Windows 7 driverek

Windows 7-el az istennek nem lehet megetetni az aláíratlan drivereket. Az AVR programozóimnak pedig mind ilyen van. Apropó, USB-s oszcilloszkópot építek, mikrokontroller alapút, ahhoz kell(ene).  Most húzok fel egy Ubuntut az elfekvo P3-as laptopomra (nem röhög), azon fogok fejleszteni.

No comment

Gyakran használom a Google-t számolásra, a böngészo úgyis nyitva van, egyszerubb mint elokotorni számológépet. Múltkor elkezdtem írni a 13 ezret, és ajánlom figyelmébe mindenkinek a javaslatok 3. elemét.

Nyomtató

Samsung CLP-300 színes lézer.  A nyomtató nyilvántartja a kinyomtatott oldalakat, és ha eléri színesben az 1000-et, feketében a 2000-et, akkor zárolja a kazettát. Ami egy nagy szemétség, mert még lehet, hogy van benne (nálam 23% még van). Hogy újra muködjön, chipelni kell, ami egy I2C EEPROM, ami tartalmaz egy azonosítót, meg néhány infót, többek között a nyomtatott lapokat. Ezt kéne minden töltésnél kicserélni, kínaiaktól 2000 forint 4 ilyen chip. De szerencsére meg lehet oldani, hogy hardveresen írásvédett legyen, így a nyomtató nem tudja benne növelni a kinyomtatott oldalak számát. Várom a chipeket (gyárilag nincs benne, csak elso cserénél).

Névhasználat

Házasságnál egyre gyakoribb, hogy a két család összekapcsolja a neveket. Tehát lesz például a Kiss-Kovács Piroska. Szép gesztus meg minden, meg ugye akkor a lány továbbviszi a családnevét, stb... Csakhogy ezzel kiszúrnak a gyerekkel! Ugyanis az összekapcsolás tilos, ha az eredmény háromtagú lenne. Tehát a gyerek már ugyanezt nem tudja megcsinálni, a lány vagy lesz Kiss-Kovács, vagy a fiú kénytelen dobni az egyik nevét. Vagy ilyenkor a gyerek csak az apja családnevét kapja, de akkor bukta az anya családneve. Apropó, tudtátok hogy tilos a gróf, báró, vitéz, stb... elotagok használata?

Zombieland

A mufaja horror-vígjáték, ez számomra értelmezhetetlen párosítás. Tulajdonképpen váltások vannak a 10 perc beszarás, 10 perc kicsit vicces jelenetek között. Erosen hajaz a Legenda vagyokra. Columbus és Tallahassee együtt próbálják átvészelni a zombivá változott embereket. Találkoznak két lánnyal, akik túlélésük érdekében becsapják oket. Érdekes kísérlet, na. Amire iszonyatosan haragszom: a felirat. "I have found a place to go number two" - magyarán beszart. A felirat szerint "találtam egy biztonságos helyet". 7:10 környékén van, nagy poén. Értékelés: 9.0/10.0.

Levelezo 3. hét 2. nap

Programozáselméleten a default jegy hármas volt, így csak én vizsgáztam ötösért, ha már tanultam rá valamennyit. Ebéd a Rolling Rockban, aztán vissza Nemklasszikus logikákra. Onnan 10 perc után elhúzás kocsit mosatni, majd vissza. Valami rajzos-formulás akármi volt, nem értettem. Már csak abból van vizsga, valahogy össze kéne majd hozni. És már csak egy konzultációs hét van, el se hiszem :)

Levelezo 3. hét 1. nap

Ma csak Információs rendszerek menedzselése tárgy volt, 16-20-ig. Lement három kiseloadás, köztük az enyém is. És ami jó hír, hogy ebbol lesz a vizsgajegy is, szóval már csak 2 vizsga van, abból az egyik holnap. Szóval megyek is tanulni :)

Aquaticum

Csávó vezeti a barátnojét, nagy a szerelem, nem látnak az orrukig, be a férfi zuhanyzóba. Srácok ott tusoltak, néztek nagyban hogy wtf. A piszoárnál esett le nekik (a terem végén), hogy nem kéne itt lennie a csajnak.

Valósideju kép

Egyre több hírt hallani olyan kezdeményezésekrol, hogy egy játék képanyagát nem a futtató gép, hanem egy cloud szolgáltató méregdrága szerverei renderelik le. Így a felhasználónak nem kell drága videókártyára költenie, hovatovább még gépének sem kell lennie, TV-re kötve játszhat, és csak szélessávú kapcsolatának kell lennie. Mi ezzel a baj? Egyrészt a válaszido, itt a ping ido kétszeresérol beszélünk (nekem perpillanat ez 2x24 ms), plusz a monitor válaszideje. Másrészt pedig a sávszélesség. Pl. egy 800x600, 16 bites kép, 30 FPS-el az 27.4 MB/s, ez még egyelore az álmodj királylány kategória. Jó persze erre még rájön valami tömörítés, de akkor is.