Új MCP teszt

Elvileg 29-én volt kérdéssor-váltás, bár nem sokat jelentett, ~10 új kérdés volt. És most 972 pontosat írtam az ezerbol, szóval jó vagyok. Csütörtökön vizsga.

Skype 2.1.0.47

v07dhWL7És igen, végre, az évekig várt 2.1 megérkezett Linux alá! Ugyan ez még csak béta verzió, de viszik mint a cukrot. Ugyanis végre valahára muködik a pulseaudio (az új Linuxok hangrendszere), és nem nyomatja fel hívás közben 100%-ra mindkét magot, és nincs 20 másodperces lagja. Nálam konkrétan 10%-ot emel csak a CPU használaton. Sweet!

RS232 TTL konverter

Vettem egy normális konvertert, így néz ki. Arra kell, hogy a különbözo hardverekhez JTAG-on keresztül tudjak csatlakozni. Már tegnap megjött, itt szenvedtem vele, az istennek sem akart menni. Aztán egyszercsak elkezdett füstölni, kapcsoltam ki, hagytam lehulni, és azóta megy :) De hogy hogyan...

Energiatakarékos izzók

Szeptembertol nem lehet már 100W-os hagyományos izzót kapni, 2012-tol pedig csak energiatakarékosat. Ezzel csak az a fo bajom, hogy míg a hagyományos izzót felkapcsolom, és azonnal teljes fényeron világít, addig az energiatakarékos 10 perc után éri el a teljes fényerejét, arról nem is beszélve, hogy nem ki-be kapcsolgatásra való (gyorsan felkapcsolom az asztali lámpát, mert leesett valami, hopp megvan, kikapcs).

Internet

Ideje lenne már leváltani az itthoni 4/0.5 megabites osnetet valami rendesre. A T-Home kínál Fibernet csomagokat egész jó áron, nagy betukkel hirdetik: Debrecenben elérheto! Gondoltuk tök jó, mi a Galamb utcai telefonközponthoz tartozunk, ami viszonylag nagynak számít, ergo bizakodóak voltunk. De nagy túróst, ezen a területen legalább fél évig nem várható optikai net! Az UPC-s optikai net viszont elérheto, bár kicsit drága, 14000 a 60/6-os, és 16000 a 120/10-es. Viszont a 25/3 csábítónak tunik 9300-ért (most kb 7 ezret fizetünk netért).

Költözés

Megvan az idopont, október 30-án  költözünk a Vezér utcára a maradék emberrel a cégtol, aki még a Vár utcán dekkol. Már alig várom (egy nagy szart!).

sdra64.exe

Ez egy új trójai, most írtottam ismerosnél, a c:\\windows\\system32-ben van, és a winlogon-ba írja be magát (és vissza azonnal ha kitörlöd), így csökkentett módban is rögtön elindul. Így írtható: Offline registry szerkesztés. A Windows mondjon le!

Hülye ötlet

Ha már van DD-WRT-s router, meg Twitter, meg minden földi jó, akkor párosítsuk össze. Konkrétan arra gondoltam, hogy csinálok egy Twitter accountot, és a syslog oda fog loggolni bizonyos bejegyzéseket. Na nem közvetlenül, de egy fifo "fájlba" bele tud írni, onnan pedig egy shell script mondjuk 5 percenként (cron) kiszedi ha van valami, és a curl pedig felnyomja Twitterre. Én meg bárhol elolvasom, ha van valami. Kocka-e vagyok?

Elso MCP teszt

54 perc (3 óra 15 helyett), 830/1000 pont, és 700-tól lenne meg. Büszke vagyok magamra!