meltmail.com

Számos szolgáltatás létezik meglévo email címünk védelmére, hogy a spammerek ne kaparinthassák meg. Egyik legnépszerubb, legkönnyebben használható változat a temporary mail címek. Ezek olyan generált címek, amik csak órákig léteznek. Új képviselojük a meltmail.com, ami annyiban speciális, hogy nem ott helyben nézed mi érkezik az ideiglenes címre, hanem továbbítja az igazira. A paranoiásabbak (mint én) csinálhatják a következot: Legyen az igazi cím A, létre kell hozni egy másikat legyen B. Minden B-re érkezo mailt át kell irányítani A-ra, és a meltmail-nek a B címet megadni. Double protection, it is better to fear...

eBay

Megvan az elso termék, ami eltunt a postázás során. Mégpedig hatból egy arányban. Annyira nem izgat, mert egy 6 dolláros vacakságról van szó, csak máskor jobban odafigyelek, hogy fizessek mellé 1 dolláros biztosítást is, akkor küldtek volna újat.

Felfedezés

A Miller sör kupakja nyitó nélkül, csavarással leveheto. Annyi pénzért ideje volt :)

Sorozat szünet

A Stargate Atlantis véget fog érni teljesen január 9-én. A South Park 12. évadja már befejezodött, a 13. pedig 102 nap múlva kezdodik. A Showder klubban szerintem eléggé esik a színvonal, mostmár ugyanazokat a poénokat mondják, nemigen vannak újak. A Kockafejeknek elkezdodött ugyan a harmadik, és egyben befejezo évadja, de csak 6 részes lesz az is, szóval még egy hónap. Egyedül a Két pasi meg egy kicsi felgyülemlett részeit fogom tudni nézni.

Levelezo 4. hét 3. nap

Na ma csak 8-10-ig voltam fellelheto az egyetemen, befejeztük a rendszermodelleket. Statisztikára meg megy be a fene. Nem is baj, mert eléggé beteg lettem. Menni kéne igazság szerint betegszabira, de kedden projektbemutató. Na majd utána, vagy mittudom én.

Levelezo 4. hét 2. nap

Komolyan mondom, ahogy közeledünk az év végéhez, egyre szarabb dolgok történnek velem. Már elore félek a jövo héttol. A mai sztori az, hogy az öt szakirány közül amit lehetett választani úgy volt, hogy csak az Információs rendszerek indul (egyébk��nt csak ennek van értelme). Ma közölték, hogy (miután kifizettünk ugye 180 ezer forint tandíjat) a kar nem engedheti meg megának hogy nappalin és levelezon ugyanaz a szakirány legyen, ezért szíveskedjünk választani egy másikat. Pfff. Van még EÜ informatikai szervezo, információmenedzselési rendszerek,  grafika, mesterséges intelligencia. És ugye az lesz amit a többség választ.

Ma amúgy nem volt vizsga, helyette agyhalál. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy alkmat beszámoló nem tudom mikor, statból beíratom a régi jegyem, december 22 számításelmélet és infó algoritmusok vizsga (egymás után 1 óra szünettel), január 9 pedig adat és rendszermodellek.

Netflix

A világ jobbik felén (USA) muködik a Netflix nevezetu dvd kölcsönzo. Évi 60$ összegért több mint 100.000 cím közül választhatsz, és a kiválasztott dvd átlag egy nap alatt landol is a postaládádban. Ha pedig megnézted egy általuk biztosított válaszborítékban ingyen visszaküldöd. Szerintem ez egy tök jó dolog, csak nem ott élünk az a baj :(

Új vásárlási lista


  • Logitech kinetik laptop hátizsák - A cégnél a desktop gépeinket le fogják cserélni laptopokra várhatóan január elején, szóval be kell szereznem egy ilyet. Ára 11.600 HUF.

  • Pirotechnika szilveszterre - A kisebbeket meg lehet venni hamarabb is, a rendes vetocsöves cuccokat csak szilveszter elotti második naptól. Szerintem kb egy tízes rá fog menni.

  • Külso vinyótok 2.5" - Le kéne már menteni a tönkrement laptopom vinyójáról az adatokat, így kell egy külso tok. Meg akárhogy is nézzük, abból egy 80 gigás külso vinyó lesz :) Cirka 7.000 HUF.

  • Rádiós lézeregér - A hangsúly a rádióson van, unom a drótokat. Lehet hogy rádiós billentyuzettel együtt veszem, még nem tudom. Kb. 14.000 HUF.


Hát ebbol a sokmindenbol figyelembe véve hogy jön a karácsony, meg hogy márciusban tandíjat is kell majd fizetni, szerintem február-márciusban lesz valami.

Levelezo 4. hét 1. nap

Na a mai nap gyorsan telt. Eleve csak Picihez akartam bemenni 14-17-ig, de közölték hogy beteg, és szombaton tart órát, ma dupla Számításelmélet lenne. Na mondom azt kihagyom, jövök haza. Így végülis csak egy óra veszett oda a napomból tömegközlekedési eszközön zötykölodve.

Nesze nekem betegség

Influenza az nincs, mert beoltattam magam. Van helyette viszont brutális torokfájás. Semmi más, se nátha se láz, torokfájás. Tömöm magamba a Strepsilst.