Szarjon sünt a Campus kht

Október elsejétol az egyetem területén nem kevesebb, mint 400 HUF / fél óra lesz a parkolás. Hát nóóóórmális? Erre nincs jobb szó, szarjanak sünt!

The Net

Magyarul A hálózat csapdájában. A második részét már láttam, az elsot nehezebb volt megszerezni. A sztori ugyanaz, identity theft. A magányos, szinte senkivel nem beszélo programtesztelo csajt kipécézi magának egy nála lévo program miatt a Pretoriánusok nevezetu cyberbunözo szervezet. Ok egy trójai falovat fejlesztenek tuzfalnak álcázva, így hatolnak be egész magas rangú szervek gépeire is. Az elnevezésük szerintem nagyon is találó. A pretoriánusok a római császár testorsége voltak (többek között). Na és ki nyírta ki az esetek többségében a császárt? Na ná hogy a saját testorsége! Szóval a csajtól elveszik a személyazonosságát,és minden áron meg akarják szerezni a nála lévo lemezt. Szerintem jobb, mint a második rész. Értékelés: 9.8/10.0. Csak azért mert a számítógépes részei elég szánalmasak, még 1995-höz képest is.

Illóolaj

Azt senki sem mondta hogy az eukaliptuszos citromolaj olyan pokoli eros. Csak 10 percig párologtattam, de máris alig lehet megmaradni a szobában, sarkig nyitott ablak mellett. Ne vegyetek eukaliptuszos olajat!

Iron

Már többször írtam róla példákat hozva, hogy a nyílt forráskód egyik legnagyobb elonye, hogy az eredeti fejlesztok hülyeségeit ki lehet a kódból gyomlálni, úgynevezett fork-okat létrehozva. Alig egy hét alatt megszületett az elso Google Chrome fork, ami Iron névre hallgat. És ebbol bizony kigyomláltak minden olyan kódrészletet, ami alkalmas a futtató felhasználó azonosítására, szokásainak összegyujtésére, stb. Szóval olyan, mint amilyennek a Chrome-nak lennie kellett volna. Szép munka fiúk, amúgy németek, és a honlapjuk itt tekintheto meg. Viszont továbbra sincs Linuxos változat, így túró a Google fülébe :p

MÉM játék megint

Úgy látszik újra hódít az orület, csak most emelkedtek a számok. A szabályok a következoek: 1. Írd meg a postban a szabályokat, 2. Írj le 8 (a régiben csak 5 volt) érdekes tényt magadról ugyanabban a postban, 3. Jelölj meg 8 bloggert akik továbbviszik a szálat, 4. Menj a blogjukra és értesítsd oket, hogy ok bizony meg lettek jelölve.

Ildy jelölt be, és túl sok értelmét nem látom megint végigfutni a dolgon, úgyhogy össze is kaparok pár tényt magamról, és nem jelölök meg senkit folytatni. Persze aki akarja miért ne. Na lássuk.  1. Egy lányban ami eloször megfog, az a szeme. Igen, jól hallottátok.

  2. Imádok nyomozgatni emberek után a neten. Digitális élet-lenyomatokat keresni, bármi legyen is az. Egy blog, fórumbejegyzések, vagy éppen zh pontszámok egy tanára honlapján.

  3. Félelmetes memóriám van. Tényleg. Bár az alkohol lassan leépíti :)

  4. Megorülök a bütykölheto kütyükért. MP3 lejátszó, router, vagy egyéb geek cuccok.

  5. A világ legszebb noje szerintem Jessica Alba, akinek az életvitele talán legközelebb áll az elképzelt ideális hölgyeményhez az Meghan Asha. Persze ok képviselik az elérhetetlent, két lábbal a földön, és koncentrálok a klassz magyar csajokra.

  6. Bár ízig-vérig reálos vagyok, én írtam az egyik legjobb fogalmazást érettségin. Pfujj, le is tagadom :)

  7. Sosem mértem meg az IQ szintemet, hülyeségnek tartom, mert olyat akar mérni amit szerintem nem lehet.

  8. Nem tudom megnyalni a könyökömet (ahogy más ember se :p). Ezt csak hogy legyen valami a végére

Stargate Atlantis 5x10

A srácok értik a dolgukat, ez az epizód egyszeruen zseniális. Rodney és Daniel Jackson megtalálják az egyik os titkos laborját, ahol aktiválnak egy eszközt, amit érzékel egy másik civilizáció. Egy hajójuk érkezik Atlantiszra, simán áthatolnak a város pajzsán,elviszik az eszközt és vele Jacksont és Rodneyt. A bolygójukra megérkezve feladatuk az eszköz muködésre bírása, ami mint kiderül a lidércek ellen készült hatásos fegyver. De a beindításnak súlyos következményei lesznek, Todd (a lidérc szövetségesük) ellenük fordul, és elpusztul az atlantiszi kapu is. És jövo héten nem lesz epizód, hogy még jobban felcsigázzák a népet. Alig várom már 2 hét múlva a folytatást.

Kutatók éjszakája

Voltam öcsémmel a kutatók éjszakája sorozat elektronmikroszkópos részén. Tök érdekes volt, a pásztázóval láttunk szitakötot (tökre félelmetes), a transzmisszióssal meg atomsort, IC-ben tranzisztort, stb... Jó volt, jövore fénytanra meg kémiára megyünk.

Péntek

Na egész jó volt ez a péntek. Délelott laza munka, délután termékbemutató a T-Mobile-nak (o a vásárló), az én részem mint kiderült csak jövo hét után kell, azt be se kellett mutatnom. A radiátorunk még mindig csepeg, már egész szép tócsa van a padlószonyegen. Elvileg holnap megcsinálják. Négykor pedig húzás haza.

Futés

Ma bekapcsolták (volna) a cégnél a futést. Erre minden radiátorból elkezdett dolni a víz kisebb-nagyobb intenzitással. Legalább megpróbálták.