Mi van a FaceBook-al?

kaeqgdffEddig a FaceBook volt az etalon, amire büszkén lehetett mutogatni, hogy lám, egy közösségi oldalt jól is lehet csinálni. Itt most kizárólag a gyorsaságról beszélek, lehetne másról is, mondjuk privacy-rol. Hogy lám, az iwiw mekkora egy lassú szar fos trágya szemét, a FaceBook meg normálisan szolgál ki brutál nagy embertömeget. Mostanában viszont kurva lassú lett, de valami eszméletlenül. Lassan a Pannon Online-al vetekszik, katasztrofális. És már vagy 2 napja.

Impossible Mission PSP

Néha elcsodálkozok, hogy mi minden fér bele egy párszáz megás játékba (<=250). Az Impossible Mission 141 mega, ebbe belefért a tutorial, a végén a videó, az eredeti grafikás játék, az új grafikás 3 szereplovel, és egy mixelt mód. El sem hiszem amúgy, hogy végigvittem, Commodore-on sosem sikerült. Játékido kb 4 óra, amibol 50 percet a puzzle-ök kirakásával töltöttem. Az oldschool mód elonye: 100% Commodore feeling, a grafikától kezdve a hangokig minden eredeti. Az új mód elonye: Mutatja ha egy szobát teljesen átnéztél (sárga lesz), mutatja külön a doki szobáját (piros), és a robotok áttekinthetobbek. Értékelés: 10.0/10.0

Gattaca

A világban mindent a gének határoznak meg. A szülok a helyi genetikusnál rendelik meg a gyereket, nem bíznak semmit a véletlenre, mindent elore meghatároznak. A gének d��ntik el kibol mi lehet. Vincent egy selejt, természetes úton fogant, 30 évet jósolnak neki a génjei, gyenge a szíve, így maximum takarító lehet. Álma hogy urhajós legyen, be akar kerülni a Gattaca-ba, de oda csak az elitet engedik. Nincs más választása: génrabló lesz. Amolyan "ne keresd a hibát a másikban" mondanivalójú film, értékelés: 9.4/10.0.

Google Wave

kiskf9g7A Google ismét nagyot alkotott. A több évtizedes, régi RFC-ken és szokásokon alapuló E-Mailt reformálja meg, alapjaiban. Milyen lenne az E-Mail, ha ma találták volna fel? Centralizált, az üzenet csak egy helyen tárolódik. Kollaborációt maximális mértékben támogató. Nyílt forráskódú. Kiterjesztheto. Multimédiát támogató. Muködjön mindenhol, stb...

A Google Wave nem  csak egy eszköz (mint a Gmail), de egyben egy új protokol is. Óriási potenciált látok benne, már fel is iratkoztam rá, várom az accountot. Élesben valamikor ebben az évben fog kijönni. Akit bovebben érdekel nézze meg a közel másfél órás videót róla.

Gumipók és lökhárító

A cég elott sikerült fotóznom, a csávó a félig leszakadt lökhárítóját gumipókkal rögzítette :) Kép a photoblogon.

AVR programozó kontra Linux

Vagy fél éve van egy AVR (mikrokontroller típus) programozóm, amit anno sehogy sem sikerült muködésre bírnom Linux alatt. Most megint elovettem, hátha. Elég idegesíto pár nap volt, amíg szenvedtem vele, már a cdc_acm kernel drivert bogarásztam C-ben, és az avrdude forrását bújtam. Végülis rájöttem, hogy a ttyACM0 eszközre (amit létrehozott) íráskor száll el az egész, tehát nem egy szabványos programozóval van dolgom. Lehet hogy az AVR Studio kezeli (Windows alatt), de én ezt az életben nem tudom majd muködésre bírni. Kedden fogok rendelni egy másik programozót, ami garantáltan muködik Ubuntu alatt.

Prince of Persia: Rival swords

Egy egész jó PSP játék... lett volna. Már szerintem több mint a feléig eljutottam, amikor gondoltam kilépek megnézni miért nem  megy a screenshot plugin. Na és kiderült, hogy ez a hülye ugyan mentegetett játék közben, de csak a memóriába (???), a kártyán egy darab fájl nem volt. Leszedtem egy mentést a netrol, ott meg betöltés közben lefagy. Gratulálok...

Újabb tanfolyam

Sikerült elintézni egy újabb tanfolyamot, amit fizet a cég. Igazából a képzés ára röhejes, 10.000 forint (a Microsoft megteheti), a szállás 6x annyi kb. De mindegy, fizetik, június 8-10 megyünk :) Nem is tudom mit csináljak meg miket vegyek Pesten :) Kimegyek a Józsefvárosi piacra (isten orizzen).

fusshugyozni pont kom

Végre egy érdekes honlap. A runpee.com összegyujti a mozikban vetített filmeket, és közösségi ajánlással megállapítják, mikor érdemes a film közben kimenni WC-re, és hány perced van pisálni. Magyarán a legunalmasabb jelenetet :P Bár az elég érdekes, hogy fél órája megy valami, és máris mész dobni egy sárgát, de ok tudják.