan megvárja, nem lóg bele a képbe, kikerül, vagy vár. A másik meg szarik bele, hülye balfasz különben is, minek akar fényképezni. Rosszabb esetben meg is áll az előtt, amit fotózni akarsz. A tegnapi oldtimer kiállításon az utóbbiak voltak többségben.

Közösségiesedés

Érdekes látni, hogy a korábban teljesen más profilú szolgáltatások közösségi funkcionalitást próbálnak magukra erőltetni. Gondolok itt például a szép múltú MSN messengerre. Ami mára hatalmas memóriát zabáló, nagy helyigényű Live Messengerré nőtte ki magát. Az új bétában már közösségi funkcionalitással. Minek? Nem arra való. Csak még terjedelmesebb lesz az egész. Komolyan, ha lenne normális alternatíva, ami mondjuk rendesen kezeli a partnerlistát / az offline üzeneteket, akkor váltanék. Na de visszatérve a témához: hogy nézne az ki, ha mondjuk a Skype kezdene el közösségiesedni? Na ugye hogy ugye!

Ellenőrök

Most, hogy hó közepe van, és sok embernek lejár a 30 napos bérlete (ami augusztus 1-től megszűnt), aktivizálódtak az ellenőrök. Nehogymár ha valaki úgy gondolja, hogy ő bizony bliccel az elkövetkező 1-2 hétben, és nem vesz egész havi bérletet, akkor megússza. Szánalom.