MMORPG korszak

Regnum1 Beköszöntött életemben az MMORPG korszak. Tudom elég késon, manapság nyolc évesek is nyomják, dehát ez van. Nem lehetett kihagyni. Aki esetleg nem tudná, az MMORPG kizárólag neten játszható szerepjáték. Három napja játszok, már 12-es szintu vagyok, és imádom a mufajt. A választás a Regnum Online-ra esett, mivel egyrészt ingyenes, másrészt van Linuxos kliense. Tök jól felépített a dolog, a haladó szigeten már egészen komoly állatok ellen kell küzdeni, kezdve a sárkánytól a böhöm nagy orkig. Három karakter van, a mágus az íjjász és a katona (vagy mi), és tízes szinten mindegyik kétféle karakterré fejlodhet. Én mágus voltam és boszorkánymester lettem. Mint mondtam a játék ingyenes, ha fizetsz akkor kapsz némi extrát, olyanokat amik a játék alap fizetoeszközével nem vehetoek meg (pl ló). Klán rendszer van, kisebb formációban pedig party. Szóval megéri kipróbálni, bár rendesen szívtam vele mire kiderítettem milyen portokat kell kinyitnom a tuzfalon hogy muködjön. Winfos alatt az ilyen nem gond. Ja, és több feltöltés kellene hozzá, idonként picit késésben van a dolog, éppen nem zavaró.

Telefon

Angry_phoneKét napja eléggé megszaporodott a fo itthoni telefonszámunkon a téves hívások száma. Na aztán ma kiderítettünk annyit, hogy valami iskola tanulmányi versenyt hirdetett, és az elérhetoségek között a mi telefonszámunkat adták meg. Csak tudjam meg melyik iskola volt az. Az ilyet jól seggbe kéne rúgni! Nem nézné meg elotte, hogy ugyan jó számot írtam-é rá? Nekem még nem volt szerencsém ilyen hívással találkozni, de már várom az alkalmat. Készülgetek válogatott szövegekkel.

Délelotti mászkálás az egyetemen

Borítékba pakoltam az indexmásolatot, ami még az MSc felvételi jelentkezéshez kell. A jó ég tudja miért kérik, nem tudnák megnézni az ETR-be, vagy valami hasonló. Kemény 415 forintba került feladni. Akartam venni bérletet is, de a hivatalos árulóhely az egyetemen zárva volt, a félhivatalos öreglány meg nem árul kombináltat. Majd hétfon beszerzem, vagy fater megveszi. Aztán mentem beszélni Picivel. Szerencsém volt, mert éppen benn találtam, öt perccel utánam már ment is el. Szóval nappaliról simán át lehet kérni magam levelezore, csak egy papírba kerül az egész. Visszafelé persze már komplikáltabb. Mondta, hogy nyugodtan vetessem fel magam nappalira, aztán meglátom, nem jár sok herce-hurcával. Muszáj volt tudnom, mert akkor módosítanom kell a jelentkezési sorrendet, és munka mellett nem lesz mégegyszer alkalmam bemenni beszélni vele.

EPAM interjú

Rajtuk kívül minden jelentkezo munkahelyet lepasszoltam (ez 3-4 darabot jelent !!!), ugyanis miután felhívtam oket hogy sikerült elhelyezkednem mondták hogy azért mégis menjek már be egy kötetlenebb interjúra. Bementem. Igazából ok is nagyon jó helyen vannak, kicsit ugyan kintebb, mint az ITSH, de villamossal pillanatok alatt áthidalható.

A felméro teszt amit írtam ugye 3,25 pontos lett 5,00-ból. Megtudtam, hogy 3,00 az már a jó eros közép, míg a 4,00 egyfajta félisten kategória. Hasonló teszteket használnak maguk is, ennek célja kideríteni hogy miben gyengébbek, mibol és milyen továbbképzésekre kell menniük. Maga a cég szimpatikus, jelenleg kinotték az irodájukat, úgyhogy vagy másik épület, vagy ugyanazon épületen belül több helység. Hosszú távra terveznek. Tanulmányokat támogatják, és egy nagyon rugalmas cég. Elég nagyok ahhoz hogy lehessen náluk azt mondani hogy te nem ezen a projekten akarsz dolgozni hanem inkább ezen. 250000 a bruttó kezdofizetés, ide értve az összes juttatásokat is. Viszont ha az interjú szakmai kérdései (amit késobb vitatnak meg, eredményt még nem tudom) alapján magasabb kategóriába kerülnék, akkor persze több.

Tehát összességében egy nagyon szimpatikus cégrol van szó, fel is vennének, mondtam hogy akkor tegyük pihenni, és ha bármi miatt nem jönne be az ITSH (ugye készülni kell erre is), akkor jöhetek hozzájuk.

Munkás ember lettem

Nohát ma sikerült megállapodnom az ITSH-val, a hétfoi naptól (március 3) ott fogok dolgozni. Hosszú beszámoló következik.Ma 11 órára voltam hivatalos az interjúra. Fél órával korábban mentem, mert még Zoli akart velem beszélni (tegnap este hívott). Nos, eléggé kipofázták az épületet az átadásra, megvannak a belépo-kapuk, a lift nem koszos :), 75%-os átlátszóságú grafikával díszített árnyékolók, céglogo, minden van. És belépokártya, amit gyakorlatilag mindig kell használnod ha másik emeletre (vagy éppen ki) mész.

Az interjú csak 11:10 körül kezdodött, lassan akart összegyúlni a nép. Thomason kívül benn volt Eniko (HR), egy messaging-es team leader, és a negyediknek ha agyon ütnek se emlékszek a titulusára. Kezdtük a szokásos bemutatkozással, pár sablon kérdéssel. Thomas rendes volt, azt mondta a szakmai kérdéseket csinálhatjuk magyarul, úgy nem telik annyira az ido. OO paradigma alapjai, UML, C#, ADO .NET és hasonlók. És Juhász Picinek jó híre van ott, mert nem nagyon kérdezgettek miután mondtam hogy o tanított. Milyen projekteket csináltam eddig, milyen felállásban, stb.

Még egy pár kérdés Thomas részérol, mondtam hogy a TB miatt nagyon fontos lenne hogy harmadikától dolgozzam, azt mondta OK. Kiküldtek egy 10 percre, amíg ok tanácskoztak. És igen, felvettek :) Hogy egészen pontosan melyik részleghez (CSS vs Messaging) kerülök azt majd hétfo reggel megtudom, minden esetre az leszek ami lenni akartam: fejleszto. A fizetésem szigorúan titkos, de annyit elárulok, hogy nagyon jó fizetést kaptam.

Eniko küldött nekem egy rakat doksit amiket ki kell töltenem, meg hogy mikrol kell fénymásolatot csinálnom. Délután azzal bajlódtam, még a fele sincs kész, de már ujjnyi vastag a kupac. Minden izérol nyilatkozni kell, ki kell tölteni, bla bla. Na de mindegy, csak egyszer kell megcsinálni.

Üdvözlet

No hát akkor üdvözlök mindenkit ezen az új helyen. Végre összehoztam egy WordPress blogot, büszke vagyok magamra. 2.3.3-as, és egy egész jó skint találtam hozzá. Amit ugye elég sokat kellett módosítgatnom, de megérte. Pluginek, amiket felraktam:

  • magyar ékezet plugin

  • lightbox 2 plugin

  • Google Analytics plugin

  • Democracy plugin (lehet majd szavazni)

  • Flexible upload


Ha valaki esetleg tud még olyan plugint, amit érdemes lenne felpakolni, akkor ne habozzon szólni nekem. És most, mindenki updatelje az RSS olvasóját (linkek bal oldalt), és jó olvasgatást!