Felvételi papírok

Ma megérkezett az egyetemtol a boríték, hogy gratulálunk felvettek meg anyám kínja. Mi van a borítékban?Kibontás nélkül is érzodik, hogy van benne egy CD. Két napjába került mire ideért, illetve látok rajta még egy tegnapi jelzést is, az biztos a pesti központi feldolgozó. Érted, felmegy Pestre, aztán visszajön Debrecenbe, egy helyi levél. Ami fél nap alatt itt lenne nálam. Na mindegy, berzenkedés vége.

Erste bank reklám, gyere hozzánk, itt nyiss számlát, seggedet kinyaljuk. OTP bank reklám, gyere hozzánk, a seggedet kinyaljuk. Vicces, hogy egy egyetemi számla reklámján egy jó 35-ös no figyel. Na mindegy. 6000 forintos csekk, anyázás. Aztán a hozzá tartozó papír megtalálás, örülés hogy befizetni nem kötelezo. Valami HÖK támogatás, cserébe seggedet kinyalják :) Na jó nem, a hökösök jó arcok, nem bántom oket. De befizetni sem fogom. Gólyatábor csekk, tájékoztató, jelentkezési lap. 13500 HUF, a hülyének is megéri, na ná hogy nem megyek! Foleg mert rossz bölcsészekkel van együtt.

Na és a lényeg, ami mindössze 2 papír. A felvételi döntés, ez egy. Ezen van egy új neptun kód a számomra. A másikon a beiratkozás. Augusztus 29 17:00 tuzvédelem,  szeptember 1 beiratkozás. A második papíron a szöveg: akinek korábban volt neptun kódja / hálózati azonosítója nem kap újat. Wazee, a másik papíron ott van az új kódom. Gratulálok, lehet telefonálni! Ja és egy kurva szó nem esik a beiratkozási díjról, amiért 4 éve lehúztak mindenkirol 5000 forintot. A lényeg fele lemaradt. A CD biztos jó, mindenféle ömlesztett infók vannak rajta, amiket már úgyis tudok, lévén már jártam ide.

Vacakol a net

Nagyjából ugyanaz történik a 4 megás netünkkel, mint anno fél éve, nevezetesen megzuhan 1-2 megára. Ez két dolog miatt nagyon gáz: egyrészt mert 4 megás csomag árát fizetjük, másrészt meg azért megérezzük mi elég rendesen a lassulást. Most is például 300K-val jön csak le a filmem a rapidról, az 512 helyett. És akkor még nem is netezik mellettem senki. Tegnap bejelentettem a T-Comnál a hibát, akkor már fél napja 1 megabites volt a vonal. Buzerálgattak rajta valamit, most jelenleg 2,7 megabites, tehát még tovább kell csinálniuk. Kíváncsian várom a fejleményeket. Az UPC-nél a 10 megabit állítólag mindig 10 megabit, ugye a koax meg minden. Lehet ellopták a rézdrótot? Dikmán Gazsi, színesfím!

Wááá

Ezen az átkozott Asus routeren nem sikerül portot nyitnom. Én nem tudom mi a franc van vele, korábban muködött, most beírom a virtual server beállításokat, és még csak nem is azt mondja hogy closed hanem hogy stealth. Wááá, megorülök.

[update] Most meg muködik, és mindent úgy csináltam mint tegnap este. Ki érti ezt? Naptevékenység, tuti naptevékenység! Vagy a miskolci ufók.

Köszönés?

Rövid idon belül már másodjára járok úgy, hogy ráköszönök az utcán valakire és az b@szik visszaköszönni. Én nem tudom, annyira megváltoztam volna, hogy nem vagyok felismerheto? De ez nem kifogás, nekem ha köszön valaki és fingom sincs ki az, akkor is visszaköszönök. Meg elkezd járni az agyam hogy ki a franc lehet, de ettol függetlenül a köszönés nem marad el. Lehet venni kéne Tomcat-tol egy Én még tudok köszönni pólót és abban járni.

Meet the Spartans

Magyar szinkronnal láttam a Meet the Spartans címu filmet, ami a 300-at parodizálja. Tehát csak az nézze meg, aki látta az eredetit. Az imdb besorolását utólag néztem meg, és egy kicsit meglepodtem, hogy csak 2.4-et kapott. Pedig szerintem egy nagyon jól eltalált paródiáról van szó, majdnem végig röhögtem az egészen. Szóval részemrol 10.0/10.0.

Felvettek

Túl nagy meglepetés nem ért, kevesen voltunk, így az MSc-re csak a hülyéket nem vették fel. 86 pontom van (90 a max, + pontokkal 100) és 43 lett a határ.

