Aldi és a garancia

Az Aldiban azt szeretem, hogy a műszaki cikkekre három év garanciát adnak.  Viszont az érvényesítéshez elég csak a blokk. Azon pedig így ránézésre semmilyen azonosító nem szerepel, hanem csak az, hogy te mondjuk vettél egy hajszárítót. Van rajta ugyan egy batár nagy vonalkód, de csak 1D-s. Tehát ha teszem azt van két ugyanolyan cuccom, és az egyik elromlik úgy, hogy már nincs garancia, akkor simán beviszem a másik blokkjával.

Vad vágyak 1

Wild Things, 1998-as film, és egyszerűen zseniális. Sam Lombardo-t nemi erőszakkal vádolja meg két diákja. És igazából többet nem is tudnék elmondani a nélkül, hogy le ne lőném a sztorit. Van benne vagy öt olyan fordulat, hogy hú. Értékelés: 10.0/10.0.

Azbesztes pala

Soha ne vegyetek azbesztes palával fedett tetejű házat! Amíg attól megszabadul az ember… Egyáltalán örültem, hogy Debrecenben még van cég, aminek van engedélye átvenni (Enviszam kft). 70+ÁFA/kg, egy nagy hullámpala megvan 25 kg. Az az én kis tetőmre a konténer díjával meglesz 50 ezer :(

Bankkártya díj

Ugye ismerős, amikor a 100 forintos tételt akarod kifizetni kártyával, a pénztáros meg úgy néz rád, mintha meg akarna ölni? Nos ez azért van, mert ugyan neked semmibe nem kerül a kártyás fizetés, de a boltnak igen. Van egy oldal, ahol konkrét árukon mutatják be, hogy a bolt ez után mennyi tranzakciós díjat fog fizetni, a truecostofcredit.com. Érdemes nézegetni, egész megdöbbentő.

Flash és a két monitor

Ha van két monitorja az embernek, és az egyikre kirak egy fullscreen videót (mondjuk mert épp egy tutorialt néz), és a másik monitoron csinálná amit mutatnak éppen, akkor hamar rájön, hogy ez így nem megy. Ugyanis amint valami szabad területre kattint, a flash visszaugrik kicsire. Ezt javítja a FlashHacker cucc. Kicsit bruteforce a dolog, be kell zárni hozzá a böngészőt (nemkezelt kivétel egyébként), és várni kell szépen amíg végez (fagyasztja az ui-t). De leszarom, működik :) Flash update-kor nyilván újra kell futtatni.

VLC és két monitor

Most hogy két monitorom van (apropó, vettem még egy monitort), néztem volna filmet VLC-vel, de a hang akadozott / furcsa volt. Át kellett állítanoma  videókimenetet alapértelmezettről (ami vsz. a Direct3D) Windows GDI-re. Érdekes…

Futurama beszerzés

Most hogy a BitGate megszűnik, máshonnan kell majd holnap beszereznem a Futurama-t. Terv:

  1. imdb.com-on megnézem, tényleg adják ma a Futuramát, 6x06, a címe Lethal Inspection
  2. rlslog.net-en megnézem reggel, hogy ki készített róla release-t, és mi a neve
  3. első körben rapidshare-n keresem, ha ott már fenn van, akkor leszedem
  4. megnézem a nagyobb nyílt torrent oldalakon a release nevével keresve

Justhost

Az is megér egy külön postot, hogy egy bizonyos szolgáltatástól hogyan szabadul meg az ember. Vegyük például az én esetemet: sikeresen átköltöztettem az oldalam egy másik, immár ASP .NET-es szolgáltatóhoz. Két hét tesztelés, minden rendben. Na és akkor most jönne az, hogy a régit meg kéne szüntetni. Belép az ember, cancel my hosting plan / remove my account, stb… Na ilyenekből a JustHost-nál egyet sem találtam. E helyett szépen jött a levél idővel, hogy kiállítottak egy új számlát, irgum-burgum nem fizettem be, felfüggesztették a hosting plan-em, harminc nap múlva isten bizony törlik, stb… Kérdem én, megéri? Egy nyamvadt gomb, megerősítés emailben kapott linkre kattintva, are you really sure, aztán el van intézve.

Shrek a vége, fuss el véle

Shrek aláír egy szerződést, hogy csak egy napig lehessen ismét igazi ogre, cserébe oddadja élete egyik napját (mint később kiderül, a születésnapját). Így minden megváltozik, Fiona egy lázadó ogre csapatot vezet, szamár meg sem ismeri, Kandúr pedig elhízott házikedvenc lesz. A 3D élmény nem volt valami nagy szám, vagy kétszer ha mondtam, hogy hűha. A történet viszont jó, és még mindig lehet az egészen röhögni. Értékelés: 9.5/10.0.