ROTFL

Fonix ismét nagyot alkotott a Bombagyáron A szex ma 2 írásával. Olvassátok, nevessetek, nekem fájt a hasam úgy röhögtem.

Szilveszter

A visszatekintés most elmarad bizonyos okokból, helyette inkább következzen, hogy mit várok 2009-tol:

 • Sikeresen elvégzett elso, második, és talán harmadik félév is

 • Stargate Universe

 • Végre feltörik az iPod nano 3G firmware kódolását

 • 5 éves érettségi találkozó

 • Tudok végre venni egy laptopot a tönkrement helyett

 • Életem elso adóbevallása (sicc!)

 • A következo Ubuntu kiadás

 • Még több geek cucc beszerzése :)


Na nagyjából ennyi, jó szilveszterezést, és BUÉK mindenkinek!

Még egy cucc nem jött meg

Megvan a második dolog, amit az eBay-en vettem, és nem érkezett meg. Ez egy 10x10 cm-es ho-és páratartalom méro, hatalmas kijelzovel. Átszámítva 600 magyar forint volt, 1400 a postaköltség, és még így is baromi olcsó volt. Szerencsére tanultam a múltkori esetbol, és kötöttem rá csomagbiztosítást, így most vissza fogom kapni a pénzem. A meg nem érkezési arány amúgy most 2/9.

Esti mesék

Na nem erre gondolok, hanem az Adam Sandleres filmre. A hivatalos összefoglalója így hangzik: Az Esti mesék címu komédia Skeeter Bronson (Adam Sandler), az elismert építész és ezermester története, aki minden este lefekvés elott remekbeszabott történeteket mesél unokaöccsének és unokahúgának. Skeeter élete akkor fordul fel fenekestül, mikor ezek a mesék valamiféle mágikus úton valósággá válnak.

Szóval vígjáték, és elég jól el lehet rajta szórakozni, a jobbik fajtából való, szerintem egyszer mindenképp érdemes megnézni. Értékelés: 8.9/10.0.

Jégszobrok

Megnéztük öcsémmel mozi után a Baltazár Dezso téren (Kölcsey központ mögött) a jégszobor kiállítást. Ez egy verseny, szombaton este faragták oket, és valahol lehet rájuk szavazni. Lényeg hogy ki vannak állítva a szabadba, lehet nézegetni év elejéig, illetve amíg az ido engedi. De most nincs gond a -8 fokban. Én amúgy azt hittem ezek nagyobbak,  képek itt vannak.

Droidzóna a moziban

Ma voltunk öcsémmel a Cinema City nevu közmuvelodési létesítményben. Kettonk jegye 1780 forintba került, nyújtom a csajnak a 2000 forintos muvelodési csekket. Néz rám boci szemekkel, majd mondja hogy ezt így nem tudom kifizetni. Kérdezem miért nem? Hát mert több, mint amennyit fizetni kéne, és nem tud belole visszaadni! Medve anyám! Kétszer elmagyaráztam neki birka türelemmel, hogy igen, ilyenkor szépen elveszi, és nem ad vissza. Na nem. Mivel már nagy sor volt mögöttünk (csak egy pénztár volt nyitva), és láttam hogy remény sincs megértetni a csajjal mit kéne csinálnia, inkább kifizettem kp-ben. Természetesen ment egy panasz a pestieknek, majd magasabb körökben elrendezik.

Amúgy ilyen alapon: 890 a jegy, te nyújtasz 900 forint készpénzt. Csaj közli, hogy nincs 10 forint visszajárója. Ekkor nincs jogod lemondani a visszajáróról, és bemenni? Akkor sem ad jegyet? Mert nálam most pont ez történt. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak.

Tuzijáték-ajánló


 • Sikoly rakéta - fütyül és pukkan egyet, elonye hogy rendkívül olcsó

 • Firestorm - rakéta, egész magasra száll, és pici szikraesot bont, szintén olcsó

 • Katyusa - a sikoly telep változata, nagy hanghatás :)

 • Tornado - római gyertya, érdekessége hogy nem csak csíkot húz, hanem bont is

 • Apolló - bepörög és felszáll, bár elég nehéz és ezért viszonylag alacsonyan száll

 • Tetszoleges papír röppentyu - Felszállnak jó magasra, és ott szikrákat szórnak

Crystal growing kit

muin716bGondolom mindenki emlékszik azokra az idokre, amikor rézgálicot kellett kristályosítani kémia órán egy madzagra, és hetek múlva mindenki büszkén mutogatta a kisujjköröm méretu kristályát, hogy milyen jó. Ma már a kristálynövesztés is hightech fokra hágott, szupergyorsan növo kristályok kaphatók kit kiszerelésben. Négyezer forintért már olyat kap az ember hogy megszólal. De van hétszáz forintnak megfelelo pénzért fa, aminek az ágaira kristályosodik ki a cucc. Kár hogy nagyrészét nem, vagy csak sok pénzért hozzák kis hazánkba. Azért érdemes körbenézni az eBay-en, és  megnézni a youtube-on hogy megy ez éloben.

Madagaszkár Karácsonyi küldetés

qctzueqlMostanában szokássá vált, hogy a nagy animációs filmekhez kiadnak kisebb, max. 20 perces szösszeneteket is (Shrekbol az angyal, Iceage, stb...). Még 2005-ben készült a Madagaszkárhoz is egy ilyen, Karácsonyi küldetés (eredeti címe: A Christmas Caper) címmel. Ha még nem láttátok, akkor feltétlen nézzétek meg, azt a 10 percet boven megéri, a pingvinek óriásiak. Értékelés: 10.0/10.0

Vége a karácsonynak

Sikeresen véget ért az idei karácsony, következhet az újév. Persze holnap a boltok megrohanása, az ünnepek alatt elfogyott készletek feltöltése. Közben a szobámban kisebb átalakítások mennek, helyére kerül végre az erosítom és a két hangfal. Ez így elmondva nagyon egyszerunek tunik, gyakorlatban közelsem. Két ünnep között két helyre megyek gépet szerelni, és még a szilveszteri pirotechnikát is be kell szereznem. Idén nagyban utazunk. És ha már a karácsonyt egy South Parkos énekkel kezdtem, fejezzük is be úgy:

[audio:SP_dead.mp3]