Credigen

Ez a bank nyújtotta a magyarországi áruhitelek túlnyomó többségét. Én még ott vagyok leragadva, hogy bejelentették: áprilisban befejezik az új hitelek folyósítását, és már csak a kintlévoségekkel foglalkoznak. Ha meg azokat is behajtották, akkor kivonulnak. Ehhez képest még mindig hirdetik magukat, meg nyújtanak hitelt. Most akkor mi van?

Tiszta ügy

High Crimes. Clair és Tom boldogan élnek, míg egy betörés után az FBI letartóztatja Tomot. Kiderül, hogy a férfi valójában szökött katona, kilenc ember meggyilkolásával vádolják. Clair mint befolyásos ügyvéd, mindent megtesz a férje ártatlanságának bizonyítására, beleássa magát a hadbíróság útvesztoibe. A férfit végül felsobb utasításra felmentik, azonban a helyzet innentol bonyolódik. Jó film, értékelés: 9.0/10.0.

Csoportváltás

Akartam csoportot váltani a cégnél, rajtunk kívül még van egy .NET-es csoport. Beadtam szépen önéletrajzot, ahogy illik, és vártam. Ma rákérdeztem, már egy hónapja eldolt, hogy nem vesznek át, csak a HR elfelejtett szólni. Ez van.

Titánok harca 3D

Nem tudom, miért Titánok harca, amikor egy darab titán nincs benne. Az argosziak fellázadnak az istenek ellen, Zeusz pedig haragjában hallgat Hádész tanácsára, hogy szabadítsák rájuk a Krakent. Közben egy Perszeusz bosszút esküszik, és megpróbálja megtalálni a módját, hogyan tudná megölni a Krakent. Zeusz meg rájön, hogy becsapták, Hádész erosebb lesz mint o, és az egyetlen módja a megállításának, hogy elpusztuljon a Kraken. A film fekete pegazus megülos, alvilágba lemenos, Medusa lefejezos, dzsinnes, Kraken kové dermesztos. Az mindenesetre nagyon látszott, hogy konvertált 3D. Értékelés: 9.5/10.0.

Ajtók és ablakok beszerezve

Ma sikerült megvennünk a két ablakot a szükséges dolgaikkal együtt a Füredi úton, 11 ezer forinttal olcsóbban, mint gondoltuk. A fürdoszoba ajtaját is ott fogjuk megvenni pénteken. A Gulyás tüzépen meg megvettük a másik két ajtót, itt csak kb. 5 ezerrel olcsóbban, mint gondoltuk (a nagyon akciós ajtó elfogyott).

A sziget

The island, 2005-ös film. Lincoln 6-Echo egy külvilágot ért fertozés után egy létesítményben él, szigorú ellenorzés alatt. Itt mindenki arra vár, hogy kiválasszák, és indulhasson a Szigetre, az egyetlen fertozésmentes területre. Hamarosan gyanakodni kezd, és rájön, hogy a Sziget nem létezik, és a létesítmény nem az, ami. Nekem nagyon tetszett, értékelés: 10.0/10.0.

Powerball gyuru

Gondoltam veszek egy ilyet. Arra jó, hogy a Powerballt bármilyen felületen be lehessen indítani, és ne kelljen az indítómadzagot használni. Ami mellesleg már megkarcolta elég rendesen a muanyagot. 7.5 dollárba került, és egy hónapot vártam rá, míg Norvégiából ideért. Muködik, meg fasza, viszont az egész egy 50 forintos gumigyuru, aminek ha tudod a paramétereit, akkor bárhol megkapod.

Levelezo 4. hét 2. nap

Ez egy mozgalmas nap volt. Reggel felvettem a TO-n az indexem, ahol a lelkemre kötötték, hogy amint be van írva minden, minél elobb hozzam vissza. Irány kilencre az Információs rendszerek menedzselése, ahol nem jelentek meg azok, akiknek elo kellett volna adniuk. Így szabad foglalkozás volt, tízkor elugrottunk a Teniszkébe kávézni, majd vissza. Beírattam a Programozáselmélet jegyemet, majd fél tizenegykor megpattantunk a Rolling Rockba kajálni. Visszaérkezés 11:20-ra, innen jött a kemény dió, a Nemklasszikus logikák. Közben beírattam a Diplomamunka 2 jegyem, és a napra a pontot az tette, hogy Nemklasszikus logikákból is kaptunk ötöst. Így összes egyetemi éveim alatt most eloször 5.0 az átlagom :P Legközelebbi, és egyben utolsó találkozásom az egyetemmel a záróvizsga.

Levelezo 4. hét 1. nap

Ma csak Információs rendszerek menedzselése volt. Kiseloadások vannak, eléggé elhúzódott, fél nyolcig tartott. Holnap még elvileg egy eloadás van, így eleve kilenckor kezdünk, szombaton meg be se jövök már.

Építési engedély

Na megjött az építési engedélyem a tetocserére. A szomszédoknak még van 10 napjuk fellebbezni, de úgysem fognak, már csak azért sem, mert 30 ezer forintba kerül. Szóval 10 nap múlva jogeros lesz, az ács meg május végén tud jönni. Ebbol az alkalomból megnyitom az új, ház nevu kategóriát.