Betegség

Nincs is jobb két nappal a felvételi és az egy hetes nyaralás elott, mint egy hasmenéses, magas lázas, gyomorgörcsös, kisebb lázgörcsös vírus :S Sicc!

Ella bank last post

Na megvan a végkifejlett az Ella banknál, ugyanis reagáltak a korábban küldött kifogásomra. Részletek alant.Egy elég korrekt levelet sikerült írniuk, azt elismerem. Tudják, hogy megszunt a Microsoft JVM támogatottsága, ráadásul elég rendesen utána is jártak. Én ugyanis nem tudtam, hogy a Sun és az MS soron kívül megállapodott, hogy élhet 2007 december 31-ig a Microsoftos Java. Tehát nem három és fél éve nincs támogatva, hanem "csak" fél éve. A biztonsági problémákat folyamatosan figyelemmel kísérik, és biztonságos szinten tartják a rendszert. Alább majd kifejtem, hogy ez pontosan mit jelent. És majd újra fogják írni Sun JVM alá a kliensüket.

Na most akkor felhívtam oket, hogy mi van azzal a hatszámjegyu kóddal, amit a visszaküldött három kérdésbol generálnak. Kiderült, hogy nem generálják, hanem nekem kell megadnom. Frankó, a levélben nem ez volt, várhattam volna évekig. Válaszolni kellett a három kérdésre, egy kis személyes adat bemondás, majd billentyuzhettem be a kódot, majd mégegyszer, majd belole három betut. Na ez megvolt, a csaj aktiválta a számlaszámom, meg a kártyám. A kártya aktiválásához be kellett gépelni az utolsó hat számjegyét. Már majdnem vége volt a megpróbáltatásaimnak, de még hátra volt a netbank. Azt viszont másik ügyintézonél, tárcsázás újra.

Elobb azonban a kliensben létre kellett hozni egy digitális kulcsot, ami az ügyfélazonosítómból és egy jelszóból állt. A jelszónak legalább negyvenes erosségunek kellett lennie, és ebbe az a poén, hogy a leghosszabb jelszó amit használok, amivel a pornó izé a fontos adataimat titkosítom csak 33-as erosségu volt. Na szép. Bankot felhív, ügyfélszám begépel, hatjegyu kódból kért három begépel, ügyintézo a három kérdésbol feltesz egyet, kérdez két személyes adatot. OMG. Aktiváció indul, kulcsot bankba küld. Megjelenik négy négyzet, az egyikbe bele kell kattintani, meg kell mondani melyiket csináltad, és milyen számok jelentek meg. Na ennyi egy hitelesítés, amit meg lehetne úszni token használatával, de ugye olcsó húsnak híg a leve.

Belépés a netbankba brutális. Ügyfélszám beír, jelszó beír. És hatjegyu kódból három kért jegy beír. Illetve nem írhatod be, képek jelennek meg számjegyekkel, össze-vissza minden alkalommal és a képre kell kattintani, úgy viszed be a számot. Szóval marha kényelmetlen, maradok a CIB-nél, az bevált.

Újabb useless iwiw feature

Véleményt lehet írni két napja az ismeroseinkrol. Persze csak akkor, ha az ember engedélyezi a profiljában ezt a featurét (alapból persze nincs kikapcsolva, miért lenne), és jóváhagyja a véleményt. Eleve szar megjelenítést adtak neki, nem látom számszeruen az ismerosök listájában hogy hány vélemény van róla (hogy o mit adott kinek azt ki nem szarja le) csak ha föléviszem az ikonnak az egeret. Na most probléma, hogy az iwiw privacy-kezelo rendszere még mindig a béka segge alatt van. Megmondom mi a probléma. Nem tudom beállítani, hogy ezt a véleményt Mancika lássa, ezt meg mondjuk Pistike és Lacika ne lássa. Van mondjuk a 15 éves Pirike, és Pistike ír róla véleményt, hogy a Pirike milyen szép, meg olyan csöcsei vannak hogy még, a segge szabályos kör és hasonlók. Na most Pirike ezt kénytelen elutasítani. Ugyan jól jönne ha a szexi Ferike akivel járni akar látná hogy milyen jó véleménnyel vannak oróla, de azért az anyucikája ne lássa már, hogy miket tudnak egyszem kislányáról. Szóval ismét egy haszontalan feature került a userek elé, a helyett, hogy a sebességen agyalnának a "programozók".

[update] Úgy tunik a szolgáltatás még nem az igazi, idonként kikapcsolják, majd órák múlva be.

Súlyos logisztikai probléma

Nohát a kedves Acris nevezetu cégnek két egész hónap nem volt elég, hogy feldolgozza a Cafetéria-igényemet. Így aztán kimaradtam a mostani (amúgyis soron kívüli) üdülésicsekk-osztásból. Kurva jó, abból mentem volna jövo héten nyaralni. Attól még persze elmegyek, csak máshonnan kell elokotornom azt a pénzt. Legközelebb szeptemberben lesz osztás, azzal meg már nem érek semmit, ott fogom aszalni egy évig.

All employee meeting

Na akkor beszámoló a tegnapi all employee meetingrol és Sommerfestrol alant.Tizenketto körül elmentünk ebédelni, és utána egy kis sörrel megalapoztuk a hangulatot. Egytol volt a gyülekezo, három csuklós busszal indultunk fél kettokor. De hogy azokon a buszokon mi meleg volt... Mire megérkeztünk a tett helyszínére már a szagunk megvolt a vadnyugati hangulathoz. Leszálltunk, és egybol lehetett kaját meg piát (persze még zéró alkohol) magunkhoz venni. A termen ahová bezsúfolódtunk nem sokat segített a klíma, iszonyú meleg volt, és nagyon kevés levego. És csak nyomták a beszédeket, és nyomták. Na mire véget ért vagy 4 óra múlva, jöhetett a Sommerfest.

Eloször is nyomás hátra, fagyi, koktél, sütemény, gyümölcssaláta és levegooo. Aztán ki a sátorba, indító whisky. Azon kívül korlátlan mennyiségu bor, sör és üdítok voltak. Programok pedig bika (na azt majdnem mind megültük, a Messaging bevállalós csoport), céllövölde, íjászat, falmászás, blackjack, rulett, póker, csocsó, darts, biliárd. Jól elvoltunk, dumáltunk, ittunk, minden ami egy bulin lenni szokott. Kaja nagyon frankó volt, tarja, chillis bab, hagymás krumpli, saláták... Csak nem bírtuk megenni basszus, pedig olyan finom volt...

Az est sztorija pedig: az egyik pultos csajszinak iszonyatosan vékony hangja volt. Állandóan a lufikkal babrált, azt hittük héliumot szív poénból. Nosza mi sem voltunk restek, szereztünk díszítésbol négy lufit, vittük szívni. Nagy nehezen kibontottuk, szívjuk, semmi. Zsuzsi mondja engedjétek el, nem száll fel, nem héliumos (kézben vittük ki, francnak sem tunik fel ilyenkor). És mondják hogy a csajnak alapból ilyen hangja van :D Na kész. Késobb találtunk rendes héliumos lufit. Jó volt :)

Hazafelé az éjfeles busszal mentünk, a buszvégen tett ki minket. És életemben eloször mentem taxival haza :) Francnak sem volt kedve gyalogolni. Csávó jól nyomta, mentünk nyolcvannal városban, úgy 5 perc alatt otthon is voltam :) És csak 1240 HUF-ba került, na mondom soha többé nem gyaloglok éjszaka haza.

A macskás csaj megint

Ismét alkotott a macskás csaj. Reggel arra jöttem be, hogy a folyosórészen ahol dolgozom nincs áram. Majd megpusztultunk, mert se légkondi, se szelloztetorendszer. Természetesen ami kaja a hutokben volt, az mind megromlott (bár meg lett mondva, hogy hétvégére ne legyen benne semmi). És irtó büdös volt. Jön a macskás csaj:
Én: - Ne nyisd ki!
Csaj: - Miért?
Én: - Mert kurva büdös, minden megromlott benne.
Csaj: - De én ezt most kinyitom és berakom a kajámat.
Attila: - Fölösleges, úgysem hut.
Csaj: - (buta mód bekapcs) De miért?
Attila: - Mert nincs áram.
Csaj: - (nagyon buta mód bekapcs) ÉS???
Attila: - Bazzeee, a huto árammal muködik, LoL.

All employee meeting

Egy hét se telt el a múltkori buli óta, máris itt van a következo. Holnap 13:30-kor indulunk céges busszal az ÁSZ rendezvényházba (kinn van a picsába a Böszörményi út végén). Itt eloször is ilyen all employee meeting nevu csoda lesz, ahol felvázolják a cég terveit, meg bla bla. Két és fél órás lesz, valahogy túl kell élni. Azt beszéltük, hogy beültetünk magunk közé egy csajt, meg majd megiszunk elotte egy sört, aztán úgy jó lesz. Na ha ezt túléltük, akkor kezdodik a Sommerfest nevezetu ökörködés, csapatépítés meg anyámkínja. Mégpedig vadnyugati hangulatban. Na ez már kezd érdekes lenni, viszek fényképezogépet is meg minden. Tavalyi jó volt, csak azt nyílt helyszínen tartották. És tízkor kezdodik a buli. Csajok természetesen már ki vannak nézve, meglátjuk, meglátjuk. Két busz van vissza a belvárosba, az egyik éjfélkor, a másik kettokor. Azt hiszem én az éjfélivel megyek.

CSS

Persze pont akkor pusztul be valami a szerver FTP elérésénél, amikor a blog css fájlát buzerálom. Úgyhogy egy kis ideig be kell érjétek ezzel a fostalicska dizájnnal.

Filmek mostanában

Over her dead body - A csajszit közvetlenül az esküvoje elott nyomja agyon egy jégangyal. Azonban még nem mehet el, és mivel nem figyel jól az ot fogadó angyalra, ezért azt hiszi az a dolga a Földön, hogy megóvja a pasiját más noktol. Így aztán pokollá teszi a srác új csajának az életét, mígnem rájön mekkorát hibázott. Értékelés: 5.5/10.0

Kokemény család - Valamiért a "ko filmek"-hez sorolják, szerintem teljesen más kategória. A jó harmincas srác hazaviszi a barátnojét karácsonykor. A családnak azonban nem tetszik a hölgyemény, és mindent elkövetnek, hogy elüldözzék a háztól. Értékelés: 6.7/10.0

Ártatlanság - A kisváros híradósa kikotyogja a kamera elott, hogy a barátnoje szuz, és ezzel elindítja a lavinát. A csaj ugyanis nem akar szakítani, mivel a srácnál van a 6000 dolláros hajójegye, amire évekig spórolt. Közben feltunik egy szimpatikus idegen is a városban. Értékelés: 4.5/10.0

Vissza a suliba - A kogazdag, csak gimit végzett apuka elhatározza, hogy az egyetemet éppen otthagyni kívánó fiát bátorítandó o is beiratkozik. Az asztronómialeckéit a NASA írja, az eloadáson a titkárnoje jegyzetel, Kurt Vonnegut dolgozatát Kurt Vonnegut írja. De a tanárok kezdenek rájönni a turpisságra, és megfingatják az öregurat. Értékelés: 5.8/10.0

Gorilla bácsi - A tengerészgyalogos, vizikommandós fazonnak nem mindennapi feladata van. Egy bevetés során lelott professzor házában kell bébicsoszként dolgoznia, közben megkeresni egy indítókód-feltöro programot, a Szellemet. Persze a Szellemre másnak is fáj a foga. Értékelés: 7.0/10.0

Narnia krónikái, Caspian herceg - Do *not* watch it, I am serious!!! Értékelés: 0.0/10.0

MVP

Azaz Microsoft Most Valuable Professional. Egy MVP-nek kurva sokat fizetnek ám. Nosza célkituzés, menjünk neki az MVP-nek, érjük el és keressünk sokat. Menjünk csak neki annak a szélmalomnak vagy mi :) Rózsaszín álmunkban azt hittük a srácokkal, hogy 5-6 MCP vizsga és MVP-k leszünk életünk végéig. Frászt! Ahhoz ki kell nyalni a Microsoft seggét, de iszonyatosan durván. Publikálni kell, eloadni, bloggolni róluk, feltalálni és hasonlóak. És folyamatosan kell, ugyanis az MVP cím jelölés választás útján lesz, mégpedig egy évre kapod, választások negyedévente. Magyarán meg is vonhatják toled, de meg ám. Azt hiszem ebbol nem kérünk.