Levél az ismeretlen hívóhoz

Igen, hallottam eloször is. Nem, nem tudom felvenni. Oka van. Nem, akkor sem fogom felvenni, ha két kört csörgetsz. Hagyjál üzenetet! Nem hagytál. Miért privát számról hívtál? Esélyem sincs visszahívni! Megtettem volna. Öt perccel azután, hogy hívtál. De nem tudom. Így jártál.

With honors

Megjött Kanadából pár nappal túlcsúszva a 30 napon a With honors címu DVD. Hétvégén csinálok belole egy rip-et, aztán nekikezdek a feliratnak. Remélem sikerül elovarázsolnom és foleg leszednem, mert nem a szabvány DVD feliratról beszélünk. Foleg az idozítés miatt kell, de azért jó lenne látni leírva az angol szöveget is.

Dan Brown: Digitális erod

07xtj9meRitkán olvasok könyveket, és azokból is csak a jobbakat. Dan Brown-nak még csak a Megtévesztés foka könyvét olvastam, és már az is nagyon tetszett. De ez a könyv még inkább, mert szakmába vág :) A világ vezeto kriptográfusai egy új, feltörhetetlen kód megfejtésén dolgoznak. Hárommillió processzoros gépük 15 órája küzd vele, míg egy átlag kódot 6 perc alatt megtör. Mindenáron meg akarják szerezni az algoritmus saját maga által kódolt változatának kulcsát, nehogy rossz kezekbe kerüljön. Értékelés: 10.0/10.0

Kormányválság

Picit sárga, picit savanyú, de a mienk: kormányválság. De nem ám rendesen, mint más országokban. Esze ágában sincs lemondani Gyurcsánynak, mert az elorehozott választástól fél, inkább marad a bizalmatlansági indítvány, és a bohózatszámba meno miniszterelnök-jelölt keresés. Amit már a megyei elnökök is meguntak, és kirúgták Gyurcsányt a pártelnöki székbol is. Mi lesz itt még ma?

A PayPal visszaírt

Az elozo post folytatása: a bank megerosítette, hogy a PayPal forintot vont le a számláról, azért volt a konvertálgatás. A PayPal pedig visszaírt, hogy átállították a kártya devizáját euróra, 24 órán belül muködni is fog. Korrekt.

Zavar az eroben

Ma rákötöttem a PayPal számlára az Euro alapú kártyámat. Na mondom próbáljuk is ki, hosszabbítsunk RapidShare accountot. Ami 6.99 EUR. Nézem az eredményt, a kártyát 7.12 EUR-val terhelték meg. Mondom wtf, zavart érzek az eroben. Ilyen magas lenne a PayPal jutaléka? Nézem a tranzakció részleteit, hát mi van ott? Konvertálás magyar forintról euróra. Na ez kész, érted, egy eleve Euro alapú kártyán! Írtam is nekik, hogy mégis ezt hogy gondolják, kíváncsian várom a választ.

Valkur

Megnéztem a Valkurt, pontosabban a Valkyrie-t, mert szinkronos szart nem nézünk. A Hitler elleni bombamerényletrol szól, annak elokészítésérol (erre elmegy egy óra a filmbol) és a végrehajtásáról (még egy óra). Ami szerintem óriási baki benne, hogy míg a foszövegek angolul vannak, a háttérben susmogások azok határozottan németek. Most döntsék már el milyen nyelven forgatják. Amúgy elmegy, meg van elég statiszta is (ugye, 24 emberrel foglalunk hont, és hasonlók). Értékelés: 8.7/10.0

A nap képe

Ma sikerült lekapnom, amikor a Hellas-ban (gyk. egy kajálda) dolgozó csaj átmegy kettovel arrébb  a Burger Kingbe kajálni. Kép a photoblogon, a kék rucis csaj a lényeg. ROTFL.

Tömegközlekedés bohózat

Voltam ma egyetemen, elintéztem végre a diplomamunka témámat. Jöttem haza, a fotéren nézem az órámat, a tizenötös buszt már nem érem el, tovább az állomásra. A harmincas az orrom elott húzott el, mondom fasza. Nézem a kilencest, még 15 perc. Na mondom megyek trolival, akkor talán még a tizenötöst is beérem. Állok a trolimegállóban, hét perc múlva elhúz a kilences. Na mondom szép. Leszállok a troliról, látom elmenni az orrom elott a tizenötöst. Tiszta kabaré volt a mai hazajutásom.