Rapidshare

Fontos változáson ment át tegnap a Rapidshare. A prémium accountok már nem járnak le, és nem lehet havi, fél havi, éves előfizetést venni. E helyett rapidok vannak (virtuális pénz), és csomagok. Napi 1 giga letöltés például 4 rapid /  nap, 5 giga 20 rapid / nap, stb… Ha kifogytál, akkor nem tölthetsz le. Jó zsíros dollárért pedig lehet rapidokat vásárolni. A csomagok között naponta lehet váltogatni. Így utánaszámolva nekem megéri.

Kettős kockázat

Double Jeopardy. Létezik Amerikában egy törvény, amely kimondja, hogy ugyanazért a bűnért, ha már letöltötted a büntetést, akkor nem foghatnak megint perbe. Libby nyugodt hajókázásra indul a férjével, aki reggelre véres nyomokat hátrahagyva eltűnik. Libbyt elítélik gyilkosságért, ám a börtönben ülve megtudja, hogy férje mégis él, csak megrendezte a halálát. Kikerülve 6 év börtön után bosszút forral: tudja, hogy akár a nyílt utcán is megölheti férjét, mégegyszer nem fogják elítélni érte. Értékelés: 10.0/10.0.

A kárhozottak királynője

The Queen of the Damned. Na ez vámpíros film, nem a hülye Twilight. Lestat több évszázados álmából ébredve zenekart alapít. Dalszövegeivel kivívja a többi vámpír haragját, akik a nagy koncertjén akarják megölni. Felébred a vámpírok királynője, Akasha is, aki Lestatot akarja királyának. Értékelés: 9.0/10.0.

Diplomaosztó

Na tegnap ez is megvolt. Hét körül mentünk, így nem volt sor a talárosztásnál, utána elvoltunk másfél óráig. Csoportos fényképeszkedés, majd főpróba, és kilenckor kezdtünk. Maga az osztó nem is lett volna hosszú, ha utána nem osztogattak volna egymásnak kitüntetéseket. Na mindegy, kibírtuk. Van szép A4-es diplomám, meg EuroPass oklevélmellékletem. Ma mehetek adminisztrálgatni a cégnél hogy megvan.

SMS elmaradás

A CIB Bank mostanában kicsit le van maradva az SMS küldéssel. Ma kaptam meg múlt hét szombati tranzakciók SMS-eit. Azért kicsit hátborzongató tízezres tételekről SMS-t kapni, majd 5 másodperccel később fedezni fel, hogy ez múlt héten volt.

A piszkos tizenkettő 2 3 4

Egész tegnapig nem is tudtam, hogy csináltak folytatást. De hogy egy nagysikerű filmet hogy lehet így tönkretenni a folytatásokkal, hát… A másodikban még figyeltek arra, hogy ugyanaz legyen a főszereplő, de onnantól már nem. A visszaköszönő mondatok már a második rész vége felé zavaróak, a negyedikben már kaparja az ember magát. A második Hitler elleni merénylet megakadályozós, a harmadik ideggáz raktár felrobbantós, a negyedik náci ideológus megölős. De semmit sem veszít az, aki nem nézi meg őket. Értékelés: 3.0/10.0.

Arvixe.com part 3

A Windowson futó PHP lassú, és pont. Ezért kellett leváltanom a WordPress-t, de egy szájtomon még PHP van, az viszont úgy is marad. Az Arvixe-n az alap beállítással FastCGI módban fut, ez nem jó, az include és a require elszáll. Ehhez handlert kell cserélni a web.config-ban így:

<handlers>
<remove name="PHP_via_FastCGI" />
<add name="PHP as CGI" path="*.php" verb="*" modules="CgiModule" scriptProcessor="c:\PHP5\php-cgi.exe" resourceType="Unspecified" />
</handlers>

Ami elég kellemetlen, hogy ezt a handler részt mindig kivágja, ha a dotnetpanel oldalon módosítok valamit, ami kihat a web.config-ra. Ez van, ezt kell szeretni.

Pillangó-hatás 3

Na erről beszéltem, ez a film viszont zseniális! Sam képes visszamenni az időben, ezt a képességét a rendőrség segítésére, korábbi gyilkosságok elkövetőinek felderítésére használja. Csupán két szabály van: nem szabad beavatkoznia, és tilos a saját életét megváltoztatnia. Mikor felkérik, hogy a volt barátnője gyilkosát találja meg, akkor megszegi mindkét szabályt, és elindít egy lavinát. Ami pedig egyre rosszabb lesz, ahogy próbálja helyrehozni. Értékelés: 10.0/10.0.

Pillangó-hatás 2

Nekem nem igazán tetszett, ellentétben az első résszel. Hiányzik pár helyen hogy mit csinált másképp, miért alakultak úgy a dolgok. Szerintem mellényúlás volt. Beleolvastam a harmadik rész leírásába, az ígéretesnek tűnik. Értékelés: 6.0/10.0.