Dan Brown: Az elveszett jelkép

Robert Langdont csapdába csalják a Capitoliumban. Barátja, Peter Solomon levágott kezét találja a Rotunda közepén. Kénytelen egy általa nehezen elhiheto legenda, a szabadkomuves piramis titka után kutatni. Dan Brown ismét nagyot alkotott ezzel a könyvvel, értékelés: 10.0/10.0.

Iratmegsemmisíto

Az Aldiban lehetett kapni, 3 év garancia, 4x22 mm-es darabok, CD és hitelkártya megsemmisítés, 21 literes mindezt csak 7000 forintért. Simán megérte :)

Adóvisszatérítés

Ugyan még az egyetemtol nem jött meg az adóigazolás, de a munkahelyrol igen, így felraktam az Abev programot, és kiszámoltam mennyi jár vissza. Meglepetésre a tandíjból (370 ezer) nem 60, hanem 100 ezer jár vissza :) Virul a fejem.

iPad

Ejtsünk errol is néhány szót: szar. Se USB port, se normális oprendszer, se flash, se szabad háttértároló-használat, se multitask (de miért???), és olyan rossz kialakítású, hogy csak akkor tudsz gépelni rajta, ha valami felületen nyugszik. Hát, ezt bebukták, a részvényükön is látszik.

Bérgyilkosok viadala

The Tournament. Hétévente egy kiválasztott városban a világ legjobb 40 bérgyilkosa összecsap 10 millió dollárért, és a dicsoségért. A 2009-es év különleges: a legutóbbi bajnok is játszik, aki a felesége gyilkosát keresi a versenyzok között. Valamint csak 24 óra áll rendelkezésre, illetve belekeveredik egy civil is. A film egyértelmuen a Battle Royale, és a Halálraítélt nyomdokaiban jár, de ezt nagyon jól teszi. Remek film, ha tudod mit várj tole, értékelés: 10.0/10.0.

Jak and Daxter

Nem vettem észre, hogy már tavaly kijött az egyik kedvenc PSP-s játékom (Daxter) folytatása. Le is szedtem, csakhogy az 5.50 GEN-D3 final firmware-en amint az elso ellenfelek megjelentek, rögtön ki is akadt. Szóval csak és kizárólag ennek a játéknak a kedvéért visszatettem az 5.00 M33-6-os firmware-t. Szépen megy, nagyon tetszik, értékelés késobb.

Majdnem GDrive

A Google Docs-ba már tetszoleges típusú, max 250 megás fájlt fel lehet tölteni. Aztán megosztani, közvetlen linket készíteni hozzá, ilyenek. Ez már kezd hasonlítani a GDrive-hoz, csak ugye még hiányzik  a kliens. Valamint tárhelybol is csak 1 giga áll rendelkezésre, mint a Picasa-hoz. Ami furcsa, hogy a GMail 7.5 gigájából nem lehet leosztani az egyéb szolgáltatásokra, de ok tudják. Következo logikus lépés lenne a Google részérol a fájlok címkézhetosége. Az én részemrol pedig rendbeszedni az eddig feltöltött cuccokat, Dokumentumok mappa, ilyenek... De még egy kicsit várok azzal.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes és dr. Watson a halálból visszatért Lord Blackwood hatalmi törekvéseit igyekszenek megakadályozni. Nézheto 2 óra, legyen: 8.0/10.0.

BIOS update

Na ilyet is régen csináltam. Még szerintem a floppys idokben. Csomót szívtam azzal, hogy egy pendrive-ot bootolhatóvá tegyek, freedos rá meg ilyenek. Emlékezzünk meg a ziprol, ami minden egyéb segédprogram nélkül, faszán megoldotta. Onnan már sima ügy volt, 1.3-ról frissítettem 1.5-re. És amit nyertem vele: SATA eszközöknél (nálam mind az) be lehet mostmár állítani IDE módra is, nem csak RAID-re. És mondjuk kékhalál nélkül képes vagyok egy BartPE-t bootolni.

Adathalmaz

Az emailjeim közül, hála a GMail-nek szinte mindet megoriztem az évek folyamán. Elso emailem a rendszerben 2005 augusztusra datálódik. Na most adott a probléma: találjunk meg ebben a halmazban egy bizonyos levelet / csevegés-részletet. És nem nagyon sikerül! Vagy túl általános a keresokifejezés, és több száz eredményt kapok, vagy semmit / irrelevánsat. Így viszont felmerül a kérdés: van-e értelme x>1 évnél régebbi leveleket egyáltalán megorizni, pár fontos kivételével?