Kajajegy

Jött a rendes havi kajajegyekkel kis papír, hogy válasszam 2010-ben is a melegétel utalványt. Merthogy azon csak 25% adó lesz, a hidegen meg 97,9% (köszönjük néked, Rákosi elvtárs). Meg ha ezt választom, akkor sorsoláson veszek részt, és nyerhetek filléres szarokat ajándékot. Lefordítva egyébként így hangzana a sztori: kurva nagy szarban vagyunk, a munkahelyek egy része meg fogja szüntetni a cafetériát, sokan pénzben kérik majd kifizetni, összeomlik az egész hálózat, kérjetek kajajegyet! Ez van amúgy. Én is majd ha választani kell meg fogom gondolni, hogy felbruttósítva kérem-e azt az összeget.

Karmikus Koala

PVjZ9HMIKét nap hegesztés után többé-kevésbé normálisan használható az új, 9.10-es Ubuntu. Úgy vélem kicsit elkapkodott release volt, sok a baj vele. Siettek, közel egyidoben akarták kiadni a Windows 7-el, szerintem kár volt. Na és akkor lássuk mi meg hogy, hosszú post következik.

Ami megy:

 • 64 bites oprendszer

 • teljesen titkosított home és swap partíciók

 • különálló home

 • sikeresen visszaállított adatok (hogy fostam már, amíg külso vinyón voltak)

 • ext4 fájlrendszer

 • az új Firefox villámgyors


Amin kézzel kellett hegeszteni (sicc!):

 • Nvidia kártya addig nem tér vissza készenléti állapotból, amíg az xorg.conf-ba Option "NvAGP" "1" nem kerül

 • Úgy gondolták a tisztelt fejlesztok, hogy én ne állítgassam a compiz csili-vili felületet, ha mégis, akkor visszaáll eredeti beállításra. Megoldás.

 • Avi fájlok thumbnail-jének kikapcsolása (még mindig kézzel, come on?!)

 • Egérmutató


Amit még be kell állítani:

 • Udev szabályok USB cuccoknak

 • GDM bejelentkezo képernyot lecserélni a randa barnáról valamire

 • Nyomtató


Ami bugos:

 • Firefox-ban a szöveg mezok túl hosszúak

 • Minden készenlétibol visszatéréskor jön nekem, hogy kernel hiba, logban nem látok semmit

 • Samba, én látok mindenkit, de ha létrehozok egy megosztást, ahhoz még én se tudok csatlakozni (???)

 • Notify buborék nem a jobb felso sarokban jelenik meg (ez állítólag feature, nem tetszik)


Amire még várok:

 • Két pidgin plugin repository-jába még nem került be a karmic

Free leech

Free leech van a bitgate-en vasárnap éjfélig. Yeee, azt sem tudom mit töltsek :)

I have to be patient

Komolyan, úgy érzem magam mint Eric Cartmen a Wii megjelenésére várva. Come on, come ooooon. Reggel ledúrtam mindent a vinyóról, mélyformáztam meg minden. Erre kiderül, hogy itteni ido szerint csak 18-kor jön ki az új Ubuntu iso. Azon gondolkozom, hogy leszedem az RC-t, és nyomok egy frissítést, ugyanott leszek. Még meggondolom.

Adathalászat

Az milyen már, amikor service@otp.hu címrol jön egy levél, hogy adjam meg a kártyaszámom, és a PIN kódom? Természetesen a levél nem az otp.hu domainbol jön. És egy fake oldalon gépeljem be nekik az adatokat. Wehehe. Amúgy már közelsem olyan vicces, ha belegondolunk hányan dolnek be ennek. Én kicsit paranoiás vagyok pénz terén, ha elveszik a kártyámat, netán kiverik belolem a PIN kódot, akkor sem tudnak vele csinálni semmit. De az egységsugarú kártyabirtokosnak annyi, ha bedol egy ilyen dolognak.

SMS hang Windows Mobile-ra

Na ez hiányzott nekem nagyon sokáig, hogy saját SMS hangom legyen. Ehhez az mp3-t az Application Data\\Sounds könyvtárba kell rakni. Jó, nem?

Táppénz

Ezt is megértük, életem elso táppénzén vagyok, egy hétig. Pénteken (mikor máskor) betámadott a H1N1 (nem biztos hogy az, csak hasonló), és bár vasárnap már egész jól voltam, hétfon ismét elemi erovel tört rám a nátha. Doki kiírt egy hétre, másfél órát ültem cserébe' a váróban. Szóval most itthon pihengetek, és fogyasztom a pzs-ket, na és csütörtökön jön az új Ubuntu :)

Papírzsebkendo

Az hagyján hogy a 100 darabos kiszerelések egyrésze sunyi módon valójában 82 darabos, de minoségre is olyan szar, hogy ha egy normális orrfújást akarok kivitelezni, akkor kénytelen vagyok négyrétegu, prémium zsebkendot venni, háromszoros áron. Körmondat vége.

Fel!

QTM3H5ySMa volt szerencsénk digitális 3D-ben megnézni a Fel! címu filmet. A képen látható szemüvegeket kaptuk, nem nagy szám, de fel lehet venni sima szemüvegre, és van benne lopásgátló is. Abba már nem merek belegondolni, kinek a fején volt elottem :) Maga a film nagyon jó, a Pixar ismét nagyot alkotott. Egyszerre vicces és hordoz némi tanulságot is. A digitális 3D pedig marha jó, a közeli képek úgy látszottak, mintha a mozi közepén lennének, de a mélységérzet is egész jó volt. Ezután amikor csak lehet ilyenre megyünk. Értékelés: 10.0/10.0.

A kezdet kezdete

Angolul Year one. Ekkora egy szar filmet régen láttam, nem is értem miért néztem végig. Kicsit hajaz a 10.000-re de annak közelébe sem ér. Elvileg vígjáték lenne, de pár közepes poéntól eltekintve siralmas. Értékelés: 3.5/10.0.