Battle Royale

Igen érdekes film, japán. A karattyolásukat kicsit nehéz volt megszokni, de ez van. Ez a film a Condemned (A halálraítélt) ose. Japánban összeomlik a társadalom, a fiatalok nem tisztelik a felnotteket, azok pedig félnek tolük. Létrejön a Battle Royale törvény. Évrol évre kiválasztanak egy iskolai osztályt, akiknek egy lakatlan szigeten kell megküzdeniük nyakukra szerelt robbanó nyakörvvel. Mindenki véletlenszeru fegyvert kap, három napjuk van, csak egy maradhat, különben mindenki meghal. Nagyon jó leabárolós film, értékelés: 10.0/10.0.

Warranty Elephant

Egy elefánt sosem felejt. A Warranty Elephant sem. Ez egy webszájt lenne, ahová az egységsugarú user felviszi a vásárolt termékét, beírja a sorozatszámát, feltölti a beszkennelt számlát és garancialevelet. Az oldal automatikus emlékeztetoket küld ki ha közel a garancia lejárta. Azt mondanám jó ötlet, de kis balkáni hazánkban ez nem muködik. Az áruházak többsége ragaszkodik az eredeti, papír alapú garancialevélhez. Arra pecsételi a javítást, stb... Aki olvas Homárt az tudhatja, hogy idonként még olyan extrémségeket is bekérnek, mint az idegen nyelvu használati utasítás. Én örülnék a legjobban, ha megszabadulhatnék a sok garanciapapírtól, amiket évekig tárolhatok a szekrényemben.

Szextúra

Érdekes keveréke az Amerikai pite és az Eurotrip filmeknek. Ugyanakkor ékes bizonyítéka annak, hogy szemben például a 18 éves szuzzel (ami egy kalap szar), lehet ezt jól is csinálni. Adott Ian, aki szuz. Ellopja a szemét testvérének a kocsiját, és két barátjával (Lance, Felicia) nekivágnak, hogy találkozzanak Cukorcicával, akit Ian a csetrol ismer, és mindent megtenne Ian-el, ha eljönne hozzá. Kalandos, baklövésekkel teli út után odaérnek, ám Cukorcica nem az, akinek mondja magát. Értékelés: 9.5/10.0

LED TV

A minap jártunk a Saturn zsidó áruházban, és ott láttuk ezt az újdonságot, LED TV. 102 centis képátló, 3 centi vastag. Igen lelkes voltam kezdetben, gondoltam megérkezett az OLED TV elérheto áron. Kemény 550 ezerért mérték. Hamar kiderült, hogy ez egy nagy átverés. Na jó, nem az aminek látszik. Ez egy közönséges TFT kijelzo, aminél a hátsó megvilágítást LED-ek végzik, nem egy hatalmas fénycso. De sok kicsi sokra megy, eszik 140W-ot. Utánanéztem, a tényleges OLED TV az 3mm (!!!) vastag, és alig eszik valamit. Jelenleg egy 11 colos darab kerül belole 440 ezer forintba.

Felpörgetve

Vagyis Crank. Chev egy bérgyilkos, aki ki akar szállni a buliból barátnoje kedvéért, akinek eddig azt hazudta, hogy programozó. De Ricky Verona megmérgezi egy kínai méreggel, ami egy órán belül leállítja a szívét. Hamar rájön, hogy az adrenalin lassítja a méreg hatását. Folyamatosan pörögnie kell, különben meghal. Elképeszto dolgokat csinál, üldözi Veronát, keresi az ellenszert, szökik az ot üldözo rendorök és fejvadászok elol. Eszméletlen pörgos, mindent összezúzós, legyilkolós film. Semmi több, de annak tökéletes. értékelés: 10.0/10.0.

Picsa közlekedés

Egészen elképeszto dolgot láttam reggel. Képzeljünk el egy zebrát, egyik oldalon egy picsa (sajnálom, nincs rá jobb szó) áll a biciklivel, másik oldalon egy ember áll biciklivel. Meg pár gyalogos, a sztori szempontjából lényegtelen, nem voltak annyian, hogy akadályozzák a drótszamarasakat. Zöldre vált a lámpa, a picsa fel a biciklire, megindul. Emberünk valamiért nem, várt valakit, franc se tudja, lényeg hogy áll egy helyben. És a picsa, úgy hogy a zebra széltében kb. felén szabadon mehetett volna, majdnem nekimegy az embernek! Minek közlekedik az ilyen? Még két lábon is veszélyes!

Tamper data [updated]

Olvasgattam ezt a blogbejegyzést, és a videóban volt egy érdekes dolog: tamper data. Ez egy Firefox kiterjesztés, és annyit csinál, hogy ha POST történik egy oldalon, azt meg tudja fogni, kijelzi milyen paramétereket, milyen értékkel küld a kliens. Poénból megnéztem a GMail-t, és igen, a jelszó plain text-ben megy. Magyarán ha nem használ valaki HTTPS-t, és lehallgatják a vonalát (Wifi!!!) akkor annyi. Szóval csak le kell ülni egy plázában vagy mekiben, és egy pocket snifferrel várakozni. Amúgy az csak nekem volt gyakorlatom, hogy csináltam egy rejtett jelszómezot, oda lehasheltem a beírt jelszót, majd azt kitöröltem? Sosem küldtem el jelszót plain text-ben a hálózaton. Érdekes.

[update] Közben rájöttem hogy hülyeség, GMail-nél a bejelentkezés https-en megy.

DKV

Lenyugözo a fejetlenség ami a DKV tömegközlekedés-átvétele körül van. Mentem reggel bérletigazolványt csináltatni, hogy a hó végi / hó eleji nagy sorokat megússzam. Közölte a no hogy ne is csináltassak, új lesz, majd elsejétol lehet kapni. Hallottam már olyan verziót is, hogy év végéig kell bérletigazolványt cseréltetni. Legjobb a bérlet. A havi bérlet ötödikéig érvényes. Na most, három verzió létezik: a régi bérletek 30.-ig érvényesek, 5.-ig, 10.-ig, most én tudjam melyik az igaz. Sehol egy normális sajtótájékoztató, lakossági fórum, ne adj isten szórólapozás. Az ügyfélszolgálat természetesen nem veszi fel a telefont.