Google Wave

Végre kis elorehaladás van, holnaptól 100.000 meghívót küldenek szét. Mivel az elsok között igényeltem, remélem én is kapni fogok. Kb. annyira izgatott vagyok, mint amikor játékboltba viszik a gyereket :)

The Proposal

Magyarul Nászajánlat. Angolul néztem, angol felirattal. Margaret a gonosz fonök az irodában, aki kihasználja asszisztensét, Andrew-t. Azonban közbejön valami: Margaret kanadai, és egy évre kitoloncolják az országból, ha csak nem talál ki valamit. Kínjában benyögi, hogy épp feleségül akar menni Andrew-hoz. Na neki se kell több, ott szívatja ahol éri, és viszi gazdag alaszkai családjához is bemutatni, akik túlságosan is megörülnek neki. Legyen 7.3/10.0

Elrabolva

Vagy eredeti címén: Taken. Bryan Mills nyugdíjas elhárító, minden álma lánya közelében lenni tönkrement házassága után. Kim 17 éves, és gazdag mostohaapjával él. Barátnojével Amandával Párizsba készül, apja pedig alig akarja elengedni. Párizsban aztán elrabolja oket az albán maffia, hogy prostit csináljon belolük. Bryan-nak 96 órája van, mielott végképp elveszne a remény, hogy kiszabadítsa a lányát. Szerintem egy remek kis akciófilm, értékelés: 10.0/10.0.

Jehova tanúi

Eltekintve attól, hogy személyes okokból is mélyen ellenszenvesek, ezek mindig akkor találják meg az embert, amikor leginkább zavarnak. Mindenesetre ma kíméletes voltam velük, mert rendes arcoknak látszottak, akiket csúnyán rászedett a szekta. A mai szöveg a beszélgessünk arról hogyan osztják meg ma az emberek a szeretetet.

Aquagyöngy

sc5OHwHiA képen látható dolgot aquagyöngynek hívják. Különleges vízmegköto anyag, látható a méretbeni különbség száraz és vízzel megszívott állapotban. A nagy golyó akkora kb. mint egy kis üveggolyó. Bele kell tenni 4-6 órára vízbe, szépen megszívja magát, és lehet vázába tenni. Elonye a vízzel és a földdel szemben: automatikusan engedi ki magából a vizet ha szívja a gyökér, nem büdös, nem telepszik meg benne állat. Ha már szárad kifelé, akkor megint vízbe kell tenni, és újra jó.

Ezt a dolgot 500 forintért árulja az Aldi, vízzel megszívatva. Ezzel csak az a baj, hogy ilyen állapotában törékeny, kicsit jobban összenyomom, szétreped . Állítom amit így árulnak, annak a fele szét van menve. A kínaiak ezzel szemben $1.96-ért (~365 forint) 5 csomagot adnak, 5 különbözo színben, kiszárítva, és ez a mennyiség ~5*8 deci pohár megtöltésére alkalmas. Ha érdekel, itt találod. Ilyen színeket küldenek: piros, narancs, zöld, kék, átlátszó.

GPS-t vettem

vObiH8zILétezik a PSP-hez külso GPS egység, és természetesen GPS program is. Mivel a PSP két darab risc processzorral rendelkezik, ezért nincs az a piacon kapható GPS, ami olyan teljesítménnyel muködne, mint ahogy ez fog. Az egyetlen hátrány persze, hogy nem érintoképernyos, de nem is igazán érdekel. Szóval vásároltm az eBay-en, amit kis hazánkban 17 ezerért adnak, az Kanadából 8619 forintért fog eljönni idáig. Amint megérkezik, írok róla egy hosszabb postot.

A szoftver már érdekesebb dolog. Eredetileg UMD lemezen árulják, a warez egy CSO fájl (a játékokat is így lehet szedni), 1.3 gigás, és nincs benne Magyarország. Szerencsére a CSO jól buherálható, és a szoftver standard térképfájlokat használ, így leszedek majd valahonnan egy Magyarország térképet, meg kiszórok az eredetibol egy pár térképet, hogy ráférjen az 1 gigás kártyámra.

WTF parkolóor

A sündörnél is jobban útáljuk a parkolóoröket. Többek között az ilyen esetekért. Az a baj hogy kis hazánkban nem él az a kultúra, hogy ilyenkor szépen összeszaladnak az emberek, tájékozódnak a helyzetrol, majd a szart is kiverik a parkolóorbol (vagy ugyanúgy a homeless-eket lehajítani a buszokról). Jobb országokban ilyenkor nem azt mondják hogy jogszeru volt meg nincs lehetoség utólag bemutatni, hanem azonnal kirúgják a parkolóort, és a cégvezeto minimum egy 10 kilós ajándékkosárral kér suru bocsánatot.

Levelezo 1. hét 3. nap

Egész turheto úgy a dolog, hogy csak 4 órára kell bemennem. Déltol volt Játékelmélet. Elvileg tiszta matematika, de mivel levelezo, és töltelék tárgy, ezért szinte semmi matek nem lesz benne, csak vázlatosan az anyag. Viszont érdekes, és amúgy sokkal közelebb áll hozzám, mint a Skolem normálforma, meg a Horn klózok. Legközelebbi alkalom október közepén.

Tandíj

Na végre kiírták normálisan a tandíjakat, és az elsoévesekre vonatkozik a 200.000 forint. Nekünk "csak" 190.000, tehát 10 ezret emeltek.

Kutatók éjszakája

Három éve indult a kezdeményezés, ezen a napon a különbözo tudományterületek képviseloi a nagyközönségnek tartanak bemutatókat, betekintést a munkájukba. Tavaly elektronmikroszkópon voltunk (marha jó!), ma sikerült bejutnom a kémiai kísérletes részre. Oda már kétszer nem sikerült, beültünk és közölték hogy elmarad. Most viszont teltház volt, egy jobb programozás óra hangulata, a lépcsok is fullon. Négyen csinálták a kísérleteket, az érdekesebbek:

  • Folyékony nitrogén

  • Gumimaci elégetése kálium kloráttal

  • Világító folyadékok

  • Robbantás

  • Valami színes hab

  • Oszcilláló reakció (volt az oldatnak 3 színe, és 5 másodpercenként váltott)

  • Égo jég

  • Szellem a palackból (egy kis lombikból hirtelen baromi nagy füstfelho)