Utánfutó

Reggel megyek a munkába, megy elottem valami cirkuszi konvoj-szeruség. Mondom hadd menjenek. A Sámsoni út végén van egy szuk jobbkanyar a Kassai útra. Az elol meno teherautó oda szépen beszorult. Egy teherautó, egy ugyanakkora méretu utánfutó, és egy kis utánfutó (egyáltalán szabályos az ilyen?). Szép kis dugót csinált, páholyból néztem vagy 10 percig ahogy próbál lefordulni jobbra.

Betegség

Ejj de utálok betegnek lenni. Indult egy kis náthával, ami másnapra begyullasztotta a torkom, így aztán szerdán már olyan szarul voltam, hogy mentem egybol a dokihoz munka után. Kaptam két nap táppénzt, elvileg már jól vagyok, kis maradványköhögésem van. Meg érdekes hangom.

scanWhenDone

A 3-as Firefox azt csinálja Windows alatt, hogy amikor letöltodött egy fájl, akkor ráhívja a vírusirtót, hogy szépen ellenorizze. Ami a valós ideju vírusirtóknál már teljesen felesleges, +1 kört fut fölöslegesen. A felhasználó meg csak azt érzékeli, hogy már régen lenn van a fájl, de még egy jó ideig nem tud hozzáférni. Az about:config-ban ki lehet kapcsolni, a scanWhenDone kulcsra keressetek, false-ra kell állítani, nem kell utána újraindítani a Firefoxot.

Kirándulás

Pénteken és szombaton elmentem öcsém osztályával kirándulni, mint kíséro, Szilvásváradra és Egerbe. A programok közül kiemelnék kettot, mindketto Egerben van.

A szemfényvesztés kiállítás lényege, hogy levisznek egy pincébe a vaksötétbe, és ott kell tájékozódni. Egy vak srác vezetett minket. Elég érdekes volt, hogy veszted el lenn az idoérzéked, hogy finomul ki a hallásod, és mennyire hosszúnak érzed az egyébként párszáz méteres utat. Ajánlom mindenkinek.

A minaretbe nem tudtam felmenni, mindig nagy sor volt. Viszont ott van a marcipán múzeum, eszméletlen jó dolgok vannak. Van egy szoba, csak marcipánból :)

APEH

Az APEH szerint a Vaterán eladott cuccok után 25% adót kéne fizetni, mert ingóság értékesítésnek számít. Na elmennek ezek... Az adózott bérembol (~56% lenyúlva) veszek egy cuccot 20% ÁFA tartalommal, amit a másik ember szintén az adózott jövedelmébol vesz. És erre én, az adózott bérembol csengessek 25% különadót? Tudják mikor...

Telefon hátlap

Ma végre megjött a telefonhoz a hátlap. Természetesen nem jó, a felso bepattanó pöckök nem ott vannak, mint az eredetinél. Tehát mindenképpen venni kell elolapot is, ez +2500. Ha ehhez hozzávesszük, hogy sikeresen leszakadt az a szalagkábel, ami a csengésért és a rezgomotorért felel, akkor kész az öröm és a boldogság. Megpróbálom marha vékony zománcozott szállal megforrasztani, egy élmény lesz (5 szál).

Gépszerelés

Gondolkoztam rajta, hogy már ideje belül kicsit portalanítanom a gépet, megkenni a ventilátorokat, ilyenek. Mire elértem oda, hogy idom is lett volna rá, akkor hoztak egy gépet Windows újratelepítésre. És még mellékesen meg lett említve, hogy a venti nagyon pörög. Szétnyitottam, és az eddig valaha látott legkoszosabb gép fogadott. Sajnálom így visszatekintve, hogy nem csináltam képet. Két óráig szerintem tuti pucováltam. Amúgy korrekt kis Dell gépecske, tetszik. Nekem lenne ilyenem, akkor vigyáznék rá piszkosul.

Egy hónap csúszás

Most, hogy megvan a felelos muszaki vezetom, felhívtuk az ácsot, hogy akkor mi a helyzet, 25-én kellene kezdeni. Bukta van, mert elvállalt egy egy hónapos munkát, így csak június 14-én tud kezdeni, vagy ha az ido úgy alakul, akkor egy héttel késobb. Igazából nem bánom annyira, mert nem pont záróvizsga elott verik szét a házat, meg van még egy kis idonk kipakolni.

De Guszti?

Ugye mindenki ismeri a Békéscsaba mentos telefonfelvételt? Valami hasonló öregasszony hívott már másodjára a mobilomon. 78-as körzet, valami Gusztit keres, hiába rágóm a szájába, hogy én nem vagyok Guszti.
-Tessék, Pogány Tamás.
-Guszti?
-Nem, Pogány Tamás.
-De Guszti?

V mint vérbosszú

Angolul V for Vendetta. Angliában diktatúra tombol, az USA-t polgárháború tizedeli. Egy kísérleti telep ötös számú cellájának lakója egy robbanásban kiszabadul, majd 20 év elteltével gyilkolni kezd. Célja a rendszer két vezeto személyének megölése, és a parlament felrobbantása. Ehhez segítségére van egy no, akit menet közben ismer meg. Nekem nagyon tetszett, értékelés: 10.0/10.0.