Új vásárlási lista

Nos, ideje új vásárlási listát készítenem, több okból is. Egyrészt az Apple életérzés címu postomban már kifejtettem, hogy miért nem fogok Apple terméket venni, így a MiniMac kiesett. A laptopom meg mostanában furcsa dolgokat muvel, a videókártyával van a baj, majd ha sok idom lesz csinálok róla videót, érdekes lesz. Szóval a laptop-tartozékok vásárlása is fel van függesztve egy idore. És íme az új lista:

  • Sanyo eneloop akku AA: olyan jól beváltak a AAA-s akkuk, hogy veszek négy AA-sat is. ~4 kHUF

  • Tok az iPod nanóhoz: A Media Marktban (akik egyébként elmehetnek a ...) lehet kapni bor tokot, csak mert szeretném aktívan használni és közben nem szanaszéjjel karcolni. ~3 kHUF

  • Asus WL500gP2: Szóval úgy alakult, hogy vennem kell még egy ilyen routert, mert a D-Linket ugye javíthatatlannak minosítették. ~20 kHUF

  • Két hangfal: Bár az erosítom javítgatása eléggé lassan halad, de egyszer (mondjuk egy hónapon belül) kész lesz, mert már nem kell sok, és akkor kell két jó hangfal hozzá. ~20 kHUF

  • Idorelé: Bekapcsolod az erosítot s egy nagy bumm a hangfalba ugye a feszültséglökéstol. Na ezt kell kiküszöbölni idorelével, ami mondjuk 2 sec-el késobb kapcsolja rá a hangfalakat a végerosítore. ~4 kHUF

Apple életérzés

Hát, nem vagyok egy jó véleménnyel az Apple-rol. Ugyanolyan mocskosan pénz-orientált mint a Microsoft. Kezdjük azzal amivel én is rendelkezem (de csak azért mert féláron hozzájutottam, a hülyének is megérte), az iPod. Nem úgy van mint a fele áron kapható mp4 lejátszónál hogy rámásolod aztán hallgatod/nézed, hanem telepítsél iTunes-t, vagy találj ha tudsz alternatív alkalmazást, és azzal másold rá. Mert a copy/paste nem elég. Érdekes módon a többi zenelejátszó újraépíti bekapcsoláskor az adatbázisát, az iPod erre képtelen, neki iTunes kell karbantartani azt. Oldest reason in the world: money. Arról nem is beszélve hogy titkosított a firmware-je így nem tudom berhelni, pl. ipodlinuxot rakni rá.

Az iPhone nem lenne egy rossz dolog , csak aki alkalmazást fejleszt rá az kellene hogy csengessen az Apple-nek pénzt, és hasonlók. Meg törd meg ha normálisan akarod használni, akkor az új firmware tönkrevágja a hackelt telót, nem jó ez így.

És igazán akkor jársz jól vagy még inkább akkor tudod használni az Apple cuccokat ha van egy Mac-ed. Ami egy BSD/Unix alapú rendszer, az OK hogy jól megmódosítva, de a dizájnon meg pár dologon kívül nem igazán tartom érdemesnek hogy fizessek érte. És úgy könnyu hogy kiadsz saját hardvert, és egy csak azon futó oprendszert. Olyat én is tudok :) Szóval úgy döntöttem az iPod-ot megtartom, de egyéb Apple cuccot nem fogok venni. Végére egy vicc: Nagyarcú Mac-es Windowsosnak: - Mondj egy dolgot amit nem tudsz megcsinálni Mac-en és megtudsz Windowson! Windowsos: - Ööö, jobb klikk! :))))

{democracy:5}

Elfogták Karadzic-ot

A nap fooldalon virító híre, hogy elfogták Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnököt. Avád háborús bunök,és hamarosan átadják Hágának. Töredelmesen bevallom, hogy bár nagyon szeretem a törit, de a Balkán történelme oly mértékben zavaros, hogy nem igazán tudom milyen disznóságokat csinált Karadzic. De két gondolatom azért lenne:

Tudjátok miért jött létre a Hágai Nemzetközi Bíróság? A második világháborút követoen eloször fordult elo, hogy x ország (konkrétan a németek) állampolgárait nem x ország bírósága ítélte el, hanem y és z országok. Jó nem arra gondolok amikor elfognak egy pitiáner bunözot Kolumbiában és elítélik, hanem amikor x ország önként átadja a bunözoit y ország bíróságának. Soha a modern történelemben elotte nem volt ilyen, ezt kellett valahogy törvényesíteni az ENSZ-nek, na ez lett Hága.

Mikor olvasok már ilyet a hírekben: A magyar rendorség hétfo este elfogta Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnököt. A Gyurcsány elleni vádak többek között népirtás, hazaárulás, hutlen kezelés, nagy értéku lopás, adócsalás, stb... A hazaárulás vétsége egymagában elég a bíróságnak a halálbüntetés kiszabására. A Fehér Ház üdvözölte Gyurcsány elfogását, az elnök személyesen kíván részt venni a kivégzésen. A felszámolás alatt álló Mazsihisz jelenleg illegalitásban élo vezetoje elmondta, hogy saját halottjuknak tekintik Gyurcsányt.