Horror

Wazee, most komolyan megijedtem :) Nézem nagyban a Cloverfield nevu (talán) katasztrófafilmet, és cirka 20 másodperccel miután a filmben áramszünet van a szörny miatt, a házban áramszünet volt a vihar miatt. Hát mit mondjak, picit megállt bennem az üto :)

A tudat hordozhatósága

Közelebb vagyunk ehhez, mint gondolnánk. Ugye eddig azért nem sikerült az agy muködését elektronikus eszközökkel szimulálni, mert kettes számrendszer, mert Boole-algebra. Mint tudjuk a közelmúltban sikerült létrehozni a negyedik passzív áramköri elemet, ezzel (ha éppen nem 9 létezik) akkor a kör bezárult. A memrisztor nevu izével prímán lehet modellezni az agyat. Másik lépést a nanotechnológia, nanosebészet, idegsebészet olyan szintre fejlodése fogja hozni, hogy hozzá lehessen kapcsolódni az agyhoz, tehát egy interfészt adni neki. És ebben a pillanatban a tudat, az ami emberré teszi az embert (itt egyéni személyiségekre gondolok) másolható lesz. És innentol kezdve nem beszélhetünk arról hogy halál, hiszen a test halálával az információ, a tudat nem vész többé el. Sot továbbmenve a tudat testtol függetlenül létezhet egy másik minoségben. Érdekes világ lesz, és 2050 körülre teszik, már ha eljön. Két akadálya lehet: nagyon lóg a levegoben egy civilizációs összeomlás. Nem világháborúról beszélek,mert annyi eroforrás már nincs a Földön. Ismerjük azt a képet amikor emberek sütögetnek a barlangban, és a felirat pedig: és egy szép napon az Internet összeomlott. Ajánlom megnézni a 12x06-os South Parkot. Másik meg hogy ki tudja meddig ez csak az über-gazdagok kiváltsága lesz. Na meg hogy jó lesz-e, azt már mindenki döntse el...

Fürdoruha

Imádom a nyarat, amikor is pár házzal arrébb a szomszéd lány fürdoruciban kertészkedik :) Már egyszer láttam így, csak akkor kocsival voltunk, így gyorsabban eltunt a látótérbol. Most viszont gyalog voltam :) Egyetlen hátrány, hogy nem tudok feltunés nélkül bámulni csajokat. Nyak kitekeredik, nyelv kilóg, nyál elcseppen :))))

Kólaautómata hack

Nem tudom hogyan juttot eszembe hogy erre rákeressek. Az ilyen autómaták (angolul vending machine) nagyon buta gépek. Van nekik debug módjuk, ahol meg lehet nézni mennyi kólát adott el, mennyi pénz van benne, stb... Ha szarul van felprogramozva, akkor még ingyen piát is ad :) Keressetek rá neten, google videón és youtube-on, hogy "coke vending machine hack" és ámuljatok. 4-2-3-1 :))))

{democracy:4}

Pidgin 2.4

Ékes példája annak, hová vezet az idióta 'megkötöm magam és csakazértis' fejlesztoi magatartás. Történt ugyanis hogy a 2.4-es verzióban az input mezo méretét többé már nem lehet változtatni, hanem kezdetben 2 sor magas, és automatikusan igazodik a beírt szöveg hosszához, de maximum az ablak méretének 50%-áig. Ezt a fjúcsört a userek közfelkiáltással elfogadhatatlannak minosítették, és minden létezo formában azt kommunikálták a fejlesztok felé, hogy térjenek vissza a korábbi változathoz, vagy legalábbis tegyék opcionálisra ezt az automéretezést. Hogyan reagáltak erre a fejlesztok? Nem, nem és nem, jusztsem.A mi elgondolásunk a helytálló. Hogyan reagáltak a userek? Mivel a pidgin opensource, ezért létrejött egy úgynevezett fork, funpidgin néven, amiben ez a feature (és még sok más) opcionális. Hála istennek van egy egyszerubb és tisztább megoldás, egy plugin formájában. Kérték hogy ez kerüljön be az official pluginek közé, de ismét heves ellenállásba ütköztek. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon nagy szerencsénk van, hogy a pidgin opensource, így meg tudjuk védeni magunkat, ha a fejlesztokre rájön az ötperc. Tolem érdekes módon olyan távol áll ez a magatartás, ki érti ezeket?

Ubuntu ismét

Hát,mostmár közel áll a tökéleteshez, legalábbis szerintem. Eloször is, sikerült rá felraknom az RC1-es FF3-at, muködo flash-el. Ez azért nagy szám, mert a béta alatt b@szott muködni, még youtube-ot sem tudtam nézni :(. Persze azért vannak árnyoldalak, például a GreaseMonkey még nem muködik alatta, így az iwiw ismét szar lett. Sebaj, majd. Aztán az új, 2.6.24-17 kernelben elrontottak valamit, se hibernálásból, se készenlétbol nem tud visszatérni. Egyértelmuen bug, majd javítják. Ha még a fehér képernyovel visszatérés is javítva lenne, akkor nagyon örülnék (vakon kell begépelni a jelszót). A következo VLC verzióban már benne lesz a 'csak egy példányban futhat' feature, így megszunik az azzal való tökölés is. A GVFS-rol pedig megtanultam, hogy nem baj az ha samba megosztásoknál ikonokkal hányja tele a desktopom, mert cserébe egy jóval stabilabb megoldást kapok, mint a Gnome-VFS, potom kellemetlenségért. I love Ubuntu :)

Skinheadek vs cigány

A pláza mellett a zebránál van egy kisebb bokros rész. Cigány nagyban szed valami zöld bogyót az egyikrol. Szedhetett vagy 6-7 darabot. Jött arra két skinhead:
- Ne bántsd a fát cigány!
- Mi, he, én nem bántom, én ezt meg tudom enni, nem hiszed el?
- De ha meglátjuk hogy egyet is eldobsz...

Fáradtság

El nem hiszitek milyen fárasztó a lent említett tréning. Komolyan, olyan dekoncentrált vagyok, így nap végére meg foleg. De nem baj, mert holnap egyrészt véget ér, másrészt meg jövo héten kilencre fogok járni, lévén a tréning 4 órát vett el összesen az életembol munkaidon kívül.

Méhek

Mindig öröm arra hazatérni a munkából, hogy egy csapat méh próbálja magát befészkelni a redony alá, és sokuknak már a lakásba is sikerült bejutni. Küzdeni a végsokig Bio Killel, majd elovenni a többszáz éves kénszalagot és miután még mindig van 10-15 elszánt példány elszaladni a boltba mint az orült, venni Raidet, és megölni a maradék kis bestiát. Majd a másfél óra ádáz küzdelem után elgondolkozni: természetanyánk egy ócska kurva.

Miért szeretem a Samsungot

"A telefon beállításainál a kapcsolatoknál az USB módot Mass Storage-ra állítva bizonyos (idotartamilag nem meghatározható, rendszertelen) ido elteltével visszaáll ActiveSync módba. Mi ennek az oka, hogyan lehet elérni, hogy Mass Storage módban maradjon?"

A válasz: "A készülék alapértelmezetten az ActiveSync módot használja, amit sajnos nem lehet megváltoztatni."

De igen bazd meg, meg lehet változtatni, mert úgy marad, csak fél nap után visszaáll, és én arra lettem volna kíváncsi hogy mi a rákért, nem egy sablon válaszra, amivel a seggem kitörölhetem.