Légkondi betegség

Azért a dögmeleg ellenére megvolt a légkondi nélküli régi irodánk elonye is. Az új (már amennyire, régen ott kezdtem) Vár utcai irodában ablakot nemigen lehet nyitni, légkondik vannak, és egy létfenntartó (gyk. szellozteto) rendszer. Egy ilyen közegbe a levego szennyezoanyag koncentrációja 100x-osa az utcainak. És két hét után már érzem, hogy kicsit jobban igénybe van véve az immunrendszerem.

Mutét és fogtömés

Eljött az ideje, hogy a másik nagylábujjam is megmutessem (köröm), erre jövo hét pénteken fog sor kerülni. És úgy néz ki az egyik bölcsességfogam is méltóztatott kilyukadni, fogdokihoz meg szerdán megyek ha minden igaz.

Ellátva sorozatokkal

Free leech volt a Bitgate-en, így aztán leszedtem egy csomó sorozatot: Californication 2. évad második fele, Két pasi meg egy kicsi 5. és 6. évad, Csillagkapu 10. évad magyarul, Showder klub 3. évad. Hát, egy idore azt hiszem elleszek.

Amik pedig szeptemberben vagy a környékén folytatódnak: Big Bang Theory, South Park, Californication.

Justhost meglepetés

A tárhelyszolgáltatók úgy szokták csinálni, hogy van a saját accountod, és benne vagy a www csoportban, az Apache pedig a www user nevében fut, aki szintén a www csoport tagja. A Justhost-on nem tudom hogyan csinálják, de az Apache a saját accountommal fut. Lenne egy saját Apache instance-om? Amúgy a meglepetés kellemes, örülök neki hogy így van.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Ugyan a könyvet régen olvastam, így nem nagyon tudok direkt összevetést csinálni, mi maradt ki, mi volt másképp, de egy biztos: szerintem ez az eddigi legrosszabb Harry Potter film. Nagyon jól indul, pörgos, aztán hirtelen megtorpan az egész, és kínszenvedés lesz. Pár poén tette némiképp élvezhetové, pl. amikor Ron szerelmi bájitalt ivott, vagy amikor Piton cipojét lehányják. A végén pedig nagyon hirtelen van a lezárás, oda se nézek, és Dumbledore halott, vége. Értékelés: 7.0/10.0

36 ledes égo

mE79Wn7uAqYQ77FMA Dealextreme árulja, kb. 1100 forintnak megfelelo pénzmagért. A standard izzófoglalatba csavarható, fogyasztása mindösszesen 5W. Fénye viszont egy 30W-os izzónak felel meg, durván. Elonye, hogy  a hotermelése minimális, a fogyasztása kicsi, és az élettartama összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint az izzóé. Hátránya viszont, hogy hidegfehér, ha sokáig nézed zavar. Melegfehér változata ilyen elrendezésben még nem kapható ott (hazai boltokban látni, 5000 körül, annyit nem ér, de egy ezrest simán).

Libajnai

Ma volt a Vezér utcai, kukoricás susnya melletti vadiúj ITSH épület megnyitója. Szerencsére mi még a Vár utcán vagyunk, így kimaradtunk a buliból. Ugyanis valahogy összeszedték libajnait, o is részt vett a meghívón. Volt ott minden, szekrényeket kinyitni, fémkereso, táskában mi van, francnak se hiányzott volna. Ezt is megúsztuk